CDR.cz - Vybráno z IT

Guild Wars 2 jsou s okamžitou platností zdarma

Guild Wars 2 hlavni
Guild Wars 2 si vysloužily úctyhodné místo na poli MMORPG. Ve svých začátcích jej mnozí dokonce považovali za vhodného kandidáta na sesazení krále žánru, World of Warcraft. Po letech se ani tento titul neubránil bezplatnému modelu, důvodem však není neúspěch.

Guild Wars 2 se doposud řadily do modelu buy-to-play, tedy počáteční koupi titulu za plnou cenu a následného hraní bez jakýchkoliv omezení. Na rozdíl od jiných MMORPG, které na bezplatný model byly nuceny přejít z důvodu nedostatku předplatitelů, se tedy jedná o titul, který nikdy nevyžadoval nějaké větší finanční nároky. 

Guild Wars 2 4Guild Wars 2 6

ArenaNet počínaje uplynulým víkendem zrušili i bariéru koupě titulu, který je tak možné hrát už zcela zdarma. Nové účty budou mít omezeno množství postav, místo v inventáři a některé oblasti, pokud nebudou splňovat určitá kritéria. Zároveň bude lehce limitována i komunikace s ostatními hráči, údajně z důvodu obtěžování platících hráčů.

„Když nyní může každý hrát Guild Wars 2 zdarma, znamená to, že přecházíme na free-to-play model? Budeme jednou z těch her, které agresivně ždímají své hráče skrze mikrotransakce? Rozhodně ne. Guild Wars 2 zůstávají tou stejnou hrou, jakou vždycky byly. Uvolňujeme základní hru zdarma, jelikož věříme, že si hráči Guild Wars 2 zamilují a zakoupí si expanzi Guild Wars 2: Heart of Thorns,“ vysvětluje Mike O'Brien.

Guild Wars 2 5Guild Wars 2 7

Na rozdíl od jiných MMORPG, které na bezplatný model byly nuceny přejít z důvodu nedostatku hráčů, se v tomto případě jedná o vstřícný krok komunitě. Vydávání expanzí je dle tvůrců velmi složité období pro nově příchozí hráče, jelikož od nich vyžadují zakoupení všech dosavadních titulů, bez jakýchkoliv předchozích zkušeností. To může v mnoha případech některé lidi odradit, čímž trpí komunita, tedy stěžejní součást každého MMORPG.

„Viděli jsme v herním průmyslu případy, kdy se taková situace vymkla kontrole. Nezdá se nám to správné, a tak bychom rádi nabídli něco lepšího,“ vysvětluje společnost v tiskové zprávě.

ArenaNet se k tomuto kroku rozhoupali v souvislosti s blížím se vydáním datadisku Guild Wars 2: Heart of Thorns. Nově tedy budete moci dosavadní hru ozkoušet a až poté se rozhodnout, zda zainvestujete do expanze, která vychází 23. října.

Jedná se o oboustranně výhodný tah. Hráči si bezplatně vyzkouší vše, co bylo náplní hry poslední tři roky, a autoři získají potenciální nové zákazníky. 

Diskuse ke článku Guild Wars 2 jsou s okamžitou platností zdarma

Žádné komentáře.