CDR.cz - Vybráno z IT

Hackeři napadli eSportovou organizaci, unikly soukromé údaje 1.5 milionu hráčům

Esea Client Controversy
Soukromé informace zhruba jednoho a půl milionu uživatelů se dostalo na internet poté, co organizace eSports Entertainment Association odmítla zaplatit výkupné hackerovi, který zmíněné informace držel jako rukojmí.

ESports Entertainment Association, nejvíce známá pro své zapojení do progamingové scény Counter Strike, nedávno potvrdila, že došlo k prolomení jejich softwarové bezpečnosti, jehož důsledkem bylo uniknutí podrobností k více než milionu uživatelských účtů.

Za únik je zodpovědný doposud neznámý hacker, který si chtěl k Vánocům nadělit sto tisíc dolarů na úkor ESEA. Po získaní uživatelských informací vyzval firmu k vyplacení výkupného výměnou za nezveřejnění ukradených dat. Organizace se odmítla nechat vydírat a výzvu odmítla.

Mezi uniklými záznamy jsou kromě jména a příjmení i údaje o bydlišti, státě, datumu narození, telefonním čísle a přirozeně i hesla a odpovědi na bezpečnostní otázku. ESEA na svém blogu vysvětluje podrobnosti incidentu a vyzývá všechny zasažené, aby si co nejdříve změnili hesla u účtů na jiných sítích, kde používali stejná hesla, tedy ta kompromitovaná. 

Counter Strike

"Za incident se omlouváme, je naší odpovědností udělat vše možné, abychom ochránili data našich uživatelů. Budeme pokračovat ve spolupráci s našimi vývojáři i nezávislými bezpečnostními experty, abychom vylepšili naše zabezpečení a budeme do budoucna investovat do posílení infrastruktury ESEA," ujišťuje organizace.

ESEA již údajně kontaktovala americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) a bude aktivně spolupracovat na dopadení pachatele.

Zároveň to není poprvé, co se ESEA dostala do bezpečnostních potíží. V roce 2013 jeden ze zdivočelých programátorů propašoval malware do anti-cheat klienta. Ten na počítačích nic netušících hráčů tiše těžil bitcoiny, které poté šly přímo programátorovi do kapsy. 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hackeři napadli eSportovou organizaci, unikly soukromé údaje 1.5 milionu hráčům

Žádné komentáře.