CDR.cz - Vybráno z IT

Half-Life v kooperaci na Steamu zdarma! Přehrajte celou kampaň ve více lidech

nepřehlédněte
Half Life Sven
Jedna z nejstarších modifikací ke hře Half-Life po sedmnácti letech opět ožívá. Znalci ji mohou znát pod jménem Sven Co-Op, a jak už název sám napovídá, jedná se o kooperativní režim v prostředí Half-Life.

Za tu nejlepší možnou cenovku s jednou nulou na prvním i posledním místě se na platformě Steam objevil titul Sven Co-Op. Fanoušci původního Half-Life jej mohou znát jako veleúspěšnou modifikaci, která do hry přidala kooperativní režim. Tímto se ze hry stává samostatný titul, který ovšem v jádru stále zahrnuje původní hru.

Sven Co-Op obsahuje příběhovou kampaň prvního Half-Life, kterou tímto můžete projít společně s přáteli. Do jisté míry tím odpadá důvod pořizovat originál. Ve hře se také nachází mnoho map a režimů, stejně tak nástrojů pro vlastní tvorbu, které následně můžete sdílet pomocí Steam Workshopu.

Pokud se vám doposud nedostal herní kult pod ruku, jedná se o skvělou příležitost, jak dohnat resty. Případně o skvělé připomenutí 17 let staré modifikace, která s vydáním standalone verze oslavuje svoji pátou verzi. Vydání samostatného Svenu bylo s Valve dohodnuté už v roce 2013, teprve nyní k ale němu došlo.

V souvislosti s Half-Life je vhodné si připomenout události z minulého týdne, kdy Valve požehnalo fanouškovskému projektu Prospekt, volně navazujícího na události Opposing Force. V případě Svenu se jedná veskrze o vypuštění příběhové kampaně zcela bezplatně mezi komunitu. Liberálnost ohledně značky může svádět k myšlenkám, že série není firmě lhostejná, ba že se i něco nového chystá. Nechme se ovšem překvapit.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Half-Life v kooperaci na Steamu zdarma! Přehrajte celou kampaň ve více lidech

Žádné komentáře.