CDR.cz - Vybráno z IT

Nová herní klávesnice uRage Illuminated aneb když podsvícení dostává význam

nepřehlédněte
Hama Urage Illuminated
Hama dokazuje, že si umí vzít k srdci uživatelské připomínky a neopakovat stejné nedostatky i u nových produktů. Jejich vlastní herní řada uRage se dočkala nového přírůstku, kterým je herní klávesnice Illuminated.

Pokud vám názvosloví uRage Illuminated cosi připomíná, tak jste velmi naším pozorným čtenářem. S úplně shodným názvem totiž naleznete v sortimentu Hamy i herního myšáka, kterým se svým barevným spektrem podsvícení stal jistou inspirací pro nový model klávesnice tohoto německého výrobce.

Nová uRage Illuminated nabízí plnohodnotné rozložení kláves včetně separovaného numerického bloku, dvouřádkového Enteru a šestici kláves pro ovládání multimédií. Při porovnání s dvougenerační řadou Exodus si novinka odnáší z Exodus 2 bohužel kratší podložku pro zápěstí (i když o lepším vytvarování), z první generace zase čitelnější font popisků.

Hama Urage Illuminated 11Hama Urage Illuminated 10

Samostatný odstavec si zaslouží podsvícení. To totiž dostalo pravý význam. Nejen že se zachovalo decentní podsvícení boků klávesnice, ale konečně svítí i samotné klávesy. Uživatel si může hned vybrat ze tří barevných typů, červená - modrá - fialová. Samozřejmě je možné také toto podsvícení úplně vypnout.

Hama Urage Illuminated 6Hama Urage Illuminated 5Hama Urage Illuminated 4

Podsvícení je realizováno (zřejmě) pomocí microLEDky a krátkým průhledným plastovým tunýlkem se světlo šíří vzhůru ke klávese, která má dle své funkce/pozice odpovídající výřez. Právě tento poloprůhledný výřez způsobuje, že bez zapnutého podsvícení je klávesnice velmi špatně čitelná. Je škoda, že nebylo označení obtaženo alespoň lehounce bílou barvou, výsledek by tak mohl být lepší. Každopádně při zapnutém podsvícení je klávesnice bezproblémově čitelná a nikterak nevypaluje světlo do očí.

Hama Urage Illuminated 12Hama Urage Illuminated 9Hama Urage Illuminated 13Hama Urage Illuminated 14

Klávesnice uRage Illuminated zamířila na pulty obchodů od 560 korun, což relativně odpovídá provedení a cenové kategorizaci předchozích modelů Exodus. K počítači ji připojíme pomocí rozhraní USB (5V = 395 mA), instalování podpůrného softwaru není potřeba.


Reklama
gamingová klávesnice s podsvícením
Cena: 560 CZK*

uRage Illuminated klávesnice


* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview v českých eshopech
Tagy: 
Zdroje: 

vlastní

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová herní klávesnice uRage Illuminated aneb když podsvícení dostává význam

Pátek, 5 Prosinec 2014 - 11:08 | RedMaX | Skoda, ze ten clanek nevysel o tyden driv. Koupil...
Čtvrtek, 4 Prosinec 2014 - 18:10 | Renier X | Vypadá jako mladší brácha mého Logitecha G15....
Čtvrtek, 4 Prosinec 2014 - 17:04 | HKMaly | Umi to prepnout na Dvoraka? :-) Osobne mi pripada...

Zobrazit diskusi