CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k HDD v roce 2025 nabídnou kapacitu maximálně 100 TB

Nejsmutnejsi na tom celem je stejne fakt, ze verim, ze i v roce 2025 bude stale vetsina lidi tahat shitoidni SD PAL a ruzne CAM ripy, aby usetrili pul giga mista stejne jako tomu bylo pred deseti lety a uplne stejne jak je tomu dnes .... uz pred deseti lety jako chudy student jsem si mohl dovolit stahovat a skladovat HD verze serialu a tak nejak jsem nedokazal pochopit, proc proboha nekdo vubec vyrabi a hlavne stahuje SD verze ..... krom toho, ze by fakt jeste nejaky chudak mel nejaky celeron I ..... o 10 let pozdej? Uplne to same!!! ...... za 10 let u sto terovych disku a 8k? bud se nejak rozumne rozmuze on-demand a lidi uz nic stahovat nebudou ..... nebo bude situace stejna, vetsina bude stale tahat shity v SD .....

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

pretoze drviva vacsina ludi si film / serial chce iba stiahnut, pozriet a hned vymazat
a este ked to nahodou chcu pozerat na mrnavom displeji mobilu, tak je to dostatocna kvalita
nehovoriac o tom, ze na komedialne sitcomy a podobne typy serialov nevidim najmensi dovod pozerat to v HD, FullHD, apod., ved naco? aby som videl vsetky vrasky Charlieho Sheena? :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Krome toho, kdyz ty HD ripy nejsou, tak co ma clovek delat? Nebo kdyz nastane celkem obvykla varianta ze ma clovek na vyber mezi nekvalitni SD verzi a kompletni kopii blueraye (50GB archiv aby nahodou neslo stahnout jen ten jeden dil).

A co se celeronu tyce, tak nektere HD jsou moc i na 3GHz Athlon64.

To jsem si taky myslel ze budu moct nahravat filmy z HD televize, ale ten skok je proste moc velky. Takze bud si nahraju PAL (s bonusem, ze je to legalne), nebo abych pracne hledal na netu jestli nekdo neudelal takovou mezi verzi.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak HD verze vseho byvaji temer vzdy jako prvni (pochopitelne), ty grupy to neprzni a zdroj je minimalne 720p. Podle minusu a prispevku tu vidim, ze jsou tu lidi fakt filmovi gurmani:o)
Ja osobne, kdyz neni zbyti a fakt se neda najit, tak sahnu i po shitu, ale ani ve snu by me nenapadlo (navic s RSS) tahat neco noveho v SD .... to je fakt masochismus, proc bych cumel dobrovolne na horsi kvalitu, fakt nevim ..... a i ten notas nebo tablet ma vetinou aspon tech 720p, dnes uz i telefony .......

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"...a ruzne CAM ripy, aby usetrili pul giga mista..."
Tato veta je tam zbytocne - nema logiku vo vazbe na ostatne veci.
Ja sice CAM rip netaham, no myslim, ze to ludia robia z dovodu - nie, aby usetrili miesto, ale aby film co najskor videli.
Naviac, taky CAM rip je kolkokrat aj vacsi ako daky 720-tkovy rip, ktory neskor spravia z BR. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No tak jasne, ja chtel jen podtrhnout to, ze lidi tahaji shity.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak mně třeba na rozlišení absolutně nezáleží. Mám asi 15 let stará CD s ripem seriálu Startrek Voyager v 320x240px a klidně si to pustím. Je to kostkatý a co? Stejně na to koukám z 4 metrové vzdálenosti a navíc - já si vychutnávám příběh a ne technickou kvalitu. K FHD televizi a přehrávači blurajů jsem dostal 4 bluraje. Tak jsem si to pustil - po technické stránce to bylo perfektní ale jinak to byly totální sračky - ani jeden disk jsem nedokoukal. K čemu mi je že vidím ostře každé okénko v pohledu na město když děj filmu je naprosto nekoukatelný.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ano, samozrejme, ze technicka uroven je uplne jina kategorie nez kvalita filmu (nebo hry btw) ..... ale tak jako sorry, ale 320x200 je opravdu hodne tragedie a to i pred 15ti lety ..... proste mi netvrd, ze je stejne se divat na film v takovem obskurnim rozliseni a pak PALu nebo 720p ... to je proste rozdil jako KRAAAVA!
Jinak mas na mysli ty 18GB verzi se 170ti dilama, kde 3/4hodinovy dil ma 80-90MB?:o) A par poslednich dilu i pres 200MB? Jo, tak to mam taky a jako je to proste prisernost, proste JE:o) Chtel jsem se na to divat, pamatuju jak jsem se na to normalne dival pred temi 15ti lety, ale proste ted se to fakt uz neda ....
A to stejne ruzne ty PAL (SD) ripy ..... oproti 720p je to opet nebe a dudy ..... mezi 1080p uz zas takovy rozdil nepozoruju (patrne, protoze by to chtelo o dost vetsi bitrate).

Jak rikam, ocenuju samozrejme v prve rade kvalitu dila nez technickou kvalitu ..... ale jako kdyz jsem mel moznost dostat se treba k poradne verzi cerveneho trpaslika, tak jsem nevahal ani vterinu, ani by me dnes uz nenapadlo cumet na ty 320x240 ripy nekde z VHS ......

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Heh, tak jsem stahl nejake dve verze .... DVD rip 59GB a TV PAL 75GB ......
http://postimg.org/gallery/rcoxgmqm/
Muzes porovnat kvalitu:o) Prvni je ten puvodni 18GB hnuj ..... ten 3x vetsi DVD rip (posledni obrazek) je naprosto nesrovnatelny, jako sorry, ale na ten 15 let stary MPEG2 se proste divat neda:o) .... no a prostredni je 4x vetsi tv rip z primy, ktery je zase o rad lepsi nez ten DVD rip nejak pochybne rozmazany a v nizkem rozliseni .... to je proste no brainer, smazu ten 18GB shit a necham si ten 75GB, kdybych se na to nekdy chtel divat, tak bych se musel hanbou propadnout, usetrit par giga a cumet na tu hruzu 320x240 .......

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Tak rozdíl tam je - to je jasný. Jediné co bych tomu nejhoršímu obrázku ale vytknul je že jě nějak divně odsaturovanej. To je divné protože to co mám já na CD je naopak barevný mnohem, mnohem víc - asi tak na úrovni těch dvou dalších obrázků. Jasně - je to kostkatý. Když jsem na to ale koukal ještě na klasické televizi tak jsem ty kostičky téměř neviděl - televize to rozmazala. Dnes na LCD je to vidět výrazně lépe ale mně to ani moc nevadí. Stejně po pár desítkách vteřin jsem tak vtažen do děje, že technickou kvalitu nesleduju. A mozek vidí co chce vidět takže chybějící detaily si domyslí i bez mého přičinění. Jasně, že kdybych dnes to stahoval a chtěl tomu věnovat energii tak stáhnu něco ve vyšší kvalitě. Když stahuju nějaký film tak běžně šáhnu po něčem do 1 GB aby to tak moc dlouho netrvalo. Přeci jen nemám 1Gb linku. Mám FHD televizi už asi 4 roky ale jediné co na ní běželo FHD byly ty 4 zmíněné disky co jsem dostal k přehrávači. A možná nějaký BD rip který jsem byl nucen stáhnout jelikož nic menšího jsem nenašel.
Nemám nic proti technickému pokroku - jsem fanda videa a jednu dobu jsem pracoval v televizním studiu - ale prostě dávám přednost filmu natočenému třeba na mobilní telefon s dějem před filmy stavějícími na efektech.
Stejně si myslím, že dobrý filmař by si klidně měl být schopen vystačit pokud jde o obraz s ostrým střihem a bez digitálních efektů. A pokud je film z větší části digitální a diváka stejně nezaujme tak je asi něco špatně.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Neni tu diskuze o tom, jestli je film kvalitni po strance obsahove ...... ale o to, ze kdyz je na vyber stazeni HD a SD, tak nechapu, ze nekdo taha v dnesni dobe SD .....
Jinak ty barvy taky muzou byt nastavenim videa bud v systemu nebo prehravaci .... preci jen je to stary MPEG2 a na dekoderu mas mozna vyssi saturaci.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajimavost, jaky velikosti dosahuje v soucasny dobe domaci diskovy pole? :)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím. Moje 4 roky staré je 4TB (4x1TB disk) ale protože RAID tak to jsou pouze 2,7TB. I tak bohatě stačí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslel konkretne u BTJ. Kdyz uz pred deseti lety stahoval a skladoval HD, tak skoro cekam, ze ma 100TB uz dneska. :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

2x20

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

To není nejsmutnější, ale zcela logické. Proč si myslíte, že jsme ještě "za socíku" bez dechu sledovali desetkrát kopírované VHSky, na kterých se už stěží dala rozpoznat barva? No protože to byly filmy obsahově zcela uchvacující (na tehdejší poměry). Nikdo neřešil nějaké rozlišení nebo kvalitu. Jenže dnes se celý filmový průmysl snaží indoktrinovat diváka lživým dojmem že vyšší rozlišení = vyšší zážitek. Osobně tvrdím: lepší jeden Jurský park na LoRes, než stovka Ordinací klidně na 4k! A vo vo vo vo tom to asi je.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv menšího v SSD jak 5-10TB za cenu kolem 1Kč za Giga ne pro mě nepoužitelné. Takže asi ještě dlouho zůstanu u klasiky HDD.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

kôli zaplavam sa termin posunie na rok 2035 a ceny budu dvojnasobne...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.