CDR.cz - Vybráno z IT

Hi-tech hotely Starwood - technologie, kam se podíváš

Starwood Hotels Robot
Robotí sluha, odemykání přes Apple Watch, inteligentní zrcadlo. To je jen malý výčet inovací, které čekají návštěvníky hotelového řetězce Starwood Hotels.

Technologie se dostávají nejen do našich domovů, ale také do luxusních hotelů. Například v Japonsku se chystá otevření hotelu Henn-Na, jehož zaměstnanci mají být z 90 % roboti. Pokud bychom hledali nejmodernější vybavení v hotelech s lidskými zaměstnanci, nejzásadnější vlnu inovací přináší značka Starwood Hotels.

Síť ubytovacích zařízení Starwood Hotels & Resorts Worldwide nabízí více než 1100 možností ubytování ve více než sto zemích světa. O tomto řetězci jsme psali již nedávno, když nahradil klasické odemykání pokojů klíčem aplikací pro smartphony. Inovace se tehdy týkaly hotelů W Hotels, Aloft a Element. Tentokrát skupina Starwood zahájila testovací provoz inteligentních pokojů ve třech svých řetězcích Four Points by Sheraton, Aloft a Element.

Starwood Hotels TvStarwood Hotels Vr

Vybrané hotely Starwood nabídnou svým zákazníkům nové služby včetně odemknutí apartmá stisknutím tlačítka na iPhonu nebo chytrých hodinkách Apple Watch. Pro mnohé to nemusí být až takové překvapení, jelikož společnost byla jedním z prvních partnerů Apple, která projevila zájem o odemykání pokojů chytrými hodinkami Apple Watch.

Hotely spadající pod koncept Four Points by Sheraton jsou zaměřeny na potřeby obchodní klientely, která nyní na pokojích najde dvě televize vedle sebe pro možnost sledování dvou pořadů najednou. Obrazovky se mohou hodit třeba i na streamování rozdílného obsahu v případě, že jsou na pokoji osoby s rozdílným vkusem trávení volného času. Nikdo nemusí být rušen, dvoje sluchátka jsou spárována a připravena pro použití. V několika nadcházejících měsících budou do pokojů nainstalována také interaktivní dotyková zrcadla Panasonic, díky nimž mohou hosté zjišťovat aktuální informace z domova i ze světa (zprávy, počasí, kurzy měn atd.). Spárováním chytrého zařízení přes Bluetooth bude možné na zrcadle sledovat vaše e-maily, zprávy, notifikace nebo příspěvky na sociálních sítích.

Starwood Hotels Mirror

Nejzábavnějším vylepšením hotelu je robotí sluha Starwood Robot Butler alias inteligentní recepční na kolečkách, který vám na přání doveze na pokoj zubní kartáček, šití a jiné potřebné věci. Robot je testován ve dvou hotelech Aloft v Silicon Valley. V hotelech Elements jsou zase testovány chytré termostaty, osvětlovací systém Philips Hue ovladatelný mobilem nebo venkovní solární nabíječky pro dodání šťávy mobilním zařízením.

Starwood se chystá moderní vymoženosti postupně zavádět i do dalších částí hotelu - nabíjecí stanice pro elektrická vozidla na parkoviště, virtuální realitu Oculus Rift do posiloven a odpočinkových místností anebo hlasové ovládání v prostorách hotelu. Mnoho novinek by se mělo zavést ještě do konce letošního roku.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hi-tech hotely Starwood - technologie, kam se podíváš

Žádné komentáře.