CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Hlavním zájmem hackerů jsou naše zdravotní záznamy. Proč?

Roztomilý graf, vždyzky mně pobaví, když si v duchu představím autora jak vymýšlí, jak moc má ten graf zahnout nahoru nebo dolů...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

to je nejaky PR clanok? sracky

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu jim ta data budou? To budou vydírat pacienty, že zveřejní jejich nemoci? Nebo to bude cílit na zdravotní pojišťovny jako vyučtování neexistujících zákroků případně neexistujícících pacientů u daného lékaře? Ale to se už děje a to i u nás i bez povinného online systému. Takže v tomto si spíš myslím, že díky takové evidenci se tyhle případy akorát víc zviditelní (v US), zatímco doteď byly mrtvé duše v každém systému zameteny pod koberec, aby byl klid a mohlo se léčit. Problém je totiž v tom, že veřejné zdravotnictví je skoro všude ve světě, díky "zdravotní péči zdarma" podfinancováno...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Některé věci jsou i "zadarmo" drahé.
Ale ve skutečnosti nic není zadarmo. Jestli někdo neví, kolik odvádí na zdravotní daň alias pojištění, je to jeho neznalost.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto vím naprosto přesně, ale co mi vadí je to, že nemám šanci ovlivnit ani výši platby ani případnou kvalitu zdravotní péče !

Dále mi maximálně vadí to, že není online náhled na zůčtování případně provedené lékařské prohlídky, odborná vyšetření atd. Možná je to záměr, aby se neodhalily triky viz výše (tichá dohoda pojišťoven s lékaři).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita zdravotní péče se dá ovlivnit aspoň výběrem lékaře/zdravotního zařízení, aneb hlasování nohama. Rozdíly jsou dramatické : někde nejsou schopní ani správně stanovit diagnózu. Ale všichni chytrý jak rádia, přitom téměř bez zodpovědnosti (chybnou diagnózu lze žalovat do jen 2-3 let a teď nevím jestli od seznámení se se správnou nebo od dokonce od provedení)
Spíš bych řekl neschopnost a "nemotivovanost" - viz. tragický IZIP . Jak to není tunel za stovky M, tak se nikdo nepřetrhne.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Mno k čemu jim to bude? Jim k ničemu ale pro spoustu jiných ano = mohou to prodat. Jen ten potenciál pro obchodníky kdy se dostanou k cele databázi detailních soukromých informací. Kdybych třeba prodával nějaký životabudič na nějakou nemoc tak mám super seznam komu ho nabídnout...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Takže využití pro byznys účely a farmaceutické firmy. To dává smysl a nejspíše z toho kouká velmi "Dbalý" vejvar... Jestli tu databázi zakládá stát, tak bych očekával, že ji patřičně zabezpečí, jako ostatní databáze s osobními údaji.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ehm..dotazy na to, kdo by to vubec mohl potrebovat, jsou fakt legracni :-))
Kdybych ja osobne k takovym datum mel pristup (napriklad pro CR), tak bych okamzite z fleku umnel takova data prodat v radu milionu, ale spise desitek / stovek milionu korun.
A to moc nikoho neznam, spise tak obcas nekoho od videni...nepohybuju se mezi tou "klasickou mafiii".

Tohle jsou obrovsky cenna data pro prodejce asi milionu ruznych veci...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

No tak asi to pro někoho hodnotu má, jinak by se to nekradlo. Osobně by mě to využití ale zajímalo. Ono je hezké mít jméno a rodné číslo, ale jak to spárovat s člověkem, který sedí před počítačem, to už je trochu problém.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Mam jmeno a RC...mam tim padem I adresu, pravdepodobne.
pokud u toho nebude telefon, tak si ho k tomu dokoupim z jineho zdroje.

Takze vim, co tomu cloveku nabidnout a muzu mu zavolat..

easy business ...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.