CDR.cz - Vybráno z IT

Těšíte se na nástupce HTC One? Známe specifikace HTC M8 alias HTC One 2

HTC-ONE-2
HTC si chce upevnit své postavení na trhu, a proto chystá novou vlajkovou loď HTC One 2, která svými specifikacemi vychází z předchozího modelu.

Smartphone HTC One alias HTC M7 patřil v minulém roce k nejžádanějším Android telefonům, které nabízely špičkovou výbavu. Čas pokročil a tchajwanská společnost HTC v současné době pracuje na jeho následníkovi HTC One 2 (nebo také HTC One+), který zatím nese kódové označení HTC M8.

Na základě všech dostupných informací by měl být telefon HTC One 2 vylepšeným zařízením HTC One, nejedná se tedy o nový model telefonu HTC. Novinka má být vybavena čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 800 (MSM8974) s taktem 2,3 GHz a 2 GB RAM. Pětipalcový displej nabídne Full HD rozlišení (1080 x 1920 pixelů). Předchůdce HTC One měl procesor Snapdragon 600 s frekvencí 1,7 GHz a 4,7" Full HD displej, takže můžeme mluvit o nepatrném zlepšení.

HTC-ONE-2-1

Android bude samozřejmě upgradován, konkrétně půjde o verzi 4.4.2 KitKat s nadstavbou HTC Sense 6.0. Co se týče konektivity, nebude chybět Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, LTE a infračervený port. Telefon bude nabízen s vnitřní pamětí o kapacitě 16 nebo 32 GB. Slot na paměťové karty microSD zajistí rozšíření paměti o dalších 64 GB. Nemá chybět ani snímač otisků prstů a fotoaparát s technologií Ultrapixel, tedy se dvěma čočkami. Jedna bude určena pro běžné focení a druhá se bude hodit ve zhoršených světelných podmínkách. Rozlišení přední kamerky bude 2,1 MPix, rozlišení zadního fotoaparátu zatím nebylo zveřejněno, ale s největší pravděpodobností se bude jednat minimálně o 4 MPix.

HTC-M8
Uniklé fotografie HTC M8

Zatím není jisté, pod jakým označením se bude HTC M8 prodávat, zda to bude HTC One 2 nebo HTC One+. Na trhu by se však měl objevit již na konci prvního čtvrtletí 2014. Více informací snad HTC zveřejní na veletrhu Mobile World Congress, který se koná od 24. do 27. února v Barceloně.

Firma HTC chce zažité označení One využít na maximum. Nemůže-li si zákazník dovolit HTC One, může sáhnout po HTC One Mini. Na druhou stranu, touží-li po něčem větším, je mu k dispozici phablet HTC One Max. Možná se historie bude postupem času opakovat také u nového modelu.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Těšíte se na nástupce HTC One? Známe specifikace HTC M8 alias HTC One 2

Pondělí, 13 Leden 2014 - 07:53 | Spirit_pcf | Som stastnym majitelom HTC One a uz som sa zacal...
Sobota, 11 Leden 2014 - 01:54 | Eso Rimmer | Já se těším na Nokia Lumia Icon (929). Mám jen...
Čtvrtek, 9 Leden 2014 - 16:37 | Max Power | co třeba HTC Zero
Čtvrtek, 9 Leden 2014 - 16:12 | HKMaly | Jak to mysli? Dalsi verze od HTC One se prece...

Zobrazit diskusi