CDR.cz - Vybráno z IT

Telefony Huawei Nova a Nova Plus nabídnou USB-C, optickou stabilizaci a 4K

Huawei Nova 2
Čínský výrobce představuje na veletrhu IFA v Berlíně novou řadu produktů s názvem Nova. Těšit se máme na dvojici chytrých telefonů Nova a nový tablet MediaPad M3.

Trojici nových zařízení plánuje čínský výrobce představit na své dnešní konferenci na veletrhu IFA v Berlíně. Jednat se bude o novou řadu mobilních telefonů s názvem Nova a také tablet MediaPad 3.

Spekuluje se, že telefony Nova budou cílit hlavně a ženy a dívky. Více Huawei ukáže každou chvíli na konferenci, na které redakce CDR.cz v tuto chvíli je také. Slova se jako první chopil Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. Zrekapitulovat novinky tohoto roku, jako je chytrý telefon P9 s fotoaparátem Leica, model Mate 8 a nechybělo ani ohlednutí za čísly, kde se Huawei podařilo meziročně růst o 25 %.

Huawei 1

Chytré telefony Huawei Nova - USB-C, skvělý displej a dobrá výdrž na baterii

Prvním představeným je 5" model Nova s rozměry 141,2 x 69,1 v několika barvách. Včetně šedé, černé a rosegold pro ženy. Huawei pobavil i zmínkou, že telefon s 3020 mAh baterií na ní vydrží pracovat dva dny, nebo 5 hodin hraní Pokémon Go. 

Huawei 2

Displej potěší 443 ppi a vysokým kontrastem. Samozřejmostí jsou dva sloty na SIM a podpora 4G. 

Huawei Nova 2

Nova Plus nabídne 5.5" displej a větší baterii o kapacitě 3340 mAh. Stejně jako menší Nova nabídne 2,5D displej a až 52 hodin "běžného používání". Po vzoru modelu Mate S nechybí funkce poklepání na displej, pomocí kterého lze dělat snímky obrazovky, ořezávat obrázky apod. Použitý senzor otisků prstů lze využít také k procházení galerie, ovládání fotoaparátu či scrolování.

Huawei Nova 1

Nova nabídne 12 MPx fotoaparát, Nova Plus poté 16 MPx. Video zvládají nahrávat v 4K kvalitě. Potěší také vysoká světelnost a optická stabilizace obrazu. Oba telefony pohání čipset Snapdragon 625, 3GB RAM a 32GB úložiště.

Nova a Nova Plus budou dostupné během listopadu tohoto roku v ceně 399 euro za Nova a 429 euro za Nova Plus. 

Huawei MediaPad M3 - skvělý zvuk od harman/kardon v tabletu

Čínský výrobce stále věří v trh s tablety a představil tak nový kousek MediaPad M3. 8,4" tablet s 2K rozlišením displeje nabídne operační systém Android, osmijádrový procesor Kirin 950 s grafickým jádrem Mali-T880. Dále uvnitř nalezneme 4 GB RAM a 32GB úložiště. Barteire nabídne kapacitu 5 100 mAh, díky které zvládne přehrávat až 11 hodin videa.

Přední čtečka otisků prstů ukrytá v tlačítku pod displejem nahrazuje gesta běžného menu. Krátkým ťuknutím prstu dojde k návratu zpět, při delším podržení pak otevře menu apod. Velkým tahákem zařízená má být i nadprůměrný zvuk díky duálním reproduktorům a technologii od harman/kardon.

Huawei natáčel krásný klip v Praze:

Zdroje: 

IFA 2016

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Telefony Huawei Nova a Nova Plus nabídnou USB-C, optickou stabilizaci a 4K

Žádné komentáře.