CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Levnější budoucnost mobilních operátorů? Hybridní síť kombinuje WiFi a standardní připojení

Já říkám ANO ...

již nějakou dobu přesně takhle funguji :-) sice takovou svépomocí (jak uvádíte v závěru článku) ale k naprosté spokojenosti. Kombinuji O2 Zero a CsIPsimple + Odorik (vse se taky prepina naprosto automaticky bez nutnosti zasahu). O2 pouzivam pokud nejni vzniku a musim nutne volat mimo wifi jinak volam v podstate za smesny peniz kamkoliv, takze ja bych toto uvital ovsem s podminkou ze bych mel vlastni typ pristroje (mohou nabizet nejaky univerzalni FW pro vice pristroju).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jak to funguje s veřejnou nezabezpečenou wifi, nenese jejich použití s sebou žádná rizika?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono je málokdy co potřeba instalovat - VoIP podpora je již dávno v lepších telefonech zabudovaná - počínaje mobilními telefony Nokia a Android telefony pokračujíc. Vše co je potřeba je pouze nastavit přihlašovací údajo pro VoIP konta (či konta) a nastavit kdy se má volat přes internet a kdy přes mobilní síť. Samozřejmě co chybí je "unifikované" číslo pro příchozí hovory a samozřejmě oddělené účtování - zvlášť za mobil, občas zvlášť za WiFi a podle typu VoIP providera za některé odchozí hovory taktéž. Tudíž zde prezentované řešení oplývá především jednoduchostí (ovšem na úkor možnosti výběru vlastního telefonu) a příznivou cenou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bylo by to hezké, ale dost dobře si nedokážu představit jak by to na wifinách (minimálně v česku) fungovalo - přemýšlím, kdy naposledy jsem se přihlásil na (veřejnou) wifi, která by nechtěla minimálně přes prohlížeč odklepnout nějakou tu úvodní stránku, případně nebyla omezená jen na nějaké základní protokoly...

idea hezká, ale to bych řekl bude dřív v pekle sněžit nebo ještě spíš, budeme mít mobilní služby za rozumnou cenu, než by tohle fungovalo tak, aby to člověka nevytáčelo víc než ta koruna dvě za minutu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak odklepnes no :-). Vypada to, ze je to hlavne myslene tak, ze doma mas wifi, v praci mas wifi, ve sve oblibene hospode mas wifi a nejaka wifi jinde je spis bonus. Samozrejme pro lidi, kteri se pohybuji porad nekde jinde je to k nicemu stejne jako kdyz budou nekde kde wifi vubec neni.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.