CDR.cz - Vybráno z IT

Hybridní telefon s e-ink čtečkou se vrací, YotaPhone 2 zmohutněl a posílil

nepřehlédněte
Telefon se dvěma obrazovkami dospěl k vylepšení. 5" Full HD displej a 4,7" e-ink čtečka je doplněna o další užitečné funkce.

Aktuální veletrh Mobile World Congress v Barceloně odhaluje další nová zařízení. Chytrý telefon a e-ink čtečku v jednom alias zařízení YotaPhone již zřejmě znáte, ale možná jste ještě neslyšeli o jeho druhé generaci. Ruská společnost Yota Technologies na zmíněném veletrhu ukázala vylepšený YotaPhone 2 se dvěma různými plně dotykovými obrazovkami.

YotaPhone je smartphone, který je vybaven dvěma obrazovkami. Na jedné straně má klasický barevný displej a po otočení telefonu najdeme na druhé straně černobílý EPD displej s technologií E-Ink, který je možné aktivovat v případě potřeby pro šetření baterie. YotaPhone 2 má oproti svému předchůdci oba tyto displeje větší. Místo 4,3" LCD obrazovky novinka nabídne 5" AMOLED displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. E-ink displej také povyrostl, nově má úhlopříčku 4,7" a rozlišení 960 x 540 obrazových bodů, přičemž nyní obsahuje dotykovou vrstvu. Díky větší úhlopříčce můžeme očekávat o něco větší rozměry 144 x 69,5 x 8,9 mm, avšak původních 146 gramů bylo zredukováno na hodnotu 140 gramů.

Také vnitřní hardware zaznamenal pokrok. Místo dvoujádrového procesoru má YotaPhone 2 čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,7 GHz. Vnitřní paměť je rovna 32 GB a paměť RAM má 2 GB, což se nemění. Zařízení poběží na nejnovějším OS Android 4.4 KitKat přizpůsobeném pro multitasking e-ink displeje. Kapacita baterie činí 2500 mAh, rozlišení zadního fotoaparátu je 8 MPix a přední kamerka disponuje 2 MPix.

Druhá generace telefonu nabídne bezdrátové nabíjení, technologii NFC, LTE, WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, pokročilou ochranu proti krádeži a integrované handsfree (IHF). Zařízení se dostane do prodeje v bílé a černé barvě nejdříve v Evropě a Rusku ve čtvrtém čtvrtletí 2014, o tři až čtyři měsíce později bude následovat USA a Asie. Cena zatím nebyla stanovena.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hybridní telefon s e-ink čtečkou se vrací, YotaPhone 2 zmohutněl a posílil

Čtvrtek, 27 Únor 2014 - 11:06 | AndyF1 | Som zvedavy aky bude rozdiel v case max. vydrze...

Zobrazit diskusi