CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k iBuyPower ukázalo první Steam Machine. Poběží na AMD platformě

Koncept Steam Machine se mi líbí čím dál více. Mám nabušený laptop, který zatím zvládne vše co potřebuji, ale časem morálně zastará a zatímco na práci mi bude stačit ještě roky poté, na hry by dobře posloužila právě Steam Machine. Ostatně, vzhledem k tomu, že 12k není moc, tak ji koupím asi i dřív než by to bylo potřeba - už kvůli možnosti hrát na velké TV, protože díky "skvělému" Optimusu se mi zatím nedaří laptop k TV připojit :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Steam Machine vezmou výrobci her jako opravdu třetí konzoli k dvojici Playstation a Xbox (a nic tomu nebrání, nové generace už jsou také PC), tak si myslím, že ve Valve s tímto uhodili hřebíček hezky a přesně na hlavičku.

A někteří výrobci už Steam Machine po bok next-gen konzolí zařadili, takže naděje nějaká je. Jsem zvědav.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hry vychazeji prvne a primarne pro konzoly, protoze neni mozne je "krast", takze tezko .....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Takže těžko co?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takže je těžko vezmou jako další konzoli. Ale je fakt, že mě taky paní učitelka nutila odpovídat celou větou :D

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Takže je těžko vezmou jako další konzoli. Ale je fakt, že mě taky paní učitelka nutila odpovídat celou větou :D

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

You nailed it:)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tedy měla věta pokračovat takhle, tak jste oba zignorovali tu poslední mou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak se pochlub a postni link na firmu, která bere Steam Machine (byť je to PC-Linux) jako další konzoli. IMHO zaměňuješ "konzole" za normální klasický pc s Linem. Konzole má určité znaky, které nebude mít ani Steam Machine - jedním z nich je třeba stejná konfigurace a jak víme SM stejné nejsou ;)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Od kdy je definice konzole to, že má stejný HW? Já jen říkám, že když je to teď x86 platforma, tak to už není takový rozdíl jako byly staré konzole. No a jestli to běží na Linuxu nebo nějaké BSD (což tuším je podklad Playstationu), není už takový rozdíl.

Já tě v ničem přesvědčovat nemusím, ty ani BTJ nejste u mě žádní odborníci, na jejichž slova dám, že Valve něco vyjde/nevyjde. To si raději, jak jsem ostatně psal, počkám, jak to dopadne. Vy dva si melte co chcete.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_console a prosím tebe ukaž mě jednu jedinou konzoli, která má odlišný hardwarový konfig (krom úložného prostoru, tím se samosebou lišil už první playstation, že). Děkuji

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ajeje, tady už lítají odkazy na wikipedi, na to ti seru :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

S tim taky souhlasim. Konzole musi mit jeden HW. Vyvojari delaji spousty exkluzivnich her JENOM pro konzole, protoze vi presne do ceho jdou. Bude to VZDY fungovat, navic maji zarucene, ze hru nikdy NIKDO neupirati. Hry na konzoly mely vzdy podstatne lepsi grafiku .... pochopitelne do doby nez zastaraly a predbehly je PCcka, coz taky par let trvalo a ted bude taky. Sice se objevuji nejake MHz, ROP, MIPS a kdovi jake bezrozmerne jednotky, ale to ani v nejmensim nerika, jak ta konzole bude rychla. Nalili do uprav tech jader miliardy, tak selsky rozum veli, ze to nebude typicke pomale CPU nebo grafika od AMD a da se predpokladat, ze nasledujicich par let to bude spicka a PCcka se na nebudou chytat. Navic rychlosti CPU a GPU uz ani zdaleka nerostou tak, jak tomu bylo ve zlatych erach pred 10ti lety ... proto taky ty poklesy prodeju PC, kdyz 5 let stary hi-end je dnes porad jeste hi-end:)
I z vyvojarskeho hlediska je to balada, nemusi resit, ze nekde neco nejede, porad stejne vyvojove prostredi a HW. Pocitam, ze u MS s DX to bude u xbox one jen o tom, updatovat si visual studio.
Navic konzole, aspon teda xbox (nevim jak je na tom PS4, furt se tu mluvi o xboxu), zastoupi domaci multimedialni centrum a kdyby clovek zil v USA s netflixama a podobne, tak by konzole byla jasna volba ... ja si konzoli nekoupim, protoze nemam velkou TV, nemam netflix a nemam prachy na drahe hry a jsem spokojen s PC ... ale pro typickeho BFU je konzola jasnou volbou, navic za zcela smesnou cenu, za kterou se dnes uz pomalu neda sehnat "spickovy" telefon:o)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Když vývojové studio řekne, že jejich hra míří na nextgen a vyjmenuje doslovně Playstation 4, Xbox One a Steam OS, tak si to evidentně nediktuje Valve (a já taky nikdy nic takového neřekl). Nejsem žádný odborník, ale tohle je pořád lepší argument, než jsi tady použil ty nebo BTJ o nějakém vývojovém prostředí, debilními odkazy na wikipedii atd...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, ktereze to studio to reklo? A o jake hre? Steam OS kuwa dopi... NENI KONZOLA!!! JE TO NORMALNI PC, takze pokud jsi pochopil vyjadreni typu: nase hra pojede na nextgen konzolach a pak i na PC ..... jakoze to bude pro konzole a nejaky steam cosi, tak se pletes .....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, tak oznámili, že to kuwa dopi vyjde na konzole a NORMALNI PC se Steam OS, kuwa dopi spokojen? Nebo potřebuješ ten můj první komentář přeložit ještě do maďarštiny?

Nepraskla ti nějaká žilka na čele? Je fascinující, jak se někteří (ty) můžou posrat, ať jde o jakýkoliv článek o Steam OS nebo Steam Machines. Jakože absolutně jakýkoliv, vsadím se, že kdybych projel všechny články na diit a cdr na toto téma, budeš pod každým.

A pokud chceš slovíčkařit na téma co je PC a co je konzole, tak pokud se nepletu, velmi rádo se PC označuje zařízení s Windows, možná o tom bude zmínka na tady oblíbené Wikipedii, na které, co je dáno, je pravda a argumentovat proti tomu se přeci nedá.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

blbost, hry vychadzaju na konzole primarne pretoze to je pre tvorcov okamzite dostupny trh = zarobok, dalsi vyvojari tvoria len pre konzole zo zotrvacnosti, pretoze uz v tom maju zabehnute know how. pirati su im ukradnuti. asi tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle nebude brano jako konzol nikdy.

To by musel vyrobce napsat software primo na konkretni hardware a pri sebemensi zmene by to uz neslo spustit. Porad je to to same co PC - nejake standardizovane rozhrani a k tomu libovolny hardware a moznost vesele piratit hry.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud to mysli vazne, a vetsina mych her ze Steamu na tom pobezi, tak proc ne. Ale do obyvaku tezko, musel bych se s manzelkou pretahovat o televizi :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co tvrdi valve, steam machine bude jen lowend, ktery bude zobrazovat stream z klasickeho nabuseneho windows PC. Kdyz se pripocte design, exkluzivita, nejaky vydelek, tak v tom predstavenem steam machines bude nejaky lowend, ktery bude mozna moct samostatne fungovat jako HTPC ....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Na streamování her nebude potřeba Steam machine. Možná SteamOS ale i o tom pochybuju. Steam machine mají být opravdu dělané jako herní PC. Půjde vlastně o libovolné PC nejspíš se SteamOS určené pro hraní her.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jakmile něco nejede na widlicích, tak ti to moc nevoní, co? ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ten "červený" proužek je podle všeho vícebarevný ;) http://www.dvice.com/2013-11-26/first-steam-machine-prototype-will-launc...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Je to jeden prouzek co muze menit barvy nebo vice verzi konzole?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říct - jde o další z prototypů. Každopádně v tom prvním tepal Intel/nVidia http://www.engadget.com/2013/11/04/valve-steam-machine-hands-on/ a v tomhle je údajně AMD/AMD. Dost možná je to pořešené jako u Alienwaru, tzn. že je barva podsvícení uživatelsky definovatelná což by nevylučovaly další screeny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono AMD nekde tvrdilo, ze Mantle bude i pro Linux? Uprimne stavet Linuxovy herni stroj na AMD platforme je silenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.