CDR.cz - Vybráno z IT

Indie The Artful Escape je surrealistickou rytmickou skákačkou

The Artful Escape E 3 2017
Některé projekty potřebujíc více pomoci než ostatní. The Artful Escape se poštěstilo, že po nevalném začátku vývoje se možná udrží ve stabilitě a budeme si moci užít tuto nádhernou skákačku.

Není to poprvé, co o The Artful Escape slyšíme. V březnu se ucházel o přízeň fanoušků na Kickstarteru. Bohužel se mu nepodařilo vybrat dostatek peněz. Ještě, že existuje projekt ID@Xbox a firma Annapurna Interactive, která spolupracuje i na vývoji Ashen, o kterém jsme vás již informovali v rámci letošní E3. Nadějný The Artful Escape tedy pokračuje ve vývoji s dost stabilní základnou.

The Artful Escape patří do kategorie skákaček. Nicméně disponuje i silnou vyprávěcí stránkou a systémem dialogů. Samotný platforming bude kombinován s rytmickým přehráváním hudebních útržků a hlavní hrdina bude mít i pár pasáží pro hru na sólovou kytaru.

Ve hře se vžijeme do role mladého muzikanta Francise Vendetti, jehož strýc byl folkovou legendou. Titul přinese surrealistický svět, který má simulovat bloudění umělcovou myslí. Vývojáři se inspirují charaktery hudebníků jako David Bowie, Prince nebo Daft Punk.

Titul disponuje oslňujicí sympatickou grafikou, která čerpá z palety pestrých, výrazných barev. Aby ne, vzhledem k inspiraci tvůrců. Stylistiku lze připodobnit k vystřihovánkám nebo leporelu, což není až zas tak obvyklé na nezávislé scéně.

The Artful Escape vyvíjí studio Beethoven & Dinosaur. Hra nemá prozatím stanovené datum vydání a bude pravděpodobně dočasně exkluzivní pro konzoli Xbox One díky podpoře ze strany ID@Xbox.

Cdre 17

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Indie The Artful Escape je surrealistickou rytmickou skákačkou

Žádné komentáře.