CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Intel vidí budoucnost v minipočítačích. Chystá se na zmenšování svých zařízení

Jó minipočítače ty si pamatuju, velikost zhruba jako lednička nebo alespoň konferenční stolek. To mikropočítače se vešly i do klávesnice :0)

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Ne tak uplne - harddisk, mechanika a zdroj byly externi. A kazde z toho byla krabice vetsi nez pocitac.

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

Jojo jiste jim jde o zmensovani elektroodpadu ..... spis umne vyrobene kurvitko takhle dokaze zabit cele zarizeni, kdyz se neda komponenta vymenit:) Pravda, asi tam nebudou dnesni nejrozsirenejsi kurvitka (baterka a/nebo android), ktere bezne neumoznuji upgrade/vymenu po dobe zivotnosti, ale inzenyri jiste na neco prijdou:o)))

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

To je ekologie jak prase - bezolovnatá pájka a díky nevyměnitelnosti čehokoliv v tom bezmeku = 2 roky a nové zařízení :/ Když slyším kecy výrobců o ekologii tak se mi otevírá kudla v kapse, nejvíc je to vidět u tiskáren, kde lidi koupí tiskárnu za litra, dotisknou cartridge co tam sou, zahoděj tiskárnu a kupujou novou! Výrobcům je ekologie šumák, hlavně zisky a PR to nějak okecá! Chtělo by to výrobce trochu proplesknout :)

+1
+54
-1
Je komentář přínosný?

Materiálově je to jako jeden komponent z desktopového PC. Ve složitosti low-end grafiky. Pravděpodobnost selhání systému jako takového je malá (málo součástek, jen pár IO - a ty jsou statisticky mnohem spolehlivější). Malé teploty - opět vyšší spolehlivost.
Plust to, že Intel věci tolik neodcházejí - kuličkováno v SnCuAg másto levného SnZn u AMD nebo nVidie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Modulární architektura a přesně definované hraniční protokoly jednotlivých části je to co +- zabraňuje kurvítkům. Jakmile je všechno spájeno dohromady, tak se pak kašle na normy.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

zrovna u Intelu bych veril ze to dvoulety kurvitko jak tu mnozi naznacuji, tak nebude jejich primarni cil. Procesor a potazmo deska bude kvalitni, jejich SSD na tom pripajene bude s nejvetsi pravdepodobnosti taky dobry (beru podle jejich nabizenych SSD disku). Takze zivotnost krabicky bude dana zivotnosti SSD. Myslim ze zestarne driv moralne nez po strance elektronicky

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Dnesni pocitac pro kancelarskou praci nema SANCI zastarat moralne. Hry jsou neco jineho, ale pro kancelarskou praci jsou dnesni stroje predimenzovane. Takze ano, i u Intelu pujde v prvni rade o zajisteni pravidelne koupe noveho stroje ...

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Proti malým počítačům nemam nic ale přijde mi, že po vlně honění se za co největší frekvencí přišla vlna nové architektury Core. Pak se zase honilo co nejvíce jader a po této vlně zase co nejnižší spotřeba. Nemyslím si že současné procesory mají tolik výkonu že je možné je dusit k hranicím 10W.

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

Jak na co. Na obyčejnou kancelářskou práci těch 10W SDP asi stačit bude.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

V Inteli nejak zaspali dobu. Na najlahsiu lahku kancelarsku pracu predsa bohato staci Android pocitac o velkosti USB flasky + externa bezdrotova klavesnica a mys ;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ha android počítač na pracu, to jsem se zas po ranu zasmal :-D ...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

No vsak neni praca ako praca -:) Ja som pisal som najlahsiu kancelarsku pracu (e-mail+ vypisovanie formularov+nejaky ten web). Cokolvek so spotrebou > 5 W je na taketo pouzivanie iba zbytocnym plytvanim elektrinou, peniazmi na licenciu X86/Windows ...

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

Na kancelarskou praci je nepouzitelne neco na cem nefunguje Microsoft Office. Pokud tedy za kancelarskou praci nepovazujeme jen pouzivani dokumentu obsahujicich par obrazku a text.

Par propojenych tabulek v Excelu, k tomu Lotus Notes klient - a 10W usporny procesor je nepouzitelny.

+1
+50
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně že do toho půjde dát dvouslotová dvousetwatová grafická karta...

+1
-55
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.