CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pohled do budoucnosti: Interaktivní kuchyň od Whirlpool poradí, co a jak uvařit

ano. tato kuchyn zapada do konceptu "chytreho domu".
Nechapu co budou placat do roku 2020, jde to postavit z dnesnich komponent vcelku snadno uz dnes.
Jsem zvedavej, jaka bude cena, asi extra-premium.
Nejlepsi je na konceptu virtualizovane ovladani a "obrazovka" s recepty. Jako nejhorsi mi pripada myslenka "zacina varit podle obsahu". Tak at to vari samo a nebo to necha na me.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samý blbosti. Jediné, co bych opravdu ocenil je lednice, co mě bude do mobilu synchronizovat svůj obsah, abych v práci věděl, co mám cestou domu koupit. Ale to furt nikdo nevymyslel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krabicka na jidlo, co do ni jde zapsat co je uvnitr aniz by se to ztracelo jako kdyz to napisete na nalepku (ktera nejak nedrzi), neni spatny napad, ale obavam se, ze by nesla strcit do mikrovlnky.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, to jako u vareni budu nucen volat sve matce? Nebo nedej boze tchyni? Jezisi, za co nas trestáš :-((

Jinak pokud je někdo takovej debil, ze nevi, co ma v lednici a neumi se do ni pripadne podivat a poznat to z toho, tak bych mu doporucoval vrátit obcanku a dobrovolne se nechat zbavit svepravnosti.

A jestli mi nekdy nejaka trouba zacne hrat hrnce jak chce a ne, jak chci ja, tak vezmu pajku, sroubovak a kladivo a vysvetlim ji, ze takhle teda ne ...

To by me fakt zajímalo, kdo takovehle nesmysly vymysli (ale plati ono klasicke - ono je to blbe, to se bude libit...)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Plně souhlasím. Při představě, že se mi bude můj sporák (nedejbože po poradě s ledničkou) montovat do toho co chci dělat, je mi špatně. Pozná aspoň ta kysna, kdyby někdo nechal na plotně prázdný hrnec (vyvařený hrnec) tak aby vypnula ohřev? A když, tak rozezná ho od prázdné pánvičky u které naopak čekám až se rozpálí? Ech...!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Krom jiného: zařízení budou jistě napojená na síť, takže kdekdo (přinejmenším výrobce, což opět v důsledku znamená kdekdo...) vám uvidí nejen do ledničky a špajzky, ale doslova a do písmene až do talíře. A na to konto by měl vzniknout speciální segment trhu, produkující domácí spotřebiče s garantovanou ochranou soukromí svého majitele. A tomu se, prosím pěkně, říká pokrok. :-D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jestli me pamet neklame, tyhle 3.14coviny se objevujou co rok, mozna co dva roky uz dobrych 15 let, co je to technicky mozne .... mozna jeste dyl ... ALE NIKDO TO NECHCE A CHTIT NEBUDE!!! Cilovy segment cita celosvetove maximalne par tisic metrosexualu, kteri se stravuji po restauracich, ale neco takoveho by podobni lofasove doma jiste chteli ..... a pro ty se ten system proste nevyplati vyvijet.
Jedine opravdu uzitecne by mi pripadlo mit prehled o tom, co mame v lednicce ..... ale to proste patrne nikdy nebude mozne. Nedokazali jsme synchronizovat ani psany seznam na lednicce o tom, co je v mrazaku ... ted nikdo nevi, co tam je. Mame sidebyside lednicku a to je peklo, debilni layout americke lednicky zajistuje to, ze tam clovek rve veci, tak aby nevypadly (jediny duvod pro sidebyside lednicku - ledovac, uz je davno vyhozeny, aby bylo misto na zradlo:o) Ale tak tam je to jedno, kdyz na cloveka obcas vypadne neco dobreho, tak je rad a v mrazaku se to nezkazi ...... ale co klasicka lednicka? Priznam se, ze nemam moc prehled o tom, co jsem tam koupil ja, natoz kdyz tam nakupujou dva lidi:o) Kazdy mesic umelam cistku, objevim nove veci a stejne vyhazu pulku lednicky proslych a plesnivych potravin .... takze ano, kdybych mel prehled o tom, co tam je a kdy to projde, tak bych to uvital ..... ale z principu to proste neni mozne ..... a tukat nekde na displej, ze jsem sezral dve kolecka salamu, to fakt nikdo po nikom nemuze chtit .....

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze fakt nedokazu pochopit člověka, který jednak nevi, co ma v lednici, není schopny to pohledem zjistit a ještě k tomu tam nechava mesice hnit nejake potraviny, které pak slavnostne vyhodi, když uz se pro ten smrad do ty lednice neda nic davat. Takových lidi jsou nahodou mraky, ale nedokazu to pochopit.
Nejsem nijak utlocitny, ale abych mel něco plesnivého v lednici, to se mi stane omylem 1x za rok , a to ještě maximalne.

Btw mam doma "americkou" lednici a jsem s tim maximalne spokojeny. Především diky opravdu velkému mrazaku, takze nemusim resit tetris pokazde, když potrebuji něco do lednice dat ci vyndat. Driv jsem musel resit ulozeni potravin na milimetr presne, protože to toho mrazaku 50-100 litru se fakt nic neveslo. Dneska mam mrazak o objemu, co maj jini lide lednici a jsem maximalne spokojeny :-)
To same lednice - objem nasobne vetsi, nez bezna lednice, nemam nejmensi problém tam skladovat PREHLEDNE cokoliv.

Jedina nevyhoda je velikost, imho. Ale tak pokud to clovek ma kam nacpat, tak to muzu jen doporucit.

Btw jsem to kupoval prave kvůli ledovaci, pricemz například v lete v parnech jsem schopny spotřebovat několik litru ledu denne, takze mrazak tak tak stiha vyrábět. K nezaplaceni :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak prave ta americka lednicka je v tomhle na hovno. V mrazaku dole jsou dva boxy (jeden super maly, diky kompresoru) a pak jsou tam dalsi dve JEN policky, ne boxy .... asi tak 30cm na vysku, cili zhruba 30x30x30 a to ta spodni je jeste mensi, protoze je tam zas nejaky bazmek .... a pak uz jenom ledovac .... ten ma tak pul metru na vysku .... a to je proste prostor na hovno .... do tech boxu se vejde hovno a dava se tam max ovoce jako nejake rybizy, ktere se i zmrazene nejak prerovna a proste hranate veci ...... masa a vyslovene neskladne veci se pak zatetrisuji nejak do tech regalu, kde to z nich pochopitelne vypadava kdyz jsou 30x30x30! Kdybych mel jen ctverate krabicky, tak by to samozrejme slo, ale kdyz je vetsina veci tisicihran, tak co bych dal za jeden monoliticky mrazak ..... mam presne tuhle 20RW-D3, pisou 155l mrazak .... proste je to male!
A kdyz jako nekde v boxu dole v lednici nechas nejake ovoce v sacku, tak proste clovek zapomene a zhnije to .... to same s proslyma jogurtama nebo syrama, kdyz se nekde ztrati .... preci jen je tam prihradek jak nasrano a kdyz to nekde zapadne za neco, tak to proste clovek nevidi ..... ta lednickova cast ma 335l a je celkem dobra, ale proste se tam obcas neco ztrati:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No, a pak si tam dám jablka či mrkev z trhu nebo zahrady, neoštítkované, neodatované a lednice z toho bude mít mindrák. A nebohý uživatel aby tam pak v menu něco 10 minut vyťukával.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Je to blbost, bude to drahe a zbytecne, uz ted setrim cas i penize tim, ze nemam kupu blbosti, jako treba TV.

Interaktivni dum sezere vice el. proze musi fungovat CPU spotrebicu, bude vysoka poruchovost, nizka vydrz, same servisovani ... a diky muslimum mozna bude valka, takze lide budou treba kupovat zbrane a varit si budem na benzinovych varicich ...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak bych to řekl... nepotřebuji, aby mi lednička přesně říkala, kolik čeho si mám vzít, co mám vařit, aby mi sporák určoval jak mám vařit a tak dál... mám svůj rozum, zatím umí lidi snad přemýšlet a tohle přeci nemůže určovat nějaký přístroj, to bychom za chvíli úplně zdegenerovali do háje! Navíc nepotřebuju od sporáku třeba, abych si z něj mohl zavolat nebo naopak abych ho mohl řídit přes mobil, ale aby vařil a hřál a pokud možno spolehlivě a bezpečně... Já mám třeba doma lednici https://vas-pomocnik.cz/lednice/whirlpool-blf-9121-w-recenze/, která neumí nic extra chytrého, co ty novější, ale zato funguje spolehlivě a bez výpadků...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. To že to nepotřebuješ a není to běžné neznamená, že to je k ničemu :). Lidi zatím kupují jen obyč. lednice a je to vidět nejen v tom tvém žebříčku, ale i na heuréce, alze nebo tady třeba https://www.arecenze.cz/test-lednicek/ . Každopádně tento skepticismus je k ničemu :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.