CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak by mohly vypadat telefonní budky budoucnosti? Možná jako v NYC, s Wi-Fi či interaktivní mapou

Tak degenerace za Velkou louží pokračuje. V NYC už ani neví, co je to telefonní budka :-)))
Snad se jim někdy donese, že je to prostor, který poskytne někomu, kdo nemá telefonní přístroj dostatečné soukromí k telefonování.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono se tak nějak zjistilo, že lidé telefonují i na ulici a nějak to neřeší. Člověk s mobilem plující do budky, aby měl soukromí, je jev vpravdě ojedinělý.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pak to ovšem nemůžete nazývat telefonní budkou. Já také nenazývám bary nebo letiště, kde je volný WiFi přístup telefonními budkami. Člověk s mobilem nepůjde do budky, protože ten mobil má a v případě potřeby může zaplout do místa, které mu vyhovuje, jenže tak nevypadá zákazník telefonní budky. Zákazník telefonní budky má mobil vybitý nebo ho vůbec nemá. Nedovedu si představit, jak řve do nějakého panelu před sebou na rušné cestě. (V USA jede 15% všech obyvatel na potravinové lístky)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No však oni to také telefonní budkou nenazývají. Nazvali to NYFi, aby se chodec mohl dovtípit, že jde o jakýsi hotspot, ze kterého si (mimo jiné) s někým přes internet promluví. A časem to bude součástí obecných znalostí, stejně tak jako my víme co se dělá s tou mašinkou v té malé budce.

Jiná věc je, kolik lidí používá budku kvůli tomu aby si _hlavně_ zatelefonovalo a kolik kvůli soukromí. Vzhledem k tomu, že drtivá většina automatů v NY není přímo v budce s dvířky, tak IMHO nelze atribut "soukromí" považovat za to hlavní u této služby.

A to hlavní: bude to mít staré dobré sluchátko. Ryk na panel a červenání se poté, co vás z něj babička na celou ulici osloví "Moon Pie" proto nehrozí. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.