CDR.cz - Vybráno z IT

Dárek pro IT caparty? Barevná klávesnice nebo flashky Angry Birds

01_hlavni
Dnešní dítka jako by se s technikou narodila. Neustále posedávají u PC, v útlém věku jej ovládají lépe než jejich rodiče a problémy jim nedělá adaptovat se na jakoukoli novou technologii. Zanedlouho tu máme svátek všech dětí, tak proč jim tedy nepořídit kousek techniky určený přímo pro ně.

Pro děti všeho věku je na trhu spousta zajímavých dárků, kterými je může rodič potěšit. Nemusí nutně vytahovat tisícové částky - může pořídit všelijaké líbivé gadgety. Dostupná je obrovská spousta druhů flashdisků, klávesnic, myší a dalších produktů upravených pro nejmenší. Nutno podotknout, že málokdy tyto výrobky nabídnou nadupanou výbavu a skvělé parametry, ale to se od nich vlastně ani neočekává. Prim zde hraje design a použitelnost.

02_s_klav

Nám se do rukou dostala právě klávesnice uzpůsobená pro malé uživatele počítače a série flashdisků s motivy populárních "naštvaných ptáků". 

CONNECT IT - pestrobarevná USB klávesnice pro děti

Už samotné balení produktu napoví, co může budoucí majitel očekávat. Uvnitř se nachází USB klávesnice standardního provedení, jež je zároveň netradičně barevná, a to dokonce hned několika různými výraznými barvami. Samotné plastové tělo je v černé barvě, ale jednotlivé bloky kláves dostaly výrazně syté odstíny modré, žluté, zelené a červené. Může se to zdát jako zbytečnost a řeknete si, že dítko podobné věci nepotřebuje. Ale barvy nemusí být pouze výkřikem šíleného designéra. Naopak…

03_klavesnice

Jednotlivé bloky kláves jsou díky tomu velmi dobře rozlišeny a orientace pro menší uživatele může být o to snadnější. Klávesy jsou také dostatečně velké a při psaní nedochází ke zbytečným překlepům. Další kapitolou je samotný potisk jednotlivých znaků, který je napsán doslova obrovským písmem. Tím začínajícím uživatelům usnadňuje psaní a spolu s barvami i výuku cvakání všemi deseti. Nechybí ani standardní devatero multimediálních tlačítek pro základní úkony, jako je nastavení hlasitosti a ovládání přehrávače. Samozřejmostí je bezproblémová funkčnost ihned po připojení bez nutnosti instalace speciálních ovladačů.

04_klavesnice

Z jednoduché klávesnice výrobce udělal zajímavou volbu určenou pro malé uživatele, za pár kaček a s líbivým designem. Více od tohoto řešení čekat nemůžeme, ale co vzhledem k cílovému uživateli a za cenu pohybující se kolem 300 Kč také chtít.

Parametry:

  • České rozložení s velikým fontem popisků
  • Povrch těla - matný černý plast
  • Klávesy ve 4 barevných provedeních
  • 1,5m kabel USB
  • 9 multimediálních kláves (funkce přehrávání, hlasitost apod.)

Hrdinové Angry Birds jako kapesní úložiště

Kdo by neznal svět, ve kterém válčí naštvaní ptáci se zákeřnými zelenými prasaty a snaží se získat zpět svá drahocenná vejce. Hit v podobě hry "Angry Birds" nedávno dosáhl miliardy stažení, válcuje (nejen) displeje mobilních telefonů. Na trhu je v současné době spousta hraček a dalších věcí s motivy těchto postaviček.

05_angry_logo

Jednou z dostupných věcí na motivy hry jsou 4GB flashdisky od Emtec v několika různých provedeních. Pokud přemýšlíte, jakým malým dárkem uděláte 1. 6. na "Mezinárodní den dětí" někomu ve svém okolí radost, určitě se jedná o volbu, kterou nic nepokazíte. Tento dárek nepochybně ocení všechny věkové kategorie, na rozdíl od předchozí specifické klávesnice. To se mi potvrdilo a první otázky, které jsem při pohledu mého okolí na disky slýchal, zněly: "A nechtěl bys mi některou z nich dát?".

06_angry_birds

Flashky nejsou pouhou plackou s natištěným obrázkem, ale jedná se o regulérní 3D objekt se všemi tvary. To je sice dělá hůře foremnými do kapsy, ale vzhledem ke gumovému povrchu není nutné mít strach z případného poškození.

Tato čtveřice skládající se ze tří opeřenců a jednoho zeleného prasete má povedený design i zpracování. Nechybí červený, žlutý a bílý opeřenec, a vedle toho zmiňovaný zelený "záporňák" tvářící se dle mého nejvíce pozitivně.

07_ptaci

V gumovém těle se skrývá USB 2.0 flashdisk s kapacitou 4 GB, což je naneštěstí jediná dostupná velikost u disků tohoto vzhledu. Ten se skrývá ve spodní části, ze které se snadno vyjme a lze využívat. Jelikož jsou obě části zvlášť, bál bych se možného zcizení a ztráty. Pro umístění na klíče lze využít klíčenky, jež je součástí krabičky.

08_emtec_angry

Disk vzhledem ani kapacitou neslibuje žádné vysoké rychlosti, ale přesto je rychlost čtení 15 MB/s a zápisu 5 MB/s celkem ucházející. Za cenu kolem 300 Kč není špatnou volbou a do budoucna budeme jen doufat ve varianty s větším úložištěm.

Parametry:

  • 4 varianty (červený, žlutý, bílý opeřenec a zelené prase)
  • Podoba 3D modelu
  • Velikost nepřesahující 5 cm
  • Kapacita 4 GB
  • Rychlost 15 MB/s čtení a 5 MB/s zápis
  • Záruka 5 let

Při vybírání pro děti je vedle technických parametrů dobré dbát i na použitelnost a vhodný design, který je pro naprostou většinu nejdůležitějším parametrem. Zmiňovaná klávesnice je dobrým příkladem skloubení obou faktorů, stejně jako perfektně zpracované postavičky naštvaných ptáků, po kterých se poohlédne i nejeden ze starších uživatelů.


Reklama
CONNECT IT kontrastní barevná klávesnice pro děti
CONNECT IT CI-72
(kontrastní barevná klávesnice, multimediální, USB)
Cena: 321,10 CZK*
Acer LCD G226HQLBbd
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na softcom.cz
EMTEC Angry Birds Series
EMTEC Angry Birds Series
(4 GB, USB 2.0 flashdisk, čtení 15MB/s, zápis 5MB/s)
Cena od: 299,00 CZK*
Acer LCD G226HQLBbd
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na softcom.cz

 

Tagy: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dárek pro IT caparty? Barevná klávesnice nebo flashky Angry Birds

Úterý, 29 Květen 2012 - 18:52 | corwin78 | Mě se ta klávka teké líbí, možná dokonce i pro mě...
Úterý, 29 Květen 2012 - 14:54 | HKMaly | Ja bych tu odolnost vuci tekutine upresnil:...
Úterý, 29 Květen 2012 - 12:46 | ica sk | Preco su popisky v malej abecede? Lahsie naucim...
Úterý, 29 Květen 2012 - 10:41 | BTJ | No ta klavesnice je fakt super, uz deckam kur***...
Úterý, 29 Květen 2012 - 10:08 | Slavo Krupa | tá klávesnica by sa hodila ,aj niektorým starším...

Zobrazit diskusi