CDR.cz - Vybráno z IT

Solemate: Bezdrátový reproduktor s funkcí hlasitého odposlechu

JabraSoulmate
Reprák do tašky; party na pláži, divoký tanec po kuchyni či hry v parku s přáteli! Solemate jako kompaktní reproduktor, který se bude snažit zaujmout nejen kvalitní zvukovou reprodukcí, ale také funkcí osobního handsfree.

Dánská společnost Jabra není v telekomunikačním světě žádným nováčkem. Sortiment výrobků je úzce cílen na produkty z řad náhlavních souprav a komunikátorů. Mimo však různých bezdrátových sluchátek, na které se třeba podíváme někdy příště, se i posledních pár let snaží zaujmout a především proniknout do oblasti multimédií. Jelikož jsme měli tu čest se zúčastnit oficiální prezentace jejich výrobků a pár si jich dokonce na čas vyzkoušet, nepromarníme proto příležitost se s vámi o pár postřehů podělit.

DSC_0104DSC_0087DSC_0105

Jako jeden z prvních výrobků jsme si vybrali již několikrát zmíněný reproduktor Solemate. Řekli jsme si, že by mohl být pro nás v redakci jak zajímavým nástrojem pro poslech hudby, tak solidním zařízením pro videokonference. Vyrábí se ve dvou barevných variantách, v černé a bílé. Pod skandinávským designem se ukrývá na jedné straně trojice reproduktorů (dva výškové/akustické a subwoofer) a na straně druhé ještě jeden pasivní subwoofer.

DSC_0106DSC_0092

Konektivita je celkem rozmanitá; z drátového propojení je nám k dispozici USB kabel (microUSB) a 3,5 mm audio kabel. Bezdrátové připojení je realizováno skrze Bluetooth třetí generace. Ten ve spojení se Solemate podporuje technologii automatického párování, není potřeba instalace žádných speciálních ovladačů. Nám se bezproblémově podařilo bezdrátově spojit jak s telefony s operačním systémem Android či iOS, tak s operačním systémem OS X. S Windows 8 bylo spojení taktéž bez komplikací, bohužel s Windows 7 se nám spojení zrealizovat nepodařilo. Paradoxně však propojení skrze USB kabel zafungovalo dobře i na sedmičkách, zřejmě tedy chyba v bezdrátovém spojení byla někde na naší straně.

DSC_0099DSC_0096DSC_0091DSC_0088DSC_0090

Díky integrovanému mikrofonu s redukcí okolního hluku je volání, ať už skrze mobilní telefon, či v případě propojení s počítačem skrze Skype, Windows Live Messenger či GoogleTalk apod., celkem praktická věc. Solemate automaticky upřednostní příjem telefonu/hovoru nad multimediálním signálem. Stisknutím tlačítka na vrchní straně lze přijmout či odmítnout příchozí volání, popřípadě vytočit poslední volané číslo. Zvuk je kvalitní (podpora HD Voice), jen je potřeba mluvit na zařízení dostatečně hlasitě - přeci jen, když jej nemáte pár centimetrů od hlavy, mikrofon není tak citlivý.

DSC_0097DSC_0094DSC_0093

Důležitým aspektem je bezpochyby výdrž na baterii. Zařízení je vybaveno lithiumiontovou nabíjecí baterií, která nám vydržela při poslechnu bezdrátové hudby okolo 7,5 až osmi hodin. Přiložená AC síťová nabíječka posléze zařízení nabila za cca 2,5 hodiny.


Reklama
Jabra Solemate
Vypadá malý, zní jako velký.
Jabra Solemate
(Přenosný reproduktor bez kompromisů)
Cena: 4 490 CZK*
Jabra logo
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na jabra.cz

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Solemate: Bezdrátový reproduktor s funkcí hlasitého odposlechu

Úterý, 20 Listopad 2012 - 17:41 | Zdeněk Lukavský | Reproduktor se mě líbí, viděl jsem ho hrát v...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 15:40 | HKMaly | Mam obycejny dratovy mikrofon pod stolem a...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 12:35 | HEC | JJ - taky jsem málem při přečtení ceny spadl ze...
Sobota, 17 Listopad 2012 - 00:35 | BTJ | Hehe, takovy clanek by mel zacinat cenou, aby...

Zobrazit diskusi