CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jaguar nabídne automobil s průhlednou kapotou a sloupky

... takze to naborim do nejakeho skutecneho auta co to imaginarni zakryvalo?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hezká, ale v dnešní době ještě neproveditelná představa. Protože kamery budou sledovat okolí z úplně jiných úhlů než řidič, bude se promítaná scéna muset přepočítávat (asi dost složitě, protože poloha očí řidiče nemusí být stále stejná a bude třeba ji sledovat a obraz tomu přizpůsobit). A to v reálném čase!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zase tak nerealne to neni. Koukni se na parkovaci kamery Nissanu Juke. Vidis okoli auta kolem dokola.
Vzhledem k tomu, ze vetsina novych aut ma kapotu neviditelnou tak prvni koncept pada. HUD v ruznych podobach nas ceka vsude.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

HUD ano, já jsem myslel to zprůhlednění sloupků. To není jenom po promítnutí obrazu z vnější kamery. Podle mě se bude muset udělat 3d model okolí, na něj potom aplikovat textury z těch kamer a přepočítat pohled na tento model jak by ho měl vidět řidič ze svého místa. Možná že existují nějaké jiné postupy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zbytecny. Dle navrhu ergonomie vis v jake oblasti se nachazi hlava ridice a diky tomu i slepe uhly. Pak uz jen naladis kamery aby zabiraly s presahem danou oblast, obraz trosku zdeformujes a promitnes na sloupek. S 3D se nikdo obtezovat nebude.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

a kdyz ty spodni kamery zacaka bahno, tak se rozsviti cervena kontrolka a auto se ze secure duvodu radeji vubec nerozjede...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.