CDR.cz - Vybráno z IT

Jak si zpříjemnit procházky po Praze s mobilem v ruce?

PR článek
Karel 1280 X 600 Cz
Praha je město, které v sobě skrývá neuvěřitelné množství památek. S rostoucím vlivem technologie se ale bohužel vzdalujeme od dřívějších zvyků, procházek a sedáváme doma. Technologie je ale zároveň jedním ze způsobů, jak naši touhu poznávat opět probudit.

Procházky už nejsou jednou z aktivit, které by člověk vyhledával v rámci vlastní zábavy (čest výjimkám). Stále se více přikláníme k televizním a počítačovým obrazovkám, a vzdalujeme se tak vnějšímu okolí.

K vyražení do světa často potřebujeme nějaký okolní vliv, impuls. Motivaci toho, čeho procházkou dosáhneme. Sbíráme body v aplikacích, monitorujeme své kalorie, zanecháváme tajné zprávy na různých místech nebo třeba chytáme žluté potvůrky. Chceme mít neustále na očích, že jsme něčeho dosáhli.

Lide Mobil

Ty tam jsou doby, kdy jsme mezi sebou vše sdíleli z očí do očí, ne kvůli bezpředmětným lajkům. Jelikož se lidé od sebe více a více vzdalují, hledají zpětnou vazbu v technologiích. Takzvané gamifikování každodenních aktivit je cesta, kterou největší úspěchy posledních let jedině potvrzují.

Letos oslavil náš největší Čech, Karel IV., své sedmisté narozeniny. Nacházíme se ale v době, kdy někteří nikdy nenavštívili památky, které za sebou jeho veličenstvo zanechalo či ovlivnilo. I historie si zaslouží pozornost, a tak na počest otce vlasti vznikla samostatná aplikace, CharlesGO.

Karel

Můžete si tak kdykoliv udělat procházku po cestě z práce, do práce, ze školy či kamkoliv. Aplikaci stačí jen zapnout, mrknout se po nejbližší památce, navštívit ji a doplnit si znalosti z přiložených materiálů.

Bez jakékoliv přípravy vám nemůže nic uniknout. Ať už se rozhodnete o jeden velký výlet nebo občasné pochůzky, hodí se mít aplikaci v mobilu pro větší motivaci a chuť do procházení se Prahou. Vždyť je krásná. 

Aplikace CharlesGO je k nalezení na oficiálních stránkách

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi