CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak vydělávat na hlouposti? Třeba „speciálním“ napájecím kabelem od Samsungu

Že by se Samsung inspiroval u Apple? ;) Nemyslím tím kabelem, myslím cenovou politikou ;).

+1
+57
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to jsem si vybavil :D Ne, prostě lidská blbost nezná mezí, na celém produktu mi přijde brutální naznačení toho směru proudu. Za chvíli se dozvíme, že je to magický kalbík, který umí manipulovat s energií. Vodiče z jiného kovu než mědi, speciálním intergalaktickým plastem atp.

Mimochodem, mám tu jeden ultraspeciále USB-B kabel od belkinu, taky vtipnej.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

boží, už si to letím koupit. za ty peníze je to lepší než cestovní nabíječka na jednu či dvě lionky 18650... díky Samsungu, zachránils mě :)

+1
-50
-1
Je komentář přínosný?

Na zmíněném odkazu jsem žádný microUSB(m)-microUSB(m) OTG neviděl. Takže srovnávejte srovnatelné. Pokud to někde najdete, tak to nebude za 15Kč, ale řádově tipuji od stovky nahoru.
Platíte za malosériovost, kvalitu (jen předpokládám; každopádně není kabel jako kabel) a samozřejmě i za značku. 20USD není potom nic vyjímečného.
Celý článek mi příjde že nádáváte, jen aby jste mohli nadávat.

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

abyste, ne aby jste... sakra práce :)

co se týká kvality, praskly mi noname kabely za pár kaček, praskl mi i značkový kabel od Sony, praská všechno, značka neznačka...

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

I proto jsem odlišil placení za značku od placení za kvalitu.
Já naopak mám zkušenost, že neoriginální kabely nevydrží zdaleka tolik co originální. Navenek můžou na první pohled vypadat stejně, ale stejné nejsou.
Za "aby jste" se omlouvám - občas mi podobné ošklivosti vyklouznou.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, je to nestandardní věc, normálně tato verze se dvěma micro podle standardu USB neměla být, Samsung si ji udělal extra.

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

Jestlize je tam naznaceny smer proudu, tak predpokladam, ze tam bude alespon neco jako dioda. Coz je logicke a zabrani to tomu, aby nabijene zarizeni nechtene nezacalo svou energii sponzorovat darcovsky pristroj a nakonec se samo nevybilo. Takze zas tak obycejny kablik s ustrizenymi signalnimi vodici to asi nebude.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Diodu v podstate netreba, prud dodava len pristroj zapnuty ako OTG, na druhom konci je vzdy pasivne zariadenie, Okrem toho, ubytok napatia na diode by asi sposoboval problem s nabijanim.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně té podpory, měla by k tomu existovat aplikace, která umožní řídit, kolik energie se pustí ven, aby vás třeba ty hodinky nevysály dosucha.
Holt ne každý to umí s páječkou, tak nezbývá, než platit. Ale neviděl bych to jako až takový problém, víc mě pobavit ten nabíjecí kabel s roztrojkou :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.