CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Japonci se vrací k véčkům, nový LG Gentle s Lollipopem je pro ně za pakatel

Co je myšleno těmi "cenami a poplatky spojenými se smartphony"? To jako že jsou klasické smart "placky" v Japonsku drahé? Nebo na ně místní úředníci vymysleli něco jako speciální spotřební daň?
Vždyť toto je taky smartphone (proč by neměl být?), akorát že má klávesnici a zavírací konstrukci.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Je v tom Android. Samozrejme ze je to smartphone.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych uvital nejake rozsireni te informace.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Véčka mají svoje výhody. Žádné debilní kryty LCD netřeba a je to rozhodně méně ujeté než držet u hlavy pětipalcový polotablet.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A taky nevyhody, napriklad dost casto jako prvni odejde ten kabel, co spojuje oba casti pres kloub.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych v MHD a na ulici nevídal tolik zoufalců s prasklým sklem na dotykáči, tak bych se toho kabelu hrozně bál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, myslím si, že nemáte pravdu, že se jedná jen u „urban legend“. Telefony véčkové konstrukce používám už hodně moc let. No a ten kabel neodešel ani jeden. Dokonce ani ten kloub samotný.
Těmto telefonům dávám přednost nejen z toho důvodu, že nepotřebuji nosit snadno hacknutelné cihly na telefonování s jednodenní výdrží baterky…

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

No ja ma zase opacne zkusenosti. Temer kazdy z okoli, kdo si koupil vecko, tak mu chciplo na kabel/kloub, respektive na komunikaci mezi obema polovinama mobilu. A je jedno, zda to byla nokia nebo sony-ericsson. Ale jednalo se o nekolik kusu, cili zadny poradny statisticky vzorek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, možné je všechno. Já měl od Motoroly, Sony-Ericsonu a nakonec nyní mám od Panasonicu. A spokojenost, nikdy nic neprasklo. Manželka zase měla Nokii a fakt je ten, že tam ten kloub teda prasknul… …když jí telefon spadl a ona na něj v nepozornosti šlápla.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze to nema este nejaky maly informacny vonkajsi display.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Konečně. Starší lidi maj však taky právo na nový mobil. Ale ten 3MPx foťáček to pohřbívá.To s sebou furt musí babička tahat na výlet kompakt? Prčic už taky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vy si myslíte, že mobilem uděláte kvalitní fotku? LOL

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jenom fotku na které vnoučata taky něco uvidí. 8 MPx mobile-foťák je myslím naprosto dostačující a všechny kompakty za já nevim 3 tisíce si můžou trhnout clonou.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že kompakt za 3 tisíce je schopen spáchat mnohem kvalitnější fotku, než mobil. Rozdíl je nejen v optice…
Ale pokud jediným výstupem, na kterém své fotky prohlížíte, je display vašeho mobilu, pak jistě ano, je to postačující kvalita… :-)
Sranda nastává v momentě, kdy si to chce člověk nechat třeba vytisknout v trochu větším rozměru, než je rozměr známky na dopisy. Pak se objeví neduhy mobilofoťáku: barevné artefakty na hranách, barevné chyby, utopené detaily ve stínech, nepřirozená hloubka ostrosti, sklon k posterizaci a k přepalům a tak dále. Samozřejmě, největší devízou je okamžitá pohotovost, kdy má člověk mobil takřka po ruce. Ovšem nelze od toho čekat stejnou či dokonce vyšší kvalitu, jako od specializovaného zařízení, které má větší (a dražší) snímač, mnohem lepší optiku a tak dále…
Víte jaká je výrobní cena takového ájfónu? A to ještě nakonec musí zvládat i to telefonování… :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty si asi myslíš, že umíš fotit viď?
Já samozřejmě taky vím, jaký je rozdíl mezi levným a drahým foťákem a že pětimilimetrová optika a malíčkový čip mnoho nezmůže, ale pro normálního člověka je asi stejně patrný jako displej mobilu v 4K vs. HD.
Podívej se na facebook, podívej se co ten dělá s kvalitou fotek kompresí a pak tady cancej nějaký "kvalitní fotky". To mě fakt dostává, jak dneska "fotografisti poloprofesionálové" cpou fotky ze svýho Canónu za 30 tisíc na Facebook. :)

Na zachycení momentu, nálady, pocitů, okamžiků z výletu či rodinné oslavy, bohatě stačí i 5MPx mobil, 8MPx se už dá považovat za "dobrý" foťák. O 3 MPx nebo o levných kompaktech se to však říct nedá.

Na kvalitní fotky stejně sere pes, málokterá je dnes originální. Třeba Eifelovka už byla vyfocena tolikrát, že by ji jen podle fotek dokázali v Kovosvitu vyrobit znovu. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne, já si nemyslím že umím fotit. Já nejsu fotograf a už vůbec ne Fotograf. Ale spousta Fotografů jsou mými zákazníky, ale to už je jiné téma.
Ksychtoknihu nemám a ani nehodlám mít, domnívám se že kvalita fotky není o počtu megapixelů a dál s Vámi polemizovat nehodlám, protože to beru jako nesmyslnou hádku a flame…
Naopak se domnívám, že s Vámi mohu v určitém bodě souhlasit. Ano, symbolem dnešní doby je (mimo jiné) těžký úpadek kvality. I Vaše názory a argumenty tomu nasvědčují…

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita fotky není o počtu megapixelů, ale z jakéhokoliv 8MPx mobile vyleze fotka o kvalitě dostatečné pro vytištění na lesklou A4 a vystavení doma, nebo umístění na Facebook.
U mobile pro babičky a starší lidi je myslím tohle oč tu běží.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co pořád máte s těma babičkama?

Dodatek: s hulvátama se nebavím, takže si nadále pokračujte klidně dál, ale už beze mne… :-7

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak všechno od prvního příspěvku, jehož význam ti patrně celou dobu uniká.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Spousta lidí u sebe netahá ani zrcadlovku ani kompakt, ale vždycky mají po ruce telefon

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.