CDR.cz - Vybráno z IT

J.J. Abrams potvrzuje filmové zpracování Half-Life a Portal

nepřehlédněte
Abrams
V nedávném rozhovoru pro IGN prozradil J.J. Abrams, režisér nových Star Wars a Star Trek filmů, klíčovou informaci týkající se filmových adaptací Half-Life a Portal. Informací sice není moc, ale rozhodně více, než v případě herních pokračování.

V roce 2013 byla poprvé ohlášena spolupráce mezi Valve a J.J. Abramsem, která měla vyplodit několik filmů, jmenovitě Half-Life a Portal:

"Máme nápad pro hru, na kterém bychom rádi s Valve pracovali", zaznělo z úst J.J. Abramse v roce 2013 na konferenci v Dice Summit. "Najdeme cestu, jak spolu natočit filmový Portal nebo Half-Life," doplnil Newell. 

Od té doby o těchto filmech nicméně nepadla řeč. Režisér a producent J.J. Abrams se v současnosti přirozeně věnuje (nejen) novým dílům ze série Star Wars, v nedávném rozhovoru však přiznal, že zmíněné adaptace herních ikon neopomíjí.

„Jsou ve vývoji, už máme scénáristy a pracujeme na obou příbězích,“ prozradil Abrams v rozhovoru pro IGN, který se původně zaměřoval na film Ulice Cloverfield 10, na němž se Abrams podílel společně s Danem Trachtenbergem. Nic důležitého ani bližšího řečeno nebylo, ale rozhodně je skvělá zpráva, že díla neleží u ledu.

Zajímavostí může být zmíněné jméno Dan Trachtenberg, který v roce 2011 vyprodukoval krátký živý akční film z prostředí Portalu s podtitulem No Escape. V rozhovoru však tento detail nezazněl. Zhlédnout jej můžete níže:

Gabe Newell již v minulosti prohlásil, že o filmovém zpracování Half-Life jednal přímo s Hollywoodem, v jejich spolupráci ovšem nalezl určité mezery. Proto se raději rozhodl od adaptace opustit s tím, že ji raději natočí sami nebo vůbec. V J.J. Abramsovi patrně nalezl tu správnou důvěru. Snad tedy vše dobře dopadne a brzy se dozvíme nějaké bližší informace. 

Porovnáváme: 
Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku J.J. Abrams potvrzuje filmové zpracování Half-Life a Portal

Úterý, 15 Březen 2016 - 08:55 | Gaunter | Na to že to má pár minút je to slušné videjko....
Pondělí, 14 Březen 2016 - 16:07 | HKMaly | ... neni to predcasne? Jak dlouho muze tem...

Zobrazit diskusi