CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jste nároční uživatelé Windows? To je pro vás určená nová edice desítek

Díky za zajímavý článek.
Jen bych měl „do pléna“ takový dotaz, zda-li někdo ví, jestli tyhle desítky pro profesionály budou také obsahovat neodinstalovatelné hry, jako stávající Win10Pro a nižší… :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a určitě by mnohé zajímalo zda se tato edice bude chovat opravdu profesionálně a nabídne plnou kontrolu nad výběrem aktualizací a úplným stopem telemetrie. A pak asi cena o kolik si řeknou navíc proti nynější poloprofi "Pro".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"nabídne plnou kontrolu nad výběrem aktualizací a úplným stopem telemetrie"

Tak tomu neverí ani ten naj optimista :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne nebude se chovat profesionalne. Indicka tragedie pokracuje a microsoft si dal pojede po svym...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nabídnou podobnou kontrolu nad nastavením jako Win2k blahé paměti, tak by to možná stálo za pokus...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, už jsem o tom před časem četl.
Nejdřív jsem byl happy, že z milion edic udělali dvě a nakonec tu máme minimálně 6 edic.
Servery jsem přestal sledoval už před delší dobou, tam bylo snad 20 edic, v tom aby se prase vyznalo.

Jinak já třeba nechápu, co tím ReFS myslí, protože je normálně dostupný i v Pro edici.

Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zaprvé k CDR i DIIT. Poslední dobou se mi nejde přihlásit na účet. Ve firefoxu to nejde už vůbec, v Edge to většinou projde na xtý pokus. Žádnou chybovou hlášku to nenapíše. Normálně mě to hodí do diskuze, ale nejsem přihlášenej. Refresh stránky nepomůže. Dám se znovu přihlásit a zase nic. Tentokrát se mi to povedlo až na 3tí pokus v Edge, Firefox jsem už vzdal. Je jedno jestli mám nebo nemám zapnutý Adblock na Diit/CDR.
Teď k ReFS: Pravděpodobně bylo myšleno boot z ReFS? Protože boot z ReFS zatím na ostatních Windows nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím přihlášením mívám taky poslední dobou problémy, zpravidla je lze vyřešit smazáním cookies pro daný web (cdr/diit).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jdu na úvodní stránku, dám CTRL+F5 a normálně se přihlásím.
Z diskusních stránek se mi snad přihlásit nikdy pořádně nepodařilo.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dříve mi Ctrl+F5 nezabíralo, teď jsem to zkusil a zabralo.
Je to zavzdušněný ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš uzel někde na kabelu ;) Mě pomáhá na to přihlášení kliknout 2x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bych to měl srovnat, tak cdr diit je jeden z méně povedených. 1x přihlásit nestačí, někdy i 3x je potřeba. Proč se nedá přihlásit - odhlásit přímo z diskuze??? Docela dobrá vizitka pro IT web :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musím se CDRka zastat. Ještě se mi ani jednou nestalo, že bych se bez problémů nepřihlásil odkukdkoli z tohoto portálu, kde se vyskytne volba "přihlásit". Taky jedu z Firefoxu. Takže asi patřím nějakým zázrakem mezi vyvolené :-) Anebo (neberte to jako flame, to píšu z legrace) to bude mým Linuxem :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podobný problém, přihlášení v aktuálním FF až tak na čtvrtý pokus. Už to pozoruji nějakou dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem rád že nejsem sám. Už jsem si připadal jako de*il. Třeba teď jsem se přihlášil Waterfoxem napoprvé. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stačily by mi Windowsy, co se u nich dá normálně (bez hackování) nastavit, kdy a jak se budou instalovat aktualizace a kdy a jak (a zda vůbec) se budou instalovat nové verze. A taky Windowsy, jimž se po instalaci nové verze předstírající, že je jen větší aktualizací, nebudou měnit vlastnosti.

Jak jsem byl z desítek ze začátku nadšenější než z osmiček, tak jsem po čase zjisti, že ty desítky jsou v tomhle fakt nahovno. Takže se postupně vracím k Windows 8.1, které mají právě ty vlastnosti, co jsem vyjmenoval výše. Méně náročné než aktuální desítky a technicky mají podstatně blíže k sedmičkám. Metro odignoruji a jsem spokojen.

Jestli budou Windows 10 Pro for Workstations mít k tomuhle blíž než Windows 8.1, dám jim šanci. Zatím si nějaký čas v práci hraju s Windows 10 LTSB a je to docela dobré, akorát mi přijdou zase o něco neohrabanější než právě Windows 8.1. A i u těch Win10 LTSB jsem už zahlídl nějaké zmínky, že by si to rádo nainstalovalo novější edici, ale jde tomu vysvětlit „ser na to“.

Ještě tak mit čas hrát si s linuxovýma distrama pro známý, co je zajímá jen internet a mail a daří se jim udržovat jejich starší stroje ve slušné fyzické kondici. Osobně linux používám tak jako "bez grafiky" (jsou to stroje, ne počítače ;), ale poslední pokusy ukázaly, že ten blbej Debian je i na zmíněné účely docela použitelný, jen je to imho pneumatické kladivo na přibíjení hřebíčků na obrazy, tedy zbytečný overkill ;). Lidi z řad BFU prostě nemaj rádi, když se jim jednou za čas začne aktualizovat operační systém a zahltí to stroj tak, že se na tom v tu chvíli nedá dost dobře dělat. Tohle u Linuxu nemusím prakticky vůbec řešit, protože šance, že by si tam ty lidi nainstalovali nějaký malware, je nesrovnatelně menší, než že by si nainstalovali malware na plně aktualizované Windowsy s nejlepším antivirem na světě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajimalo to upgrade na novejsi edici v LTSB. Instaloval sem pred vic jak rokem LTSB 2015 (build 10240) a celou dobu to taha jen security updaty. Kdyz sem chtel aktualizovat na 2016 (build 14393) tak se nenasel zpusob jak to k tomu donutit pres normalni updaty. Musel sem stahnout instalacku a pustit aktualizaci z ni. A ta 2016 i kdyby chtela tak se nema na co aktualizovat, protoze novejsi LTSB neni. Zatim microsoft drzi stav, ze LTSB je z kazdyho druhyho velkyho updatu ... cili jen jednou rocne. Kreatura update do LTSB nainstalovat nejde ani rucne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám Win10 LTSB 1607 a jednou jsem tam viděl tutéž hlášku jako na běžných desítkách o tom, že je připraven Creators Update nebo tak něco. Ale samo se to neinstaluje, jinak už bych to musel nakopat do BCD ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimava chybka. Ja mam ted ltsb pusteny temer denne na takovy hracce v praci kde nevadi, ze je nekolikrat do mesice rozbiju. Takze sem i zkousel do toho nainstalovat creators rucne a nejde to. Napise to nepodporovana verze windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak u BFU je to otázka konfigurace - nastavit si kdy opravdu aktualizovat ne nebo rovnou aktualizace odložit. Nic složitého. Ovšem pro ty co neumí číst s porozuměním to může být problém.
Ad linux, tam je to o tom že je to minorita, frčí Win7/10 a Android. Nebýt her tak bych taky přešel na linux, jenže u Win je tu kouzelné slůvko kompatibilita. Spustím většinu věcí od Win2K, často i starší.
Doufal jsem že to změní Steam se svým linuxovým projektem a novým API Vulkan, ale to ještě uteče hodně vody než z toho něco bude, pokud vůbec.
Dost vkládám do toho podzimního vydání naději že to bude opravdu pokrok a z onoho dětského rozhraní vykoukne skutečně variabilní jak bývalo zvykem. Ta komplexní automatika nemá v Pro verzích co dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu zkušenost s několika BFU, že je problém už v tom, že se to chce samo aktualizovat a hlavně že to s tím toho uživatele votravuje :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já musím doplnit, že mě to také otravuje a to tomu trošku hovím. Když si po těžkém dnu v práci doma pustím seriál u večeře a musí odklepávat znova a znova Dále odkládat, to by mi vybouchla hlava.
To nemluvím o tom, že se mi probouzí v noci počítač aby se mě zeptal jestli už nenastal ten pravý čas i když u počítače nikdo nesedí, to už je na multivraždu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To už mi připomíná staré dobré „Jste si jist, že chcete fritovat hranolky, když v lednici žádné nemáte? [Ne / Storno]“ ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Také mě aktualizace ve Win 10 štvaly, vyřešil to Windows Update Mini Tool (WUMT).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace odložit, že není nic složitého? Vždyť se to na Creators update ptá znova a znova po každém restartu a to i přes to, že jsem to zakázal jak v nastavení aktualizací - odložit updaty tak zakázal přes wushowhide.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nerad bych kecal, ale mám dojem, že odkládání Creators Update je u konce. Matně si vybavuji, že jsem to na jednom svém notebooku dal odložit a stejně se to asi před týdnem nainstalovalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, je to tak, mne sa aktualizovala aj Enterprise verzia na 1703 a to som odkladal ako sa dalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odložení přes odložit v nastavení aktualizací fungovalo jen po nějakou dobu i u předchozích updatů. Ale odklad přes wushowhide býval dlouhodobý. Jen MS nesměl změnit verzi, což se týkalo driverů, ne systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to si nikdo z vás neumí vypnout aktualizační servisu? A pak už žádné odkládání nemusí řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.