CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jste pod parou? Nový bezpečnostní systém vám zakáže řídit auto

0,08 ‰ by bylo víceméně neměřitelné, ve skutečnosti je americký limit 0,08 %, což je přibližně 0,8 ‰. Tady už je rozdíl oproti českému limitu značný.

Šnorchl a rukavice se zřejmě stanou „povinnou” výbavou amerických pijanů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hrozné svinstvo, tyto fašistické technologie.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To je. Na druhou stranu senzor v kondomu žádný alkohol nenaměří. Bude velice jednoduché takovou pikačovinu zneškodnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouze v případě, že senzor nebude mít zabudovanou detekci kondomu :-) .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne, pri rizeni v opilosti zavrit za pokus o vrazdu a kdyz nekoho ozralec zabije, tak natvrdo jak za ukladnou vrazdu ..... lidi by si hned rozmysleli!
Proc by melo byt rizeni v opilosti posuzovano jinak nez treba, kdyz kolem sebe zacne clovek strilet .... nejspis nikoho netrefi, ale mozna taky jo ..... je uplne smesne jake jsou u nas tresty za rizeni pod vlivem (at uz cehokoliv) a jeste smesnejsi, kdyz takovy mamrd nekoho zabije ... v americe poprve velka pokuta, zakaz rizeni, AA ... podruhe + par tydnu vezeni nebo prospesne prace ...... potreti kriminal natvrdo ..... v trosku normalnim state se nestane, ze ma nekdo 50 zakazu rizeni!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Bych nasadil PREKRIM a byl by klid...

Obecne fakt nechapu, kde se v lidech bere presne to, co ty předvádíš - on by mozna i mohl nekoho poskodit, tak ho pro jistotu rovnou zavreme. Co na tom, ze se tak stane v 1 pripadu z milionu - i kdyby to mělo zachranit 1 lidsky život, tak se to vyplati, všechny lidi pozavírat!!!

Zde bych podotkl, ze pokud bychom preventivne všechny lidi zavreli do vypolstrovanych cel, tak pravdepodobne snížíme umrtnost následkem dopravnich nehod na nulu!!! A to se vyplati!!!

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

" i kdyby to mělo zachranit 1 lidsky život, tak se to vyplati, všechny lidi pozavírat" ........ pozor! Tam mas chybu .... ne vsechny lidi ..... jenom to (nastesti) male procento curaku, co jezdi ozrali, takze to VELKE POZOR!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A ti, co jedou unaveni, takze jejich reakce jsou na urovni toho ozraleho, ty bys nepozaviral? Ty snad nechces bezpeci na silnicich???Vrahu malych deti a matek s kocarky!!!!
Ostatne, i zcela strizlivy a odpocinuty ridic muze nekoho zabit!!! A takového ty bys pustil na silnici???
No to jsem si teda o tobe nemyslel....co jses to za zrudu...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Asi nechapes o co jde ....... ozraly se v aute nejezdi, za jizdy se netelefonuje ........ ale tys tu posledne psal, ze na dalnici v klidu pises SMS a ridis, takze asi nema smysl moc komunikace s takovym jedincem ......

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mam na tebe otázku:
PROC? Proc by se nemelo delat to, o cem pises?
Btw, ja například opily ridit nebudu. Protože si neverim, ze bych potom mel vse pod kontrolou tak, jak potrebuji. Telefonuji, pisu sms - protože to delam v situaci, kdy to prilis zasadne nemeni me schopnosti ridit auto.
Najezdim rocne okolo 40-50 tisíc km, bez nehod. Jelikoz nikoho neomezuji ani neohrozuji, PROC presne bych to nemel delat?
Protože to nejaky moudry stat naridil?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť u nás Vás potrestají stejně jako v USA za řízení pod vlivem, poprvé velká pokuta+zákaz řízení, pokud v době zákazu vás chytí při řízení a nedejbože ještě pod vlivem, tak si půjdete sednout za maření výkonu úředního rozhodnutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaktoze ma u nas nekdo soudem narizeno 20 zakazu rizeni?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na to se musíte zeptat těch těch mentálně insuficientních jedinců, kteří ty zákazy nařídili, přestože bylo zcela jasné, že nemají žádný účinek, a nevyužili jiných možností, které jim náš právní systém nabízí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hej, to fakt nevim ...... akorat, ze nekde kazdou chvili ctu, ze nekdo s xx zakazy rizeni nekoho srazil a tak ..... jako samozrejme, ze za to muze nase soudnictvi .... jak jinak by clovek mohl cist, ze jeden soud cloveka zprostil obvineni, druhy obratil o 180° atd ..... to prece neni normalni, aby dva soudy rozhodly totalne jinak, bud jsou na hovno zakony nebo soudci, patrne oboji .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na hovnou jsou především ty zákony, neboť umoznuji i zcela protichudne vyklady, jak jsou napsane prasacky.
Ono by to asi slo napsat srozumitelneji, ale v nejakem jinem zrizeni, nez mistnim socialismu. Mistni systém se totiž chce zalíbit každému, pro každého něco, a nakonec ma každý něco a nikdo nic poradne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a bude se testovat i kondice řidiče? tzn. jestli není nemocný, unavený, nevyspalý?
ne, že bych schvaloval řízení pod parou, ale když už eliminovat možná rizika za volantem, tak pořádně. v jednom díle Mythbusters testovali rozdíl mezi řidičem nevyspaným a řidičem, který měl vypito a dopadlo to podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to přijde taky, podle rychlosti reakci, frekvence mrkání atd.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, v severských státech se to používá poměrně hodně (neb tam rádi pijí vodku), třeba autobusy to mít musí a hlavní ideou podle mě není vymítit lidi s minimálním nebo zbytkovým alkoholem (kteří jsou podobně nebezpeční jako ti unavení), jako hlavně zabránit nadrátovanému odvážlivci, aby se hrdině vydal do provozu. Tito jedinci s utlumeným pudem sebezáchovy jsou určitě nejnebezpečnější. Na druhou stranu, pochybuju, že to reaguje na jiné drogy, takže pořád toho zbývá dost, aby za volant mohl usednout jedinec bez sebekontroly a se zastřenými smysly.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jaké to bude příjemné překvapení když si na železničním přejezdu ostříknu okno a "bezpečnostní zařízení" mě zhasne motor. To bude hodně bezpečné jak pro mně tak i pro cestující v tom vlaku co do auta narazí. :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A také konec firem, které se zabývají odvozem ožralů z večírků domů...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Taky by me zajimalo jak ten system rozlisi jestli je pod parou ridic nebo spolujezdec. Pokud vim, zatimco limity pro ridice jsou velice prisne, spolujezdec muze klidne mit 3%.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spolujezdec, který má 3%, tedy 30 promile, je mrtvý a nedýchá, ale uznávám, že i tak se z něj při téhle koncentraci může do okolí odpařovat nějaký alkohol.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná blbost. Co je horší řídit po jednom pivu nebo totálně utahaný z práce? Já bych tipoval to druhé. (Když piju tak neřídím) Představte si že si dáte pivo a potřebujete kousek z autem popojet nebo jste na chatě daleko od všeho bez mobilního signálu a musíte do nemocnice..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.