CDR.cz - Vybráno z IT

Kam se hrabe trenér! Heddoko ukáže na 3D modelu těla správné provedení cviků

Heddoko Image
Zlepšete své sportovní výkony s virtuálním trenérem, který trojrozměrným modelem poradí, jak vylepšit techniku pohybu.

Chytrých cvičebních pomůcek a monitorovacích náramků je na trhu spousta. Heddoko je však první inteligentní oděv na světě, který zaznamenává váš pohyb do 3D modelu a poskytuje zpětnou vizuální vazbu pro vylepšení vašeho pohybu.

Heddoko Move

Kompresní trička a kalhoty Heddoko jsou vybaveny senzory, které sledují vaše pohyby. Oblečení bylo navrženo pro profesionály, atlety i amatéry, kteří chtějí mít kontrolu nad prováděním sportovních úkonů. Virtuální trenér v podobě desktopové nebo mobilní aplikace vyhodnotí správnost provedení cviku na základě zaznamenaných údajů a okamžitě vrátí trojrozměrný model těla. Když budete cvik provádět špatně, trojrozměrný model vašeho těla bude na displeji doplněn o linie znázorňující doporučenou úpravu pozice končetin.

Hekkodo App

Výhodou technologie Heddoko je, že ji můžete využít kdykoliv a kdekoliv. Zpětnou vazbu uvidíte v reálném čase, přičemž informace můžete sdílet s ostatními uživateli, kteří využívají tuto platformu. Buď dáte ostatním možnost vidět vaše poznatky nebo se můžete učit od ostatních. Správné držení těla a provádění cviků pomáhá vyhnout se zranění a umožní i úplným laikům provádět cviky na profesionální úrovni.

Pokud byste si chtěli systém vyzkoušet na vlastní kůži, bohužel si budete muset počkat. Projekt je nyní ve fází příprav na crowdfundingovou kampaň, takže ani není jisté, zda se produkt objeví na trhu a kolik bude stát. Nicméně už nyní se projekt Heddoko zařadil do užšího výběru mezi 20 finalistů, kteří se příští týden utkají o cenu Innovation World Cup na konferenci Wearable Technologies Conference v Mnichově.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kam se hrabe trenér! Heddoko ukáže na 3D modelu těla správné provedení cviků

Žádné komentáře.