CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kancelář v kapse? Moly PcPhone je levný Windows 10 telefon s funkcí Continuum

Opravdu by si nekdo koupil Moly PcPhone za 12k+, kdyz uz od nejakych 10ti se u nas da sehnat L950?
Muzu mit spickovy, znackovy telefon, ktery bude fungovat ..... nebo tzv. laciny android (dnes uz zazite synonymum neceho draheho, co proste nefunguje), kteremu nepojede pulka bezdratovych siti, protoze vyrobce nema absolutne zadnou zkusenost s tvorbou telefonu a zbastli to dohromady z komponent jako "PC". Takovehle telefony maji mit cenovku pod lumiou 550 ...... cili kolem 1500 .... dat za cinsky bazmek vic je nesmysl ... a to by za 1500 musel byt o hodne lepsi nez L550, aby se nevyplatilo si radsi to petikilo prihodit .... osobne se divim, ze microsoft licencuje takovych firmam, pokud nejde o OEM nejakeho vetsiho vyrobce ... windows telefony byly vzdy synonymem premioveho a vetsinou i draheho zarizeni s bezvadnou funkcnosti, tak jestli to budou bouchat kdejaci cinani nekde na kolene a clovek bude podstupovat "cinskou loterii" i u takovych telefonu, tak potes koste ....
A o jake umirajici platforme je rec? Asi continuum, no taky mi to pripadne jako picovina, kdyz v telefonu neni poradny procesor.

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Redaktor potreboval napsat clanek a totalne dosly napady a tu hle objevil nejakou zpravu z Ciny a sup s ni na cdr. Ten padlofoun se k nam nikdy dovazet nebude. Za prve je to velke, za druhe to nepodporuje LTE a za treti je to s Windows 10, ktery jsou v podstate odepsany.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

1) konečně náhrada za můj předešlý 6" model
2) 4G FDD-LTE: Band 1/2/3/4/7/8/9/19/26/28B + 4G TDD-LTE: Band 38/40/41
3) se uvidí :)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Psssssst tak to nerikej nahlas, protoze krome tebe to jeste nikdo nevi,

Skutecnost je samozrejmne takova, ze Windows 10 jdou s procentualnim zastoupenim nahoru.

Co takovy Linux, ktery po 22 letech je stale pod 1%? Ten je take odepsany?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Jak může Linux být "stále pod 1%", když snad už většina nově prodaných osobních počítačů obsahuje na Linuxu založený Android?

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký nový význam slova LEVNÝ který mi doposud nebyl znám. Čekal bych tak 5 - 6 kKč.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

To je bulvární význam slova "levný".

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

WP je mrtvá záležitost a continuum zhovadilost, která ho rozhodně nezachrání. BTW jediný WP se kterým jsem se setkal v mém okolí skončil tak, že ho jeho majitel vzteky rozmlátil o zem. Slova, která při tom na adresu MS vykřikoval se tu napsat ani nedají.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fantasta...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ze novy firemni standard ve velkych firmach je mrtva zalezitost?

Staci si spocist naklady na aplikace tretich stran, nutnych na Lagdroidu na sifrovane pripojeni a synchrnonizaci s firemnimi servery.

Pokud nekdo chce neco rozmlatit, je to laciny foun s Lagdroidem - lacina Lumie je proti tomu rychla jak raketa.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

"Myslis ze novy firemni standard ve velkych firmach je mrtva zalezitost?"

Prakticky všechny "nové firemní standardy ve velkých firmách" jsou už z definice mrtvé věci. Když se to v nich rozšíří, už je to zastaralé.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme tu u té polemiky, tak můj vysněný telefon (multifunkční zařízení) je placka o úhlopříčce 5 - 5,5 palce s FHD displejem a lepším, x86 CPU podmínkou (výkon někde kolem i3 nebo i5), fotoaparát s optickou stabilizací a solidním snímačem. Dále pak možnost instalace volitelného OS (nejlépe nějaký linux) - po připojení k monitoru start klasického desktopového prostředí a možnost používání jakýchkoliv x86 aplikací. Samozřejmě bez nutnosti k připojení používat dokovací stanici, ale jen čistě kabel.

Za takovéto zařízení jsem ochoten dát 10k Kč. Až něco takového bude k mání, pak teprve má cenu o něčem takovém uvažovat jako o použitelném zařízení s možností desktopu.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového k mání nebude - Intel stopnul procesory pro mobily.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Stopnul procesory pro levne mobily ...... nic ti nebrani dat do mobilu desktopovou i7ku, samozrejme s adekvatnim TDP ..... akorat to proste bude drahe, nic vic ......

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Continuum v současné podobě je nesmysl . Nikdo netouží rozjíždět jen několik málo univerzálních miniaplikací , když Microsoft mluvil o náhradě za PC . Na Androidu plošně už pár verzí zpětně funguje připojení monitoru , klávesnice i myši ... a bez velkých ovací , honosných názvů a speciálního hardware . O přenosném hotspotu který si odbyl premiéru tamtéž raděj ani nemluvit .
Microsoft má letitý problém ve vzájemné nekompatibilitě aplikací pro jednotlivé verze mobilního OS. Současně celkový objem aplikací pro WP je minimalistický ve srovnání s konkurencí . Bohužel i Microsoft zaspal dobu a redesign do Metro stylu jen umocnil odklon technofilní části zákazníků ke konkurenčním platformám . Bohužel pro Microsoft . Pokud zákazníci chtějí Windows , logicky očekávají plnohodnotný OS na výkonově vyváženém HW a to současná generace vlajkových Lumií nepřináší a bohužel ani při licencování třetím stranám nelze tento veskrze chybný koncept dál rozvíjet .

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

At k Androidu pripojis cokoliv, plnohodnotny pocitac z toho nikdy nebude - vzdycky to bude jen telefonni operacni system spusteny na velke obrazovce.

Na plnohodnotnou nahradu pocitace je treba desktopovy OS a plikace - Windows, OS X, Linux atd.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí plnohodnotnou náhradu počítače nepotřebuje.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě stačil by plnohodnotný Android , který by obsahoval funkční náhradu za dotyk a opravdu bych neřešil zda na takovém zařízení může běžet i Windows či jiný Linux . Android je blízko použitelnému ideálu pro mobilní zařízení . To se nedá bohužel tvrdit o systémech od MS. Buď překáží limity hardware při plnohodnotném Windows či samotný OS limituje použitelnost hardware při WP10 ...

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

"plnohodnotny pocitac z toho nikdy nebude"

Takže podle vašeho tvrzení androidím strojům chybí minimálně jedna komponenta plnohodnotného počítače, což jsou: aritmeticko-logická jednotka, řadič, operační paměť, vstupní a výstupní zařízení. Docela by mě zajímalo, co že jim to chybí...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.