CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kauza G2A: Podle vývojáře vydělalo $450,000 na jeho hrách a nezaplatilo nic

"117,000,00 Kč"

To je kolik Kč, 117 nebo 117000? :-p

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

117 000 tisíc. ;-)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Za tohle sedy trh nemuze. To by mel zacvakat ten kdo vydal ty kreditky, treba by ho to primelo zamyslet se nad tim, jak se ma platit v 21. stoleti, a konecne zahodit ideu, ze 16 mistne cislo ktere vidi vsichni obchodnici je bezpecne, protoze obchodnici maji zakazano ho zneuzit.

Stejne jsou prakticky vsechny transakce online, tak proc se nedaji zabezpecit kryptograficky? Protoze by kreditni karta stala o 50 centu vic kvuli slozitejsimu chipu? A na netu by se melo platit pres platebni brany a ne kreditkou.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

:-D

se koukni jak složitě a dlouho zaváděli do karet čip a NFC. A to je ČR na špici vývoje...

ono to totiž taky stojí spoustu peněz - ne na straně karet, ale na straně infrastruktury (kartočtečky, terminály, infrastruktura).

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Karty bez cipu nebo s cipem a magnetickym prouzkem uz mely byt davno zrusene. Karty maji byt s cipem a overovani ma probihat online, minimalne celou Evropu maji pokrytou, takze technicky problem to v Evrope neni. A jinde holt musi lidi tlacit na banky a na politiky, aby pokryli uzemi signalem a pouzivali jen bezpecne cipove karty.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Tak dnes se už většinou platí s kartou přes platební bránu banky, ne přímo u obchodníka. A navíc si můžeš nastavit potvrzování kódem zaslaným skrze SMS.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tomu dobře rozumím, jedná se o klasický podvod, který by prostě měla řešit policie....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Policie, kartové firmy a paypal na virtuální zboží kašlou, viz: http://forum.wurmonline.com/index.php?/topic/141338-sold-silver-through-...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? No tak to si hned půjdu stáhnout nové Windows a Office! :D

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Mozna mi neco unika, ale z uvedenych informaci se jen nekdo zviditelnuje. Pokud nekdo v obchode vyvojare nakoupil na kradeny karty, tak ten obchod ma plnou databazi informaci. Informaci z kterych neni problem ziskat, ktery klice byly zaplaceny kartama kde byl pozadovan refund. Neni pak nic jednodusiho nez vsechny takovy klice zablokovat. Problem vyresen interne vyvojarem a neni potreba to rozmazavat po mediich.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

jo, jde to, ale v článku se o tom zmínili.
V případech, kdy vývojář zablokuje všechny refundované klíče (které se samozřejmě mezitím stihli prodat dalším lidem), tak to jenom naštve koncové zákazníky a udělá to vývojáři negativní reklamu...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak negativni reklamu si nadelali stejne. Obvinovat nekoho, ze preprodava kradeny klice bez jedinyho dukazu jim dobry jmeno neudela

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

neměl by jste to s tím pitím alkoholu přehánět, protože pak píšete nesmysly.

tak za 1.)
odkud jste si vycucal, že nemají jediný důkaz? Očividně jich mají dost, když si dokonce dovolili vytáhnout z rukávu konkrétní $ cifru.

za 2.)
Asi jste úplně nepochopil, jak je to s tím "obviněním za prodávání".
Ono G2A samo o sobě nikdy nic neprodalo, oni jsou jenom prostředníkem pro transakce mezi uživateli.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

A ty zase meles o necem o cem nic nevis. Doporucuju si precist ten puvodni blogpost. G2A jim nabidlo prodej v jejich obchode a v ramci ni jim i poskytli cisla, kolik her toho studia preprodali. Na zaklade toho studio vycislilo udajny ztraty, aniz by overovali jestli jsou cisla realna nebo jaky byl puvod klicu. G2A jim na zaklade tohohle obvineni nabidlo overeni jestli slo o preprodej klicu, ktere byly nakoupeny na kradeny karty. To by ale vyzadovalo spolupraci daneho studia a to ji odmitlo. Dukaz zadny poskytnut nebyl, vsechno je to ve stavu jak se pise ve clanku, ze se klice "udajne" objevili na G2A.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

to nic nemění na faktu, že G2A samo nic neprodává, je jenom prostředníkem.

a sice máte pravdu, že to asi nebude "pádný" důkaz pro soudní proces (!!!), ale pořád je to konkrétní číslo, které dostali přímo od zdroje a za to je nemůže nikdo napadnout.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

No cislo sice maj, ale tvrdit ze vsechny jejich hry preprodany pres G2A jsou ukradeny ? Obvzlaste kdyz pak pod tim blogpostem pridavaj updaty a hned v ramci prvniho priznali ze maj v klicich takovej bordel, ze ani nejsou schopny zjistit ktery jsou ukradeny aby je mohli zablokovat :-D

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to dost podobny jako "licence windows 7 za 300kc na aukru". Povetsinou take nekde "ukradene" , nasledne prodane pres eBay a nasledne pres Aukro ...
A samozrejme NEKTERE z nich kradene nejsou.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl že kradených je minimum, spíš jde o licence dodané k něčemu kde se nepoužili nebo na počítače které byly následně zrušené.. U nás takto máme každý rok několik desítek licencí, které nepotřebujeme ale dodavatel je dává "automaticky"...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem o tom slysel (od lidi, co se IT zivi po cloveka primo z Microsoftu), tak znacne mnozstvi tech licenci je "ukradenych" z "hacknutych" zarizeni a puvod je predevsim v cine/rusku.
Ta cisla jsou tedy realna, jsou spravna a skutecna, problem ale muze byt v tom, ze MS si samozrejme dokaze zjistit, ze 2 ci vice zarizeni bezi na 1 licencnim cisle, pokud budou chtit...
Problem to tedy muze predstavovat predevsim pro cloveka, ktery si to "v dobre vire" koupi a pak za par let zjisti, ze mu to najednou hlasi, ze ma piratskou verzi (napriklad)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna tomu co navykládá někdo od MS bych věnoval tak max 10 vteřin pozornosti. Už jen řeči o "hacknutí"...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

A proc?
on je nejaky problem z napadeneho zarizeni precist seriove cislo windows, a pak ho nasledne prodat?
Pokud ano, tak se omlouvam, ale ja zil celou dobu v domneni, ze to je vcelku trivialni zalezitost (pro lidi, co se tim zivi, ne pro me, podotykam).

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Ony se snad ty čísla neaktivují hmm? On je takový problém více aktivních/opakovanou aktivaci prostě odmítnout? To co jsem měl v ruce často já byly naopak nikdy nepoužité aktivní licence.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ano, skutecne JE problem opakovanou aktivaci odmitnout. Protoze by jim hned nekdo napalil, ze neumoznujou aktivaci legalne zakoupeneho SW, nebot EU naridila, ze se SW muze preprodavat I pouzity a tedy, ze to MS proste MUSI zaktivovat.
Samozrejme by nejspise mohlo jit zablokovat ty licence, ktere jiz nekde bezi, aktualne v tu chvili, kdy dochazi k aktivaci nove instalace.
Co jsem se bavil s lidma v MS (primo na protipiratskem oddeleni), tak vedeni v USA prilis nevi, jak se k tomu narizeni EU postavit a jak to uchopit. Prislo mi to tak, ze by radi neco udelali, ale bojej se.
Coz I chapu.

Mohl jsi mit v ruce co jsi chtel, osobne znam lidi, co to kupovali nekde na ebay a pozdeji zjistili, ze to byly kradena cisla...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy je čína či rusko v EU?

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu otazku, nerozumim souvislostem...
Jde o to, ze MS musi umoznit v EU aktivaci SW , ktery byl preprodan - coz drive mozne nebylo, clovek si koupil SW a nemel moznost ho legalne preprodat.
Nyni to je povinne mozne a tak MS nema sanci to nezaktivovat.
Zdroj tech licencnich cisel je pak zcela irelevantni.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl stačí že si řeknou o aktualizace oba systémy a je hned jasné že třeba původní w7 nebyl prodán.....
Navíc v době kdy MS hromadně tlačí na přechod na W10 budou logicky k dispozici právě mraky starších licencí, dle Eu soudního dvora zcela legálně bez nutnosti něco hackovat či krást...
A to ani nemluvím o tom, že číňané a rusové mají svou jazykovou mutaci o kterou tu asi moc lidí nestojí.
Navíc podle toho co jsem četl není pravda že je jedno kde byl přeprodávaný SW původně prodán ale musí to být v "evropě" (evropský hospodářský prostor) právě kvůli zneplatnění OEM podmínek (platí jen pro prvního uživatele, ten následující už dle evropské legislativy není v žádném obchodním vtahu s původním prodejcem).

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ok,
dva systemy si reknou o aktualizaci.
KTERY Z NICH je legalni a ktery ne?
Na 100% ale...

Jinak musim rict, ze se projevujes jako jeste vetsi blbec,nez jsme doufali. Samozrejme, ze cinani a Rusaci nehackuji pouze cinske a ruske pocitace, ze ...Mozna uz jsi o tom vynalezu nekdy slysel, jmenuje se to internet a umi to uzasne veci ..

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Ten co byl aktivovan prvni pred x mesici??
A nebo mi vysvětlíš jak někdo, podle tebe, ukradne klíč z počítače na internetu ještě předtím než si ho do počítače dáš?
Nadhera sledovat jak odstraňuješ/doplňujš z příspěvků zpětně nehodící se text...
Když dojdou argumenty nastupují urážky, no hlavně že všeci jsou blbci jen ty jsi letadlo že...

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

ano, Microsoft může snadno zablokovat další aktivace Windows, to není problém. Tady jde o to, že to Microsoft u Retail verzí (naštěstí) NIKDY nedělal.

Ono je snažší udržet si 99% MONOPOL, když dovolíte nějakým drobným piratům si nainstalovat váš systém nelegálně. Ono je to logické: lidé, co nemají peníz na zakoupení licence, se buď pokusí nainstalovat pirátskou kopii a nebo přejdou ke konkurenci.
A to poslední, co M$ chce, je narůst trhu pro konkureční systémy (Linux, atd.). Proto M$ přivřel oči nad drobnými domácími piráty.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuji si hafo příkladů kdy přišel člověk že klíč nefungoval při aktivaci, takže to MS evidentně minimálně v těchto případech udělal... Nicméně retail verze je "krabice" tady je řeč především o OEM. Kde nic fyzického nemám. U těch se dřív mohli tvářit že když nesedí HW je třeba noou licenci a teď to udělat nemohou. Nicméně pořád mohou zablokovat/nepovolit aktivaci pokud existuje jiný systém ve stejnou dobu, stačí jen chtít...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to problem - jak chces precist produktovy klic, ktery je jedine a pouze na stitku, ktery je nalepen na pocitaci?

Ony totiz predinstalovane Windows jsou aktivovane certifikatem a klicem v BIOSu, takze jedine co z napadeneho pocitace prectes je obecny OEM klic, pouzity na desitkach tisic pocitacu se stejnou verzi Windows a ktery najdes na akzde druhe strance s klicema.

Ten klic na stitku nikde v predinstalovanych Windows nenajdes.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Predpoklada jsem, ze je jasne, ze se celou dobu bavime o "ne OEM" licencich, tedy o plnych licencich, obykle co jsem videl se dost prodavaji Win7 Professional.
A tam jsem v zivote zazil oboje varianty...
Ostatne sam mam napriklad klasicke krabicove Win7 koupene...

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládat že se někdo baví o "ne OEM" licencích když poslední rozhodnutí soudního dvora co tyhle věci legalizuje v EU je se primárně týká právě jich je trochu na palici ne?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

ono je to taková šedá zóna.
Pokud máte předinstalovaný OEM Windows bez krabice od Windows a licenčního štítku, tak se nikdy k licenčnímu klíči nedohrabete. Jediné, co z Win vydolujete je jakýsi hromadný "OEM klíč" s kterým Windows pravděpodobně neaktivujete.

Takže pokud vám výrobce/prodávající nedodal separátní klíč, tak chyba není na straně M$ a jsou zbavení odpovědnosti.

----------------------------------------------------------------------------------
pokud někdo ví, jak to vypadá v situaci, když máte seriový klíč k vašemu OEM Windows, tak by se mohl podělit. Teoreticky dle EU by měl být "prodej" na další zařízení dál možný, ale nevím, jak to funguje v praxi.
Pokud vím, tak M$ mlčí a nevydal žádné prohlášení a přeinstalace OEM zatím není možná?

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Tak samože ve woknech vidím je ID produktu nicméně je plno utilit co to umějí přečíst třeba tohle:
http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
Řekl bych že pokud klíč nebude fungovat člověk může zkusit uhánět MS podporu.
Já si svého času docela"užil" s různými "upgrady" na hromadnou licenci kdy se to občas odmítalo samo aktivovat. Takže jsem si říkal že nejjednodušší to mají stejně ti co to "upirátí".. Nicméně jako vždy nakonec to řešila čistá instalace.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

A ja blb sem si myslel, ze je potreba mit i licencni stitek ne jen kod. A vubec OEM kody sou svazane k hardware a retail bez stitku legalni nikdy nebude.....

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

No, tak si zjisti, co k tomu vymyslela EU.
To co pises byla kdysi davno pravda, dnes jiz davno ne...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Je to pravda porad.

To co vymyslela EU se vztahuje pouze na druhotne licence (tzn tu OEM licenci je treba nekomu prodat a teprve ten muze aplikovat narizeni soudu EU).

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Štítek jsi nepotřeboval nikdy, důkaz byl vždy na straně toho co tvrdil že nepoužíváš legální SW...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to nefunguje. Dostanes seznam toho, co vse mas nainstalovane v PC a na tobe je predlozit dukaz o tom ze mas zakoupene licence.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Zákon mluví poněkud jinak... Ve výsledku musí stejně dokazovat že máš něco nelegálně žalující strana, není tvá povinnost schovávat všechny účtenky.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Ani jedno, ani druhe. Legalnost software do dokazuje pomoci platebniho dokladu.

Kod je na aktivaci - a stitek je z praviho hlediska naprosto k nicemu, protoze sam o sobe nic nedokazuje, neni problem jich sehnat plnou krabici zadarmo.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Licenci si muzes primo zakoupit online treba u microsoftu a bez stitku. Stitky mas pouze u fyzickych verzi.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Mam uz bohuzel zkusenost , kdy jsem od jednoho uzivatele na PCT koupil licenci na hru, Po 4 mesicich hrani mi byla zabavena a jak se ukazalo, byla z G2A a kradena.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.