CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kauza G2A: Vývojáři hlásí Pyrrhovo vítězství. G2A reaguje správně, ale málo

Pokud tomu spravne rozumim tak to byl sam vyvojar ktery klice prodal pres kradene karty.
Nemelo by si nahodou v tom pripade prave on pohlidat ze klice jsou kupovany na jejich strane pouze s overenymi ucty ? Napriklad tak ze budou platby prijimat pouze z overenych Paypal uctu, pripadne si pred schvalenim platby kartou vyzadat overeni karty ?
Paypal to treba dela tim ze pri pridani nove karty udela malou charge a zada po uzivateli informaci z vypisu z uctu.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

To by mohl ... jenze pak by se lidi vykaslali na to u nich nakupovat protoze by to bylo moc slozite.

Informaci z vypisu z uctu? Jak se takove informace dostavaji? BTW me to Paypal jeste nedelal ...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Promin ale v tom pripade si pak nema co stezovat ze musel delat chargeback kvuli tomu ze on sam vlastni vinou prijal platbu kradenou kartou a uz vybec ne pak chtit kompenzaci od nekoho dalsiho.

Ne ze bych obhajoval prodej klicu placenych kradenou kartou ale v tomhle pripade je nejvetsi vina na jeho strane a jeste za to chce kompenzaci od jineho.
Take vzhledem k te castce musel klice prodavat ve velkych balicich a v tomhle pripade bych si 2x tolik rozmyslel jake metody plateb pouzivam.

Ma moznost prodavat klice pres steam v kteremzto pripade by byl v bezpeci za cenu toho ze si steam vezme svuj dil.
Ma moznost vyuzit paypal a v pripade vetsiho poctu klicu pozadovat platbu z overeneho uctu.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Vzal jsi to moc hopem. Ano, nechat si zaplatit kradenou kartou je problém prodávajícího.

Nicméně umožnit zpeněžení nelegálně nabyté věci je trochu jinde. Studio věc zamotalo do mnoha slov i nesmyslných požadavků, ale základ problému je, že "studio" bylo škodné a ta "burza" to umožnila.

(jo, jasné, studio má díry v systému prodeje a blokaci vrácených klíčů, ale i ve sběrně druhotných surovin se ptají na občanku, když přineseš dvacet vík od kanálu)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle pripade uz to ale budes tezko kontrolovat protoze mas realny doklad o koupi a na nem uz cislo karty nefiguruje takze je pak uz temer nemozne zjistit jestli byly kradene a nebo ne protoze vse vypada ok.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Jak chces u platby kartou overit, jestli je a nebo neni kradena? Platba budto projde nebo neprojde.

Platba kartou je v USA naprosto bezna zalezitost, Steam i Paypal ma zasadni nevyhodu v tom ze s nimi o zisky musis delit.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Paypal si bere par procent z transakce takze to neni tak strasny, steam sice vic ale zase se ti stara o distribuci a reklamu.

Je to jednoducha volba tebe jako prodejce, bud se sam postaras o distribuci a zabezpecis si platby a nebo to za tebe udela nekdo jiny, pripadne se na to vykasles ale kazdopadne v kazdem pripade z toho nevyjdes uplne zadarmo.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že na ně někdo vlítne. Požadovat prodej čehokoliv za minimální ceny by mělo být trestné!

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Me na tom spis zaujalo, ze pokud jsem dobre pochopil, ocekavaji, ze kdyz jeden clovek proda druhemu cloveku klic pro jejich hru, dostanou za to nejake procento ceny. Proc?

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Je tu nejaky hrac? Naprogramovalo to studio aspon nejakou kvalitni hru? Me totiz pripada, ze tenhle "vyvojar" dle jeho vyjadreni nekde upadl na hlavicku, ale nevim samozrejme, treba mu to proste mysli jinak a umi perfektni hry a jine veci (ekonomika, obchod) mu delaji potize, proste bohem?

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

jsem k tomu docela skepticky, G2A je sedy a cerny trh dohromady
tou spolupraci ci i tim sdilenim zisku by se pripravili jak o klienty co perou tak o nemale penize ...
G2A je navic jen spickou ledovce a pod stejnym vlastnikem/vlastniky jsou i prime pracky penez/cerny trh
zneuzivani je v mnoha urovnich, at uz obchazeni region locku, charita akci (Humble Bundle za to lze povazovat taktez), vykradacky bloku klicu (hlavne vuci indie titulum) a samo podvody s kartami a spol (ne vzdy to je snadne, hlavne kdyz klice nelze revokovat zpetne po nakupu a karta byla zablokovana az pote co si klic stahli, tj. vyvojar prijde o klic a prachy musi vratit taktez), dalsi vec je prodej ukradenych klicu od jinych hracu (napriklad hackery ci cheater co to nekomu vykradli z napadeneho komplu) atd.

proste ti co tvrdi, ze za to vzdy muze vyvojar vetsinou nevi ktera bije ...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Aha a kdyz ty jako vyvojar prodas milion klicu vetsi cast po 100 klicich na jednu transakci a kupujicimi jsou ty klice prodany dale, napriklad pres G2A a pozdeji banka vlastnika karty udela backcharge, kdo je pak na vine ?
Rekl bych ze hlavne ten primarni prodejce protoze to byl on kdo umoznil platbu kradenou kartou obzvlaste pokud je to prodej ve velkem.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

nasel jsi si jeden priklad, ale takle to nefunguje kdyz ten vyvojara neprodava silene bloky naraz...
ono se ukradne 10000 karet, udela se na kazdou nakup par kopii (je jedno jestli to je 2,3,5 ci kolik je pod hranici podezrelosti)
proste jak rikam, vinit z toho vyvojare, kdyz jsou postupy kde indie s tim nic neudela
(nebo musi naprosto silene zprisnit kontrolu (coz je narocne na naklady i cas) nad prodejem a autorizaci vlastnich produktu)
to je presne voda na mlyn temto cernym/sedym prodejcum ...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze uvadi kradene klice za 450 tisic dolaru prodane jen u G2A a buh vi kolik dalsich jich prodal jinde, tak mi to pripada vice nez podezrele.
A s tou narocnosti si delas snad srandu, kolik casu a financi ti asi zabere kliknout na jeden checkbox v nastaveni theho paypal uctu ?

Jine moznosti sou mozna sice narocnejsi ale minimalne tu jednu moznost zvladne pouzit kazde male dite za minutu a u nekoho s obratem v milionech Kc uz to vubec neomlouva.

V praci si taky muzu spoustu veci ulehcit kdyz se vykaslu na jakekoliv zabezpeceni ale potom na to jednoho dne pravdepodobne dojedu a bude me to stat hlavu a nadavat si budu moci akorat tak sobe.

Jen tak mimochodem ,pokud ty jako prodejce budes akceptovat kradene platby a neoverovat si je tak potom v podobne situaci asi velice rychle prijdes o bankovni sluzby a casem pokud se to bude opakovat u vice instituci tak je docela mozne ze ti taky zbyde tak mozna prodavat akorat v hotovosti protoze nenajdes zadnou banku ktera by tvuj ucet provozovala. Tohle se uz stava docela bezne prave z techle duvodu, moje banka uz mi taky odmitla provest platbu protoze musela s cilovou platebni sluzbou resit vicekrat chargeback kvuli kradenym kartam.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Jak se overuje platba kradenou kartou?

Ono se na ni totiz prijde obvykle az na konci mesice, kdy majitel karty neodsouhlasi zpetne transakce za dany mesic. Takze az po mesici muze byt karta vedena jakozto kradena.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Paypal umoznuje treba platbu pouze overenou kartou kdy pro overeni musis mit pristup nejen ke karte ale i vypisu z uctu. Porad je moznost ze ti nekdo odcizi paypal ucet a ziskat pristup k tvemu emailu ci fyzicke adrese ale je to slozitejsi nez mit jen udaje na karte. A v jeste lepsi variante muzes pouzit 3d secure kartu ktera jde jeste o krok dal a vyzaduje jeste navic dalsi krok authentikace pomoci SMS kdy dotycny by musel mit i tvuj mobil.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

ne všichni chcou využívat PayPal, protože v poslední době PayPal a jeho podivná politika dost lidí štve (a vyřešit něco s technickou podporou PayPal je jako absolutní cvičení v MARNOSTI !!!)

a sám jste poznamenal, že PayPal taky není nepřekonatelný.

a ani 3D Secure není žádný zázrak.
Nevím, jak u vaší banky, ale u té moji nějaký idiot vymyslel, že když máte 3D Secure, tak musíte VŽDY opisovat kód z SMS při jakékoliv platbě (i v kameném obchodě nebo v restauraci!! všichni se na mě dívali jako na idiota, když tam čekám minutu a zdržuju než mi přijde nějaká pitomá sms!)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Podminky pouziti 3D secure zavisi na prodejci a bance. U me banky to po mne nikdy nechce krome online plateb pres 3D secure platebni portal.

Pokud se vam nelibi podminky pouzivani karty tak nejjednoduzsi moznost je zkusit u banky zmenit nastaveni sluzeb a pokud to nejde tak zmenit banku. Jine reseni bohuzel neexistuje.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Nutnost vytvořit účet pro platbu, patnáctiminutové pozdržení platby, umožnit nákup jenom jednoho klíče za minutu, hlídat IP. Pokud se během těch patnácti minut z jednoho IP vytvoří X účtů, nebo na jednu kartu X her z různých účtů, nebo to tam strojově každou minutu začne sázet automat jak z IP, tak z účtu či karty, prodloužit čekačku na delší dobu, informovat uživatele o podezřelé aktivitě a požádat jej o strpení, kontaktovat banku a požádat je o informaci, jestli nedošlo k mnoha nákupům najednou, ale hlavně využívat bezpečné platby po internetu, které už nabízí i blbá spořka.
Jenže to by se muselo těmhle "indie" vývojářům chtít programovat pořádný web s pořádným zajištěním. Podle mě byli rádi, že se jim podařilo zbastlit něco, co bylo funkčně kompatibilní s visou a byli tak hloupí, že nedali horní limit na počet zakoupených klíčů.
Hloupost jde odpustit, ale jen u roztomilý kočičky. Na všechno ostatní jsou tady chargebacky.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

IMHO je hlavnim vinikem Visa, ktera v ramci vlastni reklamy cilene vytvarela dojem, ze platit kreditkou je jednoduche pro zakaznika i pro obchodnika. Jeste ted, kdyz uz je videt, ze to takova sranda neni pokud to chces mit alespon trochu bezpecne, to zdrzuje vyvoj a sireni skutecne bezpecnych platebnich metod, ktere ovsem nejde naprasit za par hodin.
Protoze bezpecnost se zacina resit teprve kdyz roste pocet chargebacku, a to uz muze byt pozde.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.