CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kindle Voyage: Nejlepší čtečka současnosti, která vám udělá díru do peněženky

Byl bych poněkud opatrný s tvrzením "nejlepší čtečka součastnosti".
- Největší váhu by měl mít asi použitý displej. Čteček s displejem Carta je na trhu vícero. Může to být bitva o rozlišení, i tak...
- Čtečka není voděodolná (to by se tím výrobce pochlubil). U takhle drahé čtečky by to měla být samozřejmost.
- Neumí ePub. Amazon si razí vlastní standard, ale proč proboha (ještě pořád) neumí standardní ePub, který je navíc otevřeně specifikovaný?
---
Osobně preferuji značku Pocketbook, už kvůli velmi dlouhé podpoře starých modelů (myslím tím aktualizace FW). Synchronizace přes email či dropbox umožňuje bezdrátový přenos knih podobně (pro mě i lépe) jako Amazon whispernet a na rozdíl od Amazonu vám nesmažou knihu ze zařízení, protože si v ní moc podtrháváte...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"ale proč proboha (ještě pořád) neumí standardní ePub, který je navíc otevřeně specifikovaný?" ... mozna prave proto.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

trošku bych oponoval. Pocketbook opravdu nenabízí v současné době alternativu ke Kindle Voyage. PB650 se jí neblíží ani vzdáleně, kvalita displeje a osvětlení je dokonce horší než na starší PB626. Ano, Kindle Voyage je drahý, ale opravdu nemá konkurenci (i co se týče ceny:) ).

Nechápu tu voděodolnost, žádná dnešní běžná elektronika ji nemá a vůbec není potřeba. Protože za cenu voděodolnosti čtečka od Pocketbooku nemá osvětlení, nemá ani slot na SD karty (ano, neni potřeba). Čtečka je pogumovaná, špatně se tedy mačkají tlačítka. To vše za cenu kolem 3000,-Kč. Za to již skoro máte PB626 nebo Paperwhite 2, které jsou kvalitou jinde. Navíc voděodolná je pouze PB640 (tedy bez osvětlení za cenu kolem 3000). Voděodolnost je také pouze IP67:)

Ano, Amazon ePUB neumí, formát je potřeba převést. Na druhou stranu Amazon nemá uzavřený formát, podporuje univerzální MOBI a další formáty. V dnešní době to opravdu nevidím jako problém.

Synchronizace s online obsahem, cloud a další má Amazon také, ale na mnohem vyšší úrovni. Funkci send-to-pocketbook je občas ze čtečky problém zaregistrovat přes WiFi, natož používat:)

Pokud tvrdíte, že voděodolná PB640 je lepší než Kindle Voyage, tak to je hodně velký úlet:)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna ta vodeodolnost se u domaci elektroniky obcas zatracene hodi, ale vyrobci se do ni moc nehrnou. Patrne proto, ze kazdy vodou ci jinou kapalinou zniceny vyrobek znamena prodat novy. Takovych politych mobilu a notebooku uz bylo.
Zrovna Amazon to s podporou formatu opravdu neprehani. A treba ja jsem te zasady, ze vyrobek ma slouzit me a ne ja jemu, cili at si poradi s vice formaty a ja to nemusim prevadet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl byste prosim upresnit, jak to myslite s tim podtrhavanim?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

http://magazin.stahuj.centrum.cz/amazon-kindle-3-miliony-za-smazanou-knihu/
"Ukázalo se, že postiženým uživatelem je navíc školák, který četl knihu do školy a měl u ní vypsané četné poznámky, které rovněž zmizely."
---
Tím podtrháváním jsem myslel právě tyto "výpisky". Vlastně si v knize označíte kus textu a on je někde jinde uložen jako poznámka či výpisek.
Původně jsem o tom četl lepší článek, ale ten už nemohu najít.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Diky, tohle je pro predstavu dostatecne. A nazorne to ukazuje, jak jednoduche bude cloveka vyradit ze zivota, az bude vsechno koncipovano jako sluzba v rukou provozovatele. Proste nepohodlnemu cloveku zrusi veskere ucty a sluzby a on nebude schopen v soucasne spolecnosti zit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče Pagepress, míru síly tlaku lze nastavit v krocích menu. Výhoda tohohle celého systému je v tom, že čtečku držíte za okraj klasicky, ale neotačíte si přitom držení stránky. Pokud chcete otočit stránku, jen lehce daným prstem (většinou palcem) vyvinete tlak na straně čtečky a otočite tím stránku. Nemusite patlat po displeji, nemusite vubec dělat žadný pohyb rukou pro otočení stránky. Použivám to docela často pokud knihu držím tímto způsobem. Při jiném držení je někdy výhodnější otáčet stránky jinak....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.