CDR.cz - Vybráno z IT

Kingdom Come by se mělo na PC zpozdit, aby nepředběhlo konzole

Kingdom Come Deliverance 3
Po více než dvou letech od spuštění Kickstarter kampaně by se letos měl Kingdom Come konečně dočkat svého oficiálního vydání. Bohužel bude možná nucen následovat praktiky, kterými herní scéna majitelé PC příliš netěší.

Datum vydání Kingdom: Come Deliverace je stanoveno na letošní léto 2016. Původní plán autorů bylo vydat hru v tomto časovém okně v rámci PC verze, kterou by později následovala konzolová. Přestože se Warhorse Studios řadí mezi nezávislá vývojářská studia, stále potřebují na svoji stranu přilákat partnery ve formě vydavatele a distributora. 

Kingdom Come Deliverance 1Kingdom Come Deliverance 2

Tyto strany nicméně po Warhorse požadují synchronizované vydání každé verze, jak počítačové, tak těch pro Xbox One a Playstation 4. Podobné praktiky lze vypozorovat na téměř všech vycházejících titulech. Případně v opačném pořadí, kdy nejprve vyjde hra pro konzole a až posléze na počítačovou platformu. Naopak to, zdá se, už nefunguje. 

Původní plán vydat titul na PC co nejdříve, jelikož se nachází v daleko lepším stavu, se tak pravděpodobně nesetká s realitou. Nejprve bude potřeba doladit konzolové verze, aby mohly jít na trh simultánně. Vyplynulo tak z rozhovoru pro zahraniční Eurogamer s PR manažerem Warhorse Studios, Tobiasem Stolz-Zwilingem:

„Plán bylo vydat hru v létě a poté ji doplnit konzolovými verzemi. V tuto chvíli jsme stále nezávislí vývojáři, ale jednáme i s vydavateli. Jelikož potřebujeme někoho, kdo by hru dostal na pulty do obchodů, tak musíme sehnat distributora. A ten po nás jaksi chce synchronizovat vydání všech verzí. Zatím je vše ve fázi jednání,“ prozradil Tobias.

„Nejlepším scénářem by bylo vydat toto léto PC verzi; pokud ale po nás vydavatel bude vyžadovat synchronizaci vydání, mohli bychom vše vydat tak do konce roku. Uvidíme,“ doplňuje.

Kingdom Come: Deliverance zítra (3. března) přechází do beta testování, takže všichni, kteří máte přístup, žhavte své účty. Mezi novinky se řadí propracovanější bitvy, oblasti, příběhové části, cutsény, crafting a další.

Zároveň nezapomeňte, že do konce dnešního dne můžete zasílat portréty své či vašich blízkých, abyste se zúčastnili castingu a nechali si naskenovat svoji tvář přímo do hry – a navždy se tak zvěčnili. Čtěte více:

Zdroje: 

Diskuse ke článku Kingdom Come by se mělo na PC zpozdit, aby nepředběhlo konzole

Čtvrtek, 3 Březen 2016 - 18:21 | petr22 | To uz tady bylo nekolikrat. Mafie II vyvijena...
Čtvrtek, 3 Březen 2016 - 18:19 | petr22 | Takze konzolova verze bude konkretne na cem?...
Čtvrtek, 3 Březen 2016 - 18:15 | Lojza Suchánek | A tak spousta lidi si stale jeste fyzicky disk v...
Čtvrtek, 3 Březen 2016 - 09:35 | Miyuki | K čemu je dobrej vydavatel a distributor v dnešní...
Čtvrtek, 3 Březen 2016 - 09:17 | skaven | backeri z kickstarteru by Vavrovi mali natrhnut...
Středa, 2 Březen 2016 - 13:28 | Zog Zogothowics | Bože to je zas jednou PR žvást, o tom že se...

Zobrazit diskusi