CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Na téma: Šikovné a plnohodnotné archivátory zdarma

Co tam ta knihovna 7z.dll?? Předpokládám že je to tedy na něm založené, tedy netřeba 7zip měnit. A předpokládám, že to bude mít i podobný kompresní poměr.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jenze 7z jiz nekolik let nevydal stabilni verzi a ta soucasna ma problemy s UAC plus dalsi veci, co by chtely poladit. A pouzivat alpha/beta verze neni zrovna duveryhodne reseni.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to otázka na FreeArc (FA), tak tam ta knihovna je především pro podporu 7-Zip formátů. Zároveň má i svůj vlastní formát ARC, který je na 7z nezávislá práce a který tu knihovnu vůbec nepotřebuje.

Novou stabilní verzi nám tvůrci obou programů dluží už nějakou dobu. Mimochodem, 7-Zip vytváří jediný člověk Igor Pavlov, zatímco FA vytváří jediný člověk Bulat Ziganshin. FA má aspoň výhodu, že se jeho tvůrce nebojí využít svobodně uvolněnou práci jiných autorů, takže sice to není tak služebně starý software, ale má širší nabídku dostupných algoritmů.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Při dnešních cenách a kapacitách diskového prostoru (nebo komunikačních linek) je IMHO naprosto lhostejné, jestli nějaký obskurní komprimátor zabalí nějaké malé soubory o 10 nebo 20% líp než běžný ZIP nebo RAR. Opravdu velké soubory, tedy videa nebo fotky, stejně rozumně nezkomprimuje nic, jediná cesta ke snížení jejich datového objemu je překódování se snížením kvality.

Už léta mi na veškeré komprimační i dekomprimační potřeby stačí Total Commander - protože se s ním pracuje jednoduše a názorně.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Já dnes komprimaci/archivaci v probíraném slova smyslu chápu spíš jako prostředek narvat hromadu souborů do jednoho jediného, ať už právě za účelem archivace, anebo typicky přenosu (přes FTP se mi např. lépe přenáší jeden soubor než hromada menších). Místo na disku v takovém případě až tak nehraje roli.
Jinými slovy filmy nebalím, to imho nemá absolutně žádný smysl. Vrchol „zabalení“ filmu je u mě integrace titulků do souboru filmu :).

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

To neni IMHO, ze nema smysl komprimovat film lze matematicky dokazat. Nebo receno jinak, kodeky, po kterych jde film jeste bezeztratove zkomprimovat, pouziva jen blbec. A rozumny archivacni program kdyz narazi na MPEG4 prestane komprimovat a proste to do archivu zkopiruje.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Tak já myslel na situaci, kdy by si někdo chtěl třeba zabalit tři série něčeho ;). Ale ani to asi nikdo nepoužívá.

Ještě jsem si vzpomněl na jeden případ využití komprese/archivace: když je potřeba něco poslat mejlem skrz paranoidní mail server ;). Pak je často potřeba to nejlépe i zaheslovat včetně názvů souborů. A už jsem se setkal i se situací, že zaheslované soubory mailserver odmítne taky, protože do nich nevidí, pročež jsem svého času zaregistroval existenci nějakého programu, co vyráběl přílohy tak, že z nich udělal JPEG obrázek a tu přílohu vrazil někam do exifu, což ten paranoidní mailserver už spolehlivě oblblo, protože s něčím takovým nepočítal.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

jakypak s tim strachy ... Gmail to je! Ostatne jako google bych byl taky urazenej, ze si ty osklivy reklamo-dojny potvory uzivatele chteji poslat něco, co si nemohu precist oindexovat a prodat jako targeted advertisment.... a ciste pragmaticky podle licenčního ujednani - proste prodat, pac by to bylo beztak moje!

Nicmene snadno najdem shodu v tom, ze "komprese" je dnes často pouze způsob jak "schovat haldu hnoje do neprůhledného pytliku" ... preklad do verze kdy nejsou ve rano -> slepit do jednohou souboru a nechat to necitelne. A dal at si to cestuje prez gmail, skype, mega, vodloz.to ...

....snad jen ten torrent na nejake zahlazovani stále zvesela kasle

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak ačkoli se WinRAR řadí mezi shareware, lze jej plnohodnotně využívat neomezeně dlouho, jen otravuje aby jste si ho koupili.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda. Po zkušební době jej využíváš neoprávněně. To, že ti to přímo nezakazuje neznamená, že ho můžeš používat. Stejné to máš s Oraclem, s MS Exchange apod. apod.
Zdar Max

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Co není výslovně zakázáno, je povoleno. WinRAR bez jakékoli způsobu crackování umožňuje svůj program i po 30 dnech nadále používat, tak ho využívám. Neobcházím žádnou výrobcem zabudovanou ochranu, tudíž program používám legálně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono to je výslovně zakázáno (jak jinak by jsi označil EULU?) a po zkušební lhůtě jej používáš nelegálně. Nebo mi chceš tvrdit, že třeba Oracle můžeš používat, jak je ti libo, když ho nemusíš crackovat? Nebo Exchange také můžeš využívat jak je libo? Nechápu, proč by výrobce měl zabudovávat nějakou ochranu jenom kvůli tomu, že někdo nerozumí psanému textu.
Jo, byly doby, kdy nebylo moc free alternativ a komerční byly silně předražené, ale dnes? Dnes je situace značně jiná a dostupných alternativ je poměrně dost (k většině sw a ten zbytek už nebývá tak drahý), tudíž nechápu lidi jako jsi ty :-/.
Zdar Max

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Neni vyslovne zakazano?

Tak si precti text te hlasky, kterou pri kazdem spusteni odmackavas. Mas to tam jasne napsane.

To ze neobchazis zadnou ochranu nerika ze software smis pouzivat, kdyz ti to EULA vyslovene zakazuje. Je to to same jako kdyz si stahnes crackou verzi.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.