CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Únik informací: Konkurence pro Tesla Motors zní elektromobil "Apple Titan"

Netuším jak ostatní ale já poslední 4 roky velmi iintenzivně sleduji počiny tesla motors a víc než vážně se chystám emobil koupit, neb víc než 250km často v kuse nejezdím....
Tesla má na trhu roadster, s teslama za šílenou cifru v zákládu (auto ma ale konkurovat astonmartinu a spol) je vesele předprodává a nestíhá vyrábět, nadcházejícíc model x což je první 4x4 seriový SUV má kupu předobjednávek ač se stále ještě přesně neví jak auto bude vypadat a jaké bude mít vlastnostim nicméně model s je jasným důkazem že šunt to nebude.
Do cca dvou let tu máme mít model "E" který má dobýt trh pro masy.
Máme tu už nějaký pátek vyráběný nissan leaf, který má mít v nové generaci perfektní dojezd, BMWi3 s možností dokupu REXu pro dojez na benzín.
Máme tu mbw i8 které kombinuje oba motory do kupy tudíž jízda na ropu nní problém...
Netuším kde ten trh bude za pět let ale když vidím kam se za chvíli dostal dnes...
A kolik jsem nechal za Macbook, jablko fon a jablko tablet...
Kolik může ten jejich "prémiový strojek" bude stát...
Nicméně pokud bude z titanu jako kdysi Macbooky...bude to mít punc luxusu....to se zas nebojím.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

za par let jdo do bezneho provozu samoridici automobily a za par dalsich let se ukaze ze jejich nehodovost je minimalni a bude nasledovat uplny zakaz provozu nesamoridicich automobilu... ty samoridici budou nesmirne drahe a provozovat je budou jen nadnarodni korporace bezny obcan si je bude jen pronajimat platit bude za km pres mobil objedna a nejake kolem jedouci mu bude pristaveno.... :(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud by to takhle bylo, i s tou nehodovostí (s tím že smrťáky by se eliminovaly skoro úplně a nebo úplně), tak ať už je to tu. Člověk by si zaplatil jen za to, co opravdu potřebuje a kdy to potřebuje. Takhle by odpadlo i spousta starostí, který jsou teď s vlastněním auta spojený, včetně toho, vlastnit nebo si vůbec dělat ŘP. Nechápu, co by na tom bylo špatnýho, kdyby bylo na silnících bezpečněji. Některý řidiče co dnes a denně vyjíždějí na silnice by šlo klidně označit za vrahy, vzhledem k tomu, v jakým stavu si dovolí sednout za volant.
Jinak vzhledem k tomu, jakou hotovost si Apple může dovolit do vývoje nalít, může být klidně do deseti let jednička na trhu. Jenom bych nerad, pokud se tak opravdu stane, aby to bylo o moc a ostatní by to položilo. Konkurence je potřeba.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A proč budou nesmírně drahé? Nějak nevidím žádný důvod pro tohle tvrzení.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Projektů "do pěti let" jsme už viděli dost, samozřejmně nejen od Applu a nejen z oblasti automobilismu. Byly by zajímavé, ale obvykle mají jednu chybu - předpokládájí, že konkurence to právě dneska zabalila a příštích pět let bude koukat z okna a čekat... To se ovšem děje jen zřídkakdy (a mezi výrobci automobilů, alespoň mezi těmi, co přežili "krizi", vůbec) - pak bude zajímavé sledovat, kolik prostředků do toho Apple utopí.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

tak schválně ... "budeme moci" bez JailBreaku cestovat kam chceme? A sveze nase auto koho budeme chtit my? Nebo nam do toho Apple bude kecat?... :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.