CDR.cz - Vybráno z IT

Kouzelná krabička Displio ví vše, co potřebujete

nepřehlédněte
Displio Menu
Drobný nenápadný notifikátor aktuálního dění je možné nastavit podle vašich potřeb.

Fanoušci nadějných crowdfundingových kampaní, připravte se na další zajímavý produkt, který si připravila společnost Draugiem Group. Seznamte se s Displio, naprogramovatelným bezdrátovým e-ink displejem, který vás bude informovat, ať jste kdekoliv.

Zařízení Displio je vybaveno 2,7" displejem s černobílým elektronickým inkoustem, na němž je možné zobrazit vybrané informace. Pomocí speciální aplikace pro mobilní telefony s operačními systémy iOS nebo Android si zvolíte dostupné widgety, jejichž aktuálnost bude zajištěna přes internetové připojení Wi-Fi. Je škoda, že výrobce nepřidal i další možnost připojení přes Bluetooth.

Displio Rotate

K základním aplikacím dostupným pro Displio patří kalendář, poznámky, e-mail, zůstatek na PayPal, Facebook, Twitter, Basecamp, počasí, sledování zásilek, akcií, dopravního provozu a mnoho dalšího. Výrobce počítá s tím, že se nabídka widgetů do budoucna ještě rozšíří a že bude vydáno vývojářské API, aby si uživatelé mohli widgety vytvářet také sami.

Displio Notifications

Displio má jednoduchý tvar o velikosti 82 x 63 x 28 mm, nabíjecí baterii a neobsahuje žádná tlačítka, ovládání probíhá otočením, poklepáním nebo zatřepáním. Díky integrovanému reproduktoru můžete být na notifikaci upozorněni také zvukovým signálem. Krabička je dostupná v sedmi barvách (bílá, černá, červená, modrá, zelená, žlutá a šedá) a speciální edici s dřevěným krytem.

Společnost zatím ještě shání dostatečný finanční obnos na stránkách Kickstarter, ale vše nasvědčuje tomu, že bychom se realizace Displio mohli opravdu dočkat. Na to, jak je zařízení malé, tak je však dost drahé. Předobjednávka základní jednobarevné varianty vyjde na 99 dolarů (v přepočtu cca 2450 Kč), dřevěná verze stojí 119 dolarů (2950 Kč). Pro poslání do České republiky si musíte přičíst poštovné v hodnotě 25 dolarů. Očekávané dodání je naplánováno na červen 2015.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kouzelná krabička Displio ví vše, co potřebujete

Úterý, 27 Leden 2015 - 20:07 | HKMaly | Nevim proc. Na tom verit v nejakeho boha, nebo...
Úterý, 27 Leden 2015 - 07:45 | Kert | Mě to přijde jako fajn nápad. Jen by to muselo...
Pondělí, 26 Leden 2015 - 22:59 | Vratislav Boch | No je to takovy "Tamagoči". Tzn....
Pondělí, 26 Leden 2015 - 17:46 | corwin78 | Design pěkný, ale nějak jsem nepochopil, k čemu...
Pondělí, 26 Leden 2015 - 17:31 | Noxik | Myslenka hezka, fajn zarizeni, pokud treba nechci...

Zobrazit diskusi