CDR.cz - Vybráno z IT

Kryt popSLATE 2 přináší e-ink diplej a náhradní baterii pro váš iPhone

Popslate 2
PopSlate 2 cover nepřináší pouze dalších 9 h hovoru ve formě externí baterie, ale i 4,7" E-Ink displej, kde si mimo jiné můžete zobrazovat widgety, které některým uživatelům u iPhonu tak chybí.

Poslední dobou se zdá, že se roztrhl pytel s kryty na iPhone. Před nedávnem jsme tu měli KukeCover s baterií a extra uložným prostorem, dnes tu máme popSlate 2. Ten taktéž přináší baterii a něco "extra" zde zastupuje 4,3" respektive 4,7" e-ink displej, který je umístěn na druhé straně krytu.

Jak název napovídá, popSLATE již jeden obdobný kryt vydal a to popSlate 1. Zde však nebyla žádná baterie, pouze 4" e-ink displej na druhé straně, který byl propojený pomocí Bluetooth. Samotný kryt pak byl o dost robustnější a nekryl zařízení ze všech stran.

Popslate 1

PopSlate 2 tedy očividně doznal jistého zlepšení. Majiteli nabízí zmíněný e-ink displej spolu s baterií, která by měla poskytnou až 9 h hovoru nebo 4 h prohlížení webu navíc. O kapacitě baterie, nebo zda je výdrž dána v závislosti na vytížení e-ink displeje, zatím nepadlo ani slovo. Ve finále však iPhone určitě vydrží na jedno nabití déle, než bez krytu a to ať už díky vestavěné baterii v krytu, nebo díky možnosti nechat si zobrazovat notifikace, čas a jiné právě na e-ink displeji, bez nutnosti rozsvícení hlavního displeje, čím taktéž dosáhneme jisté úspory baterie.

Popslate 2 And 1

Vylepšená je i konstrukce, která je již připojena pomocí lightning portu přímo s iPhonem a kryje celé zařízení ze všech stran. Přesah přes displej je značný, nemusíte se tedy bát, že poškrábete dispej iPhonu, když zrovna budete na stole používat e-ink displej z druhé strany. Na tloušťce pak iPhonu kryt přidává celé 4 mm. Doba dobíjení zatím nebyla zveřejněna, ale jistě bude o něco delší, protože během nabíjení nabíjíte jak kryt, tak samotný iPhone.

E-ink displej není dotykový a k ovládaní budou sloužit tři tlačítka umístěná pod displejem. Kryt je dostupný jak pro iPhone 6/6s tak pro 6+/6S+. Je tedy patrné patrné, že e-ink displej pro 6/6S bude mít 4,3" a 6+/6S+ 4,7". V obou případech bude jemně zakřivený a bude dosahovat jemnosti 200 dpi.

Popslate 2

PopSlate 2 začal svou cestu podobně jako jeho předchůdce na crowdfundingovém portálu IndieGoGo. Cíl splnil již v březnu a do teď vybrali tvůrci o více než 1 000 % více, než plánovali. Kryt se dá předpobjednat jak na stránkách IndieGoGo, tak na oficiálních stránkách popSLATE za cenu 99 USD + 20 USD poštovné tedy za necelé 3 000 Kč.

Cena je stejná pro obě velikosti a k dostání bude novinka v černé, bílé a námořnické modré. Při objednání z IndieGoGo můžete kryt očekávat již v průběhu července, v případě oficiálních stránek pak během srpna. Po ukončení předprodeje bude cena zvýšena na 149 USD bez poštovného, tedy přibližně na 3 600 Kč.

Tech Specs Popslate 2Tech Specs Popslate 22

Zdroje: 

1, 2, 3

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kryt popSLATE 2 přináší e-ink diplej a náhradní baterii pro váš iPhone

Úterý, 3 Květen 2016 - 19:50 | HKMaly | Takze tohle jsou ti kteri si zaridili, aby iPhone...
Úterý, 3 Květen 2016 - 09:11 | Vendelín Kryšpín | Prvni co mne napadlo pri pohledu na ty obrazky...
Úterý, 3 Květen 2016 - 07:49 | Kert | Nic šerednějšího jsem od doby uvedení přídavné...

Zobrazit diskusi