CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kutil si vyrobil vlastní iPhone 6s! Součástky sehnal za pár dolarů v Číně

Keby nekupoval "originál diely" na čínskej tržnicy, ale v autorizovanom servise tak by ho to vyšlo minimálne 1500€.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je stejné jako by postavil auto ze součástek od autorizoveného servisu to by auto v cene 300.000,- postavil z originalnich soucastek za 900.000,- a kdyby ty same soucastky nakupoval od vyrobcu za cenu pro automobilku postavil by ho za 33.300,- :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Doma jsme před 30 lety dělali něco podobneho. Stavěli jsme Skodu 120L. Kastle byla koupena ve fabrice. Pry jim tam spadla z linky ale nepamatuju si, ze by mela nejake poskozeni. Vetsina zbylych dilu pochazela 3 mesice stareho auta po nehode. meli 4h na rozebrani, nez kastli zlikviduje bagr.
Neco se dokoupilo a z nasi garaze vyjela nova Skoda 120L. Nova stala asi 60 000kcs. Ta nase vysla na 30 000kcs. No a oproti tomu co sjizdelo z tovarny, tak byla postavena pecliveji a netrpela beznymi nemocmi.

BTW ciste vyrobni naklady na novou Octavii jsou 100 000kc Zbytek je reklama, marze, vyvoj,....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz porovnate zisk a pocty vyrobenych aut (bezne to zverejnuji), tak Skodovka (dealer/prodejce ma neco podobneho) ma prumerne 15-25tis/auto !!! Ty miliardy maji z toho, ze tech aut vyrobi stotisice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těch marzi tam je trochu víc. http://www.autoforum.cz/zajimavosti/kolik-vydelavaji-automobilky-na-kazd... Skodovka má na každém autě 42000kc. Dealer průměrně 30000kc. Rika se že na každém autě je také 30000kc za reklamu. Nejvíce se setri při vývoji. Kolikrát tam je nějaké řešení které by zlepšilo nějakou vlastnost auta, či nám vyřešilo nějaký problém ale neprojde protože by zvýšilo cenu auta o par Euro centů. Přičemž tam jsou kraviny které chce jen marketing ale výrazně zvyšují cenu vývoje a nástrojů. Takové manuální stahování oken. Je jen na 4% aut. Ale musí se udělat nové obložení a počítat s tím při návrhu plechu. Jen to krade prostor v interiéru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže 7500Kč i s maržemi šedého trhu ( a započítal si do ceny i nákup té již použité desky z druhé ruky ?) . Pokud jsem četl pozorně , tak o druhovýroby nešlo , chtěl originál bez ohledu na původ :) .... a asi nebudeme daleko , když prohlásíme , že kvalita Apple byla ve výsledku naprosto srovnatelná .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude dokonce o něco lepší, protože pokud do problematiky trochu proniknul tak určitě nepájel bezolovnatým cínem, a navíc si určitě dával (u všeho) víc záležet a nikam nespěchal, protože nemusel vyprodukovat jednu operaci na třech stech kusech za hodinu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to asi těžko, když podle článku nakonec nic na desce nepájel ;), tedy přinejmenším nic velkého. A jestli by vůbec dokázal (kdyby se k tomu přeci jen dostal) zreplikovat pájení SoCu na pidiplošky s více smáčivou pájkou, než na kterou byl proces navržen, to je vůbec otázka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pominuli to, že to nakonec nepájel - Bez znalostí a zkušeností s pájením mikroBGA procesorů a jejich teplotních profilů těžko. Nepočítám tuning výkonu koncového stupně a QI složek. Vím o čem mluvím. Prošlo mi rukama přes 2500 telefonů. Z toho asi 1800 byli opravy na úrovni L3 a L4.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Plus, na margo tej jeho konecnej ceny - nezda sa, ze by skusal zjednavat, zda sa mi, ze im zaplatil, co si povedali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.