CDR.cz - Vybráno z IT

LaCie Rikiki USB 3.0 – stylový exterák

lacie-rikiki-externe-6-35-cm-festplatte-500-gb-usb-3.0-alugehaeuse-schwarz
LaCie není u nás příliš známou firmou, přesto by se na ní nemělo zapomínat. Již několik let se specializuje na výrobu designově zajímavých produktů, navržených renomovanými designéry, a tento externí disk je jedním z nich.

Největší dominantou disku je elegantní pouzdro, vyrobené z kartáčovaného hliníku. Vyrábí se v 500GB a 1TB variantách, přičemž ten menší je v podstatně tenčím pouzdře, oba však vypadají velice elegantně. I přes kovové pouzdro se může váhou srovnávat i s plastovými kolegy, váží totiž 200 gramů, což je rozhodně pěkná hodnota.

Disky jsou vybaveny rozhraním USB 3.0, takže by měly být rychlé. Testoval je například server EverythingUSB.com a zařadil je mezi lepší a rychlejší externí pevné disky. Co u disku odhalil za problém? USB kabel je krátký, má pouze jeden konektor, což u takto výkonného disku znamená problémy se zpětnou kompatibilitou k USB 2.0. LaCie možná trochu předbíhají dobu a já jim to za zlé nemám – někdo to udělat musí, pro "starší" rozhraní stačí pomalejší disky.

lacie rikiki usb 3.0 drive

Za zmínku také stojí přiložený software pro zálohy a synchronizaci, podporující Windows i Mac, a také 10GB online úložiště Wuala zdarma. Disky jsou aktuálně dostupné v českých obchodech v cenové relaci závislé na kapacitě od 2 379 korun.


Reklama
Hard drive LaCie Rikiki
Hard drive LaCie Rikiki
(1 TB, 2,5'' USB 3.0, alum., black)
Cena: 3 660,60 CZK*
Acer LCD G226HQLBbd
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na softcom.cz
Tagy: 
Zdroje: 

Tomáš Bohuněk

Student informatiky, samouk v oblasti PC hardwaru a 3D grafiky, znalec aut a milovník dynamické jízdy.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LaCie Rikiki USB 3.0 – stylový exterák

Žádné komentáře.