CDR.cz - Vybráno z IT

Lenovo podalo patent na vlastní chytré brýle podobné Google Glass

Každá velká firma, která nemá vlastní nositelné zařízení, se snaží co nejdříve zapojit do hry. Lenovo nezahálí a ukazuje vlastní koncept Lenovo Glass.

Společnost Lenovo již nějakou dobu pracuje na vlastních chytrých brýlích. Nikdo zatím sice neví, zda výrobce svůj slib skutečně dotáhne do konce, nicméně podle posledního podaného patentu se o to snaží. Lenovo si nechalo podat patent na "Elektronické zařízení a metody zaznamenávání zvuku", za nímž se schovává obdoba chytrých brýlí Google Glass, které se nedávno dostaly do prodeje.

Lenovo Glasses Patent

Prototyp Lenovo Glass svým vzhledem silně připomíná amerického konkurenta, nicméně na výbavě bude o něco chudší. Brýle Lenovo mají být obdařeny VOD displejem a technologiemi pro nahrávání audio a video záznamů. Patent brýle popisuje spíše jako záznamové zařízení, které slouží k vytváření a ukládání multimediálních souborů, než jako nositelný gadget. Jak se potvrdilo, z neustálého pohledu očí směrem nahoru může dotyčného stejně rozbolet hlava, takže to není až takový zásadní problém. Celý patent si můžete prohlédnout zde.

Lenovo Glasses Patent 2

Informace neuvádějí žádně detailnější informace o použitém hardwaru nebo operačním systému. S největší pravděpodobností můžeme předpokládat, že budou inteligentní brýle od Lenova využívat head-up displej společnosti Lumus, která vyrábí displeje také do amerických stíhaček F-16. "Bez ohledu na to, zda Lenovo používá naše technologie nebo technologii konkurence, nebudeme komentovat žádný z jejích záměrů, dokud společnost oficiálně svůj produkt nepředstaví," řekl Ari Grobman, manažer rozvoje společnosti Lumus.

I když Lenovo Glasses pravděpodobně žádnou revoluci v nositelných zařízeních nezpůsobí, oproti Google Glass alespoň mají čistý štít. Hlavně se nepokoušejte chytré brýle nosit do kina, mohlo by se vám to vymstít.

Také Samsung chystá vlastní chytré brýle Samsung Gear Glass, které by se měly na trhu objevit v září letošního roku s cenovkou 1000 dolarů.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Lenovo podalo patent na vlastní chytré brýle podobné Google Glass

Žádné komentáře.