CDR.cz - Vybráno z IT

Dvoje chytré hodinky s OS Google Android Wear jsou v prodeji

Android Wear Watches
LG G Watch a Samsung Gear Live jsou první dva zástupci chytrých hodinek s novou platformou Android Wear od Googlu.

Společnost Google na vývojářské konferenci Google I/O 2014 blíže představila svůj operační systém Android Wear pro nositelná zařízení. Kromě technických novinek byly ukázány dvoje inteligentní hodinky s touto platformou LG G Watch a Samsung Gear Live, které jsou již nyní v prodeji. Další kulaté hodinky Moto 360 s Android Wear od Motoroly mají být na trhu na konci léta.

Lg G Watch Colors

Chytré hodinky LG G Watch

Hodinky LG G Watch mají 1,65" LCD IPS displej s rozlišením 280 x 280 pixelů, procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, 512 MB RAM a vnitřní paměť o kapacitě 4 GB. Rozměry G Watch jsou 46,5 x 37,9 x 9,95 mm a jejich hmotnost činí 63 gramů. K jejich výbavě patří Bluetooth 4.0, gyroskop, akcelerometr a elektronický kompas. Kapacita baterie je 400 mAh. Hodinky disponují odolností proti prachu a vodě dle standardu IP67. Ponořené pod vodou v hloubce jednoho metru mají vydržet třicet minut.

Chytré hodinky LG G Watch jsou od 25. června v předprodeji v obchodě Google Play celkem ve dvanácti zemích, včetně Spojených států, Kanady, Velké Británie, Francie, Německa, Itálie, Španělska, Jižní Koreji a Japonsku. Cena je stanovena na 229 dolarů, což je v přepočtu cca 4600 korun bez daně. Produkt se má později dostat také do běžného prodeje, který zahrnuje 27 dalších států. Bohužel Česká republika k nim nepatří.

Další nositelné zařízení, které běží na OS Android Wear, jsou chytré hodinky Samsung Gear Live. Tento model nabídne 1,63" SAMOLED displej s rozlišením 320 x 320 obrazových bodů, blíže nespecifikovaný procesor s taktem 1,2 GHz, 512 MB RAM a 4GB vnitřní paměť. K dalším vlastnostem patří možnost spárování s chytrým zařízením přes Bluetooth 4.0 za předpokladu, že je vybaveno systémem Android ve verzi 4.3 nebo novější.

Samsung Gear LiveSamsung Gear Live 2

Chytré hodinky Samsung Gear Live

Tento model nabídne taktéž stupeň krytí IP67, senzor srdečního tepu a podporu služeb Gmail, Hangouts, Google Now, Google Mapy a Navigace. Kapacita baterie je o něco menší a to 300 mAh. Obě novinky mají standardní 22mm pásek, který je možné u hodináře v případě potřeby vyměnit za jiný. Hodinky Samsung Gear Live se také zatím prodávají v Google Play za 199 dolarů (4000 Kč), což je o trochu méně než LG G Watch. Bohužel ani v tomto případě nemůžeme počítat s oficiální distribucí v České republice.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dvoje chytré hodinky s OS Google Android Wear jsou v prodeji

Pátek, 27 Červen 2014 - 15:17 | BTJ | S tim at jdou do prdele, jak to nema aspon osm...
Pátek, 27 Červen 2014 - 14:40 | Choze TM | "Ponořené pod vodou v hloubce jednoho metru...

Zobrazit diskusi