CDR.cz - Vybráno z IT

Skvělý modulární design v podání LG: Nová vlajková loď G5 jde snadno rozebrat

Ifixit G 53
Jak složité je rozebrat smartphone do posledního šroubku? Někdy téměř nemožné, jindy až směšně jednoduché. Nové LG G5 ukazuje, jak by měl vypadat snadno servisovatelný telefon.

Poslední dobou se skóre od iFixit u rozebíraných telefonů neustále snižovalo. Výrobci používají u tenkého designu zařízení více a více lepidla, některé vedlejší komponenty by při výměně znamenaly výměnu celé základní desky apod.

Nyní byl otestování LG G5, vlajková loď výrobce, která způsobila rozruch svou výměnnou baterií, což dneska vůbec nebývá běžné. LG šlo v návrhu ale ještě mnohem dál.

Jak ukazuje rozborka, výrobce prakticky nesáhl po lepidlu. Po vytažení modulu s baterií a micro USB konektorem je právě tato část jedinou, kde lepidlo nalezneme. I přes to je výměna konektoru micro USB otázkou chvilky.

Ifixit G 52

Dále už postačí standardní křížový šroubovák kompatibilní s Phillips #00 a není problém zařízení rozebrat doslova do posledního šroubku. Zajímavý je na návrhu G5 i fakt, že výrobce nezvolil pouze modulární baterii, ale i další komponenty jsou jednoduše vyměnitelné. Třeba takový displej a jeho výměna je otázkou vyjmutí dvojice šroubků.

Ifixit G 54

Není tedy s podivem, že si LG G5 odnesl hodnocení 8/10 bodů, což je opravdu skvělé číslo.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Skvělý modulární design v podání LG: Nová vlajková loď G5 jde snadno rozebrat

Žádné komentáře.