CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k IPS LCD od LG s funkcí pivota - otáčíte monitory o devadesát stupňů?

Jenom když jsem zkoušel jestli to funguje. Jinak jsem ho nepoužil otočený ani jednou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, u me stejne:) Jinak s tou odezvou je to kravina, mam Dell U2311H a naprosto v pohode. Zadny inputlag a hraju na nem uplne v pohode unreal tournament, takze i pro skutecne fps je to naprosto vyhovujici. No a pokud neni clovek nestastnikem s AMD (ATI) kartou, tak na nem v pohode rozjede 85Hz a to je teprv rozdil oproti kteremukoliv s 60Hz. Navic ma DP, coz je dneska takovy etalon (ono ani nema smysl davat tam nejake DVI-I nebo placene HDMI), cili u toho recenzovaneho znacna nevyhoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou odezvou je to také narážka na častou skutečnost: výrobce uvádí nádherné 2 ms odezvy, reálně má však monitor třeba 20 ms. A většina lidí si toho nevšimne.

Já si třeba rozdílu v odezvě všimnu a dost mě to ruší. Mám svého času docela slušný ASUS VH226H, kde výrobce udává 2 ms. A co jsem viděl stovky monitorů různých značek různě vystavené, po kamarádech, nebo ve škole, žádný dle mě neměl stejné obrazové schopnosti, jako právě tenhle ASUS. Ale je fakt, že jsem asi nikdy nepotkal monitor dražší 6 000 korun (ba jo, před 7 lety nějaký SyncMaster, a byl katastrofální). A co si budeme nalhávat, za málo peněz nikdo kvalitu nedá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

každodenně už několik let. pro přehlednost při psaní jsou široké monitory na houby.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nie nepotrebujem otacat.Na moju pracu staci 2x 19" 1280x1024 a doma na hry 22" 1680×1050

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi 2x jsem to využil. Na čtení komiksů je to fajn, ale jsem líný to pokaždé otáčet. A u 16:9 monitoru si po otočené uvědomím, jak úzká nudle to je.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

co to je za kravinu s tou odezvou?? :)) mam doma ips, ze pry 8ms ...
i kdyby melo 10ms tak s rezervou se muzu divat na ct4 na hokej :))
a i kdyz na nem hraju dooma, tak se me hraje suprove, a to je hodne rychla hra ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

IPSkové LG za pár korun jsem už v prackách měl. Zkoušel jsem na to přehrávání filmů v 1080p i hry a žádných problémů s odezvou jsem si nevšiml.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

vsak jasne 25fps vyjde na 40ms ... jen se zacatek clanku tvaril tak dramaticky :))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, 40 ms, ale pokud se polovinu toho času teprve mění a vytvář barva, zanikají detajly prudké změny malého prostoru - zejména pak při pohybu. Ne každého oko si toho všimne, ale vidět to je. (viz můj post výše)

U levné LCD televize se mi dost často stává, že i když už formule vyjela mimo záběr, stále vidím, kudy jela - a to je řádný hnus.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Osobně teda pivot nepoužívám vůbec, ale bez výškově nastavitelného stojanu bych se neobešel, takže když vybírám monitor, tak sice vybírám vždy s pivotem, ale používám jen nastavení výšky :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz ani to ne:) Ale lepsi mit nez nemit, to zas jo:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já bych si osobně rád připlatil za monitor orientovaný na výšku, dejme tomu 1536×2048, ale s horizontálním řazením subpixelů (pro pěkný clear-type). Koneckonců by mi stačil i poměr 5:4 ale ve více než 21" a rozhodně větší než 1280×1024. Klidně TN, fyzické 18 bitové barvy mě netrápí, stačily by mi asi i 12 bitové, nekochám se fotkama, pracuju.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Osobně tedy snesu i vertikální clear-type, ale znám dost lidí, kterým to vadí. Aktuálně používám 3 monitory, z toho dva 24" FullHD po stranách jsou právě na výšku (jeden na stojanu od výrobce, druhý na univerzálním přišroubovaném ke stolu), pro prohlížení webů, čtení textů, dokumentace, odložení nástrojových lišt, IM klientů apod. je to k nezaplacení. Ještě aby tak zlevnili 27-30" monitory s vyšším rozlišením (uprostřed mám zatím taky jen FullHD) a nebude to mít chybu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď když na ten monitor koukám, tak je to ten stejný který mám právě před sebou, jenom bez pivotu. IPS225. Potvrzuji že se na něm dá na hokej dívat. Docela se mi líbí jak je vyřešeno ovládání, zmáčknu libovolné tlačítko a na displeji se objeví popisky ke všem, takže se dá ovládat dobře po tmě. Čím mě ale neskutečně většina výrobců vytáčí je to modré světlo. V menu se dá nastavit, že nesvítí když monitor běží, ale když přejde do režimu spánku, tak začně blikat. Tohle musela vymyslet nějaká vepřová hlava. Počítač se uspí, ale monitor bliká. Takže stejně jdu a vypínám ho. Za to by zasloužili nafackovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já už několik let u veškeré elektroniky s indikačními LEDkami používám černou fixu na ztmavení, nebo pokud ta dioda není důležitá (svítí si jen pro radost ;)), tak přelepit černou elektrikářskou páskou a hotovo.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A nepíská ?
Já jen že jsem svého času musel LG vrátit , protože komára dva metry od hlavy fakt nesnesu i když v Softcomu tvrdili že nic neslyší .....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A pivot ? ... Mám - nepoužívám , na filmy jej nepotřebuju a většinu práce dělám na přirozenější klasické 17". Jo kdyby mi někde běžel permanentně debug , tak jako sekundární displej asi ano jinak není třeba

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.