CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nexus pátý! Vyzkoušeli jsme vlajkovou loď KitKatu od LG

"vždy aktuální OS (alespoň po dobu 18 měsíců, co Google zaručuje)" ..... 18 mesicu:o) Vtipne:)
A dost nechapu, ze gugl nenajme aspon jednoho grafika, aby neco udelal s tim GUI, ktere az neuveritelne hnusne bije do oci .... to je neco priserneho. Treba ta prvni fotka mi pripomina ubuntu, design k zbliti. Gugl se asi drzi zasady, jaky design SW casti androidu, takovy design i navenek = zadny .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ha, článek o Androidu/Googlu, BTJ hejtuje :-) Neboť jeho názor je jediný správný a všichni musí mít estetické cítění stejně zakrnělé...

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Design 4.4 androidu mě taky moc nenadchl. Přijde mi, že google se tady snažil jít trochu do iOS vzhledu a zesvětlil a zakulatil tak spoustu věcí, bohužel systém je tak docela nekonzistentní a vypadá to divně. Nechápu proč, když ios vzhled je z mého pohledu jak designově tak použitelností něco strašného (a jedno jestli nový nebo starý, každý má své. Starý vypadal sice hrozně, ale byl aspoň použitelný)

A 18 měsíců mi přijde naprosto v pohodě. Ano, Apple sice podporuje podstatně déle, za což má u mě opravdu kladné body, na druhou stranu mě osobně ten systém přijde prakticky bez vývoje zaseklý pár let za androidem (budiž vyjímkou funkce, které okopírují z androidu).

Design navenek beru opět jako čistě osobní věc - N5 mi přijde super - neoslní, ale ani neurazí. Stejně jsou to dneska všechno jen placky s displayem :) tadle mi je zpracováním alespoň velmi příjemná, "pogumovaný" materiál beru jako jednu z nej možností z čeho telefon vyrobit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze natoceni USB konektoru by nemuselo byt -

Sice bezdratove nabijeni nemam sanci pouzivat, ale neco mi rika, ze to bude zatracene navykove, a pohodlne. Pak uz v podstate jakekoli zasouvani kabelu straci smysl.

Absence SAMOLED je mozna trosku otazka. Verne barvy typicky moc nemiva, a z jinych recenzi sem vycet ze moc jasove nezaostava.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

USB je strašně otravné ze začátku, pak si člověk naštěstí zvykne. Oboustranný konektor by byl ideální.

Bezdrátovou nabíječku se chystám objednat (pravděpodobně nějakou "levnou" z číny), takže určitě poreferuji. V tomhle má N5 i výhodu magnetů v těle, takže pokud je bude mít nabíječka taky, bude na ni krásně přilehat :)

SAMOLED je o zvyku... já jej měl na telefonech ~4 roky v kuse a na ty jasné barvy jsem si neskutečně zvykl. N5 například nemá červenou. To je prostě oranžová. Bohužel většina lidí to neuvidí, protože červenou obevně nemají skoro žádné běžné displaye :) Na mě to působí silně, protože na mobilu jsem byl zvyklý na SAMOLED a na notebooku zas na RGBLED(B+RGLED) displaye, které mají ~100% adobeRGB barevného prostoru :)
Jasově, čistě subjektivní dojem, že N5 svítí oproti SGN výrazně více. Pochopitelně novější modely samoledu budou svítit asi více - zítra srovnám s SGS4.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

V clanku mate dve chyby.

Fotoaparat ma rozlisenie 8MPx, nie 5 a baterka ma kapacitu 2300 mAh, nie 2700.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za upozornění (i ostatním co nahlásily přes funkci v článku), už jsem to opravil :) To je tak, když lítaj různé telefony, s různými čísly a člověk se upíše :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Baterky škoda, mohla být větší.
Otáčet telefon doprava, namísto doleva, je IMHO úplně jedno. Takže umístění konektoru a repráku je taky jedno. Jack nahoře je furt lepší, než dole, čistě subjektivně.
MikroUSB je holt pakárna. Ještě u "miniUSB" se to dá poznat pohledem, ale microUSB už je moc malé. Navíc si to každý výrobce dává podle svého a ještě u různých modelů různě :-(

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

S baterkou jsem spokojen. Na jedno nabití, i přesto, že telefon používám velmi intenzivně mi bez větších problémů vydrží ~20-30h, což je naprosto dostatečné. Nová SGN mi vydržela 12-14, teď po 2 letech asi 6h :))

S natočením to není až tak jednoduché - některé aplikace se natáčejí bohužel jen jedním směrem. Určitě na změnu výchozí rotace bude nějaká aplikace, ale je to zbytečná komplikace. Plus pochopitelně zvyk - přijde mi, že spodkem vpravo drží telefon automaticky většina lidí.

Dlouhodobě jsem měl obě varianty umístění jacku, ale dole mi přijde lepší z důvodu, že kabel pak nikde nepřekáží, jde rovnou k tělu, neohýbá se. Nahoře má výhodu lepší dostupnosti tlačítek na ovládání hlasitosti, když je telefon v kapse a na sluchátkách ovládání chybí :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, 1 den výdrže mi přijde naprosto zoufalé. Sice jsem zvyklý nabíjet telefon denně, ale když o víkendu zapomenu, tak v pondělí ráno mám ještě cca 10 %. A to je baterka už dost stará (3 roky určitě).
Po x letech vývoje smartfounů bych očekával, že už dokáží přežít týden bez nabíječky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No lenze vyvoj smartphonov a bateriek su dve uplne odlisne veci. Vyrobcovia telefonov vyuzivaju dostupnej technologie, lenze ta s baterkami sa uz strasne dlho vlastne nikam nepohla...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat u jakého mobilu a s jakým využitím?
Jak řikám, já jsem za den velmi rád - telefon využívám velmi intenzivně, cca půl na půl na wifi a na 3G (HSDPA) netu a poslední 3 generace mobilů co jsem využíval jsem lepší výdrž neměl (SE Xperia - WinMobile -> Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy Nexus -> LG Nexus 5). Zpětně jediné co mělo cca stejnou byla pro mne SGS3, kterou jsem měl na test zapůjčenou minulé/předminulé léto.

Bohužel vývoj baterií je opravdu katastrofální a prakticky nedrží krok s ostatní technologií. Ono by ani nebylo třeba aby to vydrželo déle, stačilo by aby to bylo nabité 0-90% za 5 minut, což také jedna technologie pár let zpět slibovala...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Umiestnenie repraku vobec nieje jedno. Ja osobne pouzivam telefon casto ako navigaciu v aute a umiestnenie repraku a aj telefonu ma vyrazny vpliv na pocutelnost navigacie. Zatial sa mi najviac paci (aj ked nevlastnim) HTC one xxx ktorym umiestnili reprak otoceny dopredu. Sak kde je clovek ked pouziva telefon? Zvicajne pred displejom a nie za telefonom. Za par rokov som opotreboval par telefonov aj s drziakmi k nim a preto je dolezite aj rozmiestnenie vsetkych prvkov na telefone. Ak pouzivate originalne drziaky sem tam narazite na problem s napajanim (trciaci kabel dohora) ak chcete zariadenie umiestnit co najnizsie nad pristrojovku v aute. Najviac sa mi napajanie paci z vrchu a zospodu (uzsia strana zariadenia). Teraz mam univerzalny stipec na telefon ci mensi tablet ktory je super, len nesmiete mat v strede telefonu tlacitka. Ked sa zariadenie uchyti prilis mimo stred ma tendencie chviet sa.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.