CDR.cz - Vybráno z IT

LG Nexus X a Huawei Nexus X Plus - první specifikace

jelly-bean-nexus-boot
Na internet unikly informace o dvou nových smartphonech Nexus. Co o nich zatím víme?

Na trhu by se měla ještě tento rok objevit dvě nová zařízení Nexus. Nevíme o nich mnoho, ale jak se ukazuje, pomalu se k něčemu schyluje. Francouz Steve Hammerstoffer jako první na svém twitterovém účtu @OnLeaks odhalil první základní specifikace nových smartphonů řady Nexus od LG a Huawei. Jeho tvrzení se již v minulosti několikrát potvrdila, takže můžeme počítat, že se jedná o hotovou věc.

Onleaks

Prvním deklarovaným přístrojem je LG Nexus X, který by mohl svým kompaktnějším provedením zaujmout široké publikum nenáročných uživatelů. Nové zařízení bude mít údajně 5,2" displej s FullHD rozlišením (1920 x 1080 pixelů), procesor Qualcomm Snapdragon 820 a 3 GB RAM.

Podle zveřejněných rozměrů telefonu 146,9 x 72,9 x 8/9,8 milimetrů je možné odhadnout, že tloušťka zařízení nebude všude stejná, směrem ke krajům se ztenčuje. K další výbavě patří přední reproduktory, snímač otisků prstů na zadní straně a USB konektor typu C.

NexuslgNexushua

Předpokládaný vzhled obou zařízení

Druhý smartphone Huawei Nexus X Plus bude o něco větší s rozměry 159,4 x 78,3 x 6,6/8,5 mm. Konstrukce se bude tedy i v tomto případě ztenčovat na okrajích. Větší 5,7" displej pojme 2560 x 1440 obrazových bodů. Uvnitř najdeme taktéž procesor Qualcomm Snapdragon 820 a 3GB operační paměť. Huawei Nexus X Plus nabídne rovněž stejnou výbavu - reproduktory, snímač otisků prstů i konektor USB-C.

Patří uvedené specifikace prototypu od Huawei na videu?

Obě zařízení budou mít s největší pravděpodobností kovové tělo, kovový rámeček a přední skleněnou část. Na zadní straně bychom mohli najít sklo, případně povrch z měkkého plastu. Bohužel více informací zatím není známo.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG Nexus X a Huawei Nexus X Plus - první specifikace

Pátek, 14 Srpen 2015 - 14:55 | pedes | Na to, že se jedná o první uniklé informace je...

Zobrazit diskusi