CDR.cz - Vybráno z IT

Life is Strange se dočká seriálového zpracování

Life Is Strange 01
Jak je letošní rok bohatý na filmová zpracování videoher, dočkáváme se další nově oznámené adaptace. Tentokrát se však jedná o seriálové pojetí podobně seriálové videohry, Life is Strange.

Square Enix oznámilo spolupráci s Legendary Digital Studios, během které se pokusí přivést oceňovaný Life is Strange k životu. Na rozdíl od běžných adaptací videoher se však nebude jednat o filmové zpracování, nýbrž seriálové, které ostatně původní hře sluší daleko více.

Life is Strange je epizodická hra se zaměřením na výpravnost, děj a příběh, který vypráví epizodicky ve sledu pěti kapitol. Už jen z tohoto principu je seriálové pojetí sympatičtější cesta. Nedávno oznámili vývojáři uvolnění první epizody, kterou si tak můžete bezplatně kdykoliv stáhnout a vyzkoušet.

Life Is Strange 1Life Is Strange 2

Příběhově se hra věnuje teenagerce, která v sobě objeví schopnost manipulace s časem, se kterou si není radno zahrávat. O seriálovém zpracování se toho zatím příliš neví. Na starost by jej měla dostat dvojice z dj2 Entertainment, Dmitri Johnson a Dan Jevons, a dvojice z Legendary Digital Studios, Cory Lanier a Greg Siegel.

„Life is Strange je jednou z těch nevídaných hříček, které kombinují neuvěřitelně propracované postavy a příběhové linie s nesmírně vtahující hratelností,“ říká Greg Siegel ze studia Legendary. „K živému zpracování to přímo vybízí. Nemohli bychom být nadšeni více, že přivedeme svět Arcadia Bay k životu právě ve spolupráci Square Enix, Dontnod Entertainmemt a dj2.“

Life Is Strange 3Life Is Strange 4

Life is Strange se vyznačuje velkou svobodou volby ve větvení příběhu. Pokud by tedy scénář pouze slepě následoval herní linii, pak by mohl výsledný produkt narušit požitek ze hry, obzvlášť pro nové hráče. Doufejme, že se scénář bude točit například okolo některé z vedlejších postav, které tak dodá nový rozměr. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Life is Strange se dočká seriálového zpracování

Čtvrtek, 4 Srpen 2016 - 20:46 | Psycho Mantis | řekl bych, že tohle bude dost špatná překopávka...

Zobrazit diskusi