CDR.cz - Vybráno z IT

Logitech hodlá uvést klávesnici pro iPad

Ultrathin KB Cover 1
Společnost Logitech se rozhodla obohatit příslušenství u nejnovějšího iPadu o zajímavou periférii – ultratenkou "chránící" klávesnicí. Chce tak proměnit populární tablet nakousnutého jablíčka v takový malý netbook.

Možná trochu po vzoru společnosti Asus a jejich výrobků Transformer se společnost Logitech pustila do výroby tohoto zajímavého příslušenství. Ultratenká klávesnice s vestavěným polohovacím stojánkem slouží také zároveň jako ochranný kryt. Po stránce designu je zasazena do černé barvy, tělo je celohliníkové, a to především z důvodu, aby se váha společně s tabletem (se kterým má tvořit nerozličný set) zvýšila jen minimálně. Se samotným iPadem komunikuje bezdrátově – technologie bluetooth.

Ultrathin KB Cover 6

Logitech si od výrobku mnoho slibuje. Věří, že iPad je ideálním zařízením pro sledování filmů a brouzdání po internetu, ale na psaní delšího textu nebo vůbec nějakého textu není SW klávesnice to pravé ořechové. Podobně jako originální obal Smart Cover ze sady od Apple, disponuje klávesnice Keyboard Cover také magnetický klipem. Ten ji umožňuje používat i jako ochranný obal pro displej – schopnost okamžitého zapnutí/vypnutí či okamžité pobuzení/uspání při "odlepení" od klávesnice. Při denním dvouhodinovém používání (klávesnice) by měla být baterie schopna dodávat šťávu po dobu šesti měsíců.

Ultrathin KB Cover 4

Co se do kompatibility týče, Logitech uvádí, že klávesnice Keyboard Cover je kompatibilní jak s třetí generací iPadu, tak stejně tak s iPad2. V Evropě by se měla začít prodávat na začátku května a to za doporučenou maloobchodní cenu 2500 CZK, což opravdu není zrovna málo.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Logitech hodlá uvést klávesnici pro iPad

Čtvrtek, 19 Duben 2012 - 21:29 | Erkil Poirot | To dela Asus - Transformer.
Čtvrtek, 19 Duben 2012 - 16:26 | pita_lbc | Proc vsichni delaji takova polovicata reseni? Je...

Zobrazit diskusi