CDR.cz - Vybráno z IT

Lovecraftovská adventura The Eldritch Cases: Dagon sbírá peníze na Kickstarteru

the_eldritch_cases_dagon_1.jpg
Pokud patříte mezi příznivce tajných kultů, starých bohů a oblíbeného spisovatele H.P. Lovecrafta, budete nadšeni. Studio Order of Dagon totiž chystá hru přesně na těchto základech.

Pamatujete si na vynikajícící horor Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth z roku 2006? Pak by pro vás možnost opětovného navštívení novoanglického Innsmouthu určitě byla neodolatelná. Právě ta vás přitom čeká, pokud se na crowdfundingovém serveru Kickstarter podaří zafinancovat point-and-click adventuru The Eldritch Cases: Dagon, inspirovanou celou řadou Lovecraftových povídek.

Primárním zdrojem inspirace jsou pro vývojáře populární příběhy Dagon, Stín nad Innsmouthem a Herbert West – reanimátor, které, pokud jste je ještě nečetli, můžete aktuálně nalézt v sérii Sebrané spisy Howarda Phillipse Lovecrafta, vydávané nakladatelstvím Albatros. Pochopitelně se ale dočkáme i prvků z jiných autorových prací a odkazů na ně, a šéf studia Thomas Busse se netají ani čerpáním ze satirické trilogie The Illuminatus! (u nás vyšlo jako Oko v pyramidě, Zlaté jablko a Leviatan) Roberta Shea a Roberta Antona Wilsona a díla J.G. Ballarda, Stephena Kinga a dalších.

the_eldritch_cases_dagon_3.jpg

Děj bude zasazen do října 1927, kdy prohibiční agenti obdrží zprávy o podezřelých aktivitách na Ďáblově útesu – malém ostrůvku nedaleko jižního konce Innsmouthu. Rybáři hlásí spatření podivných humanoidů skrývajících se mezi kameny a zaslechnutí znepokojivých zvuků během nočních plaveb. Přesvědčeni, že jde o zástěrku pašeráků alkoholu, vysílají vedoucí úřadu na místo tým, jenž má zahájit vyšetřování... Vyšetřování, které se rychle promění v noční můru, jíž dokáže uniknout pouze detektiv Thomas Malone.

Vedle něj si v jinak klasickém žánrovém titulu zahrajeme ještě za druhou postavu (po vzoru Broken Swordu mezi nimi půjde přepínat) a mimo jiné se můžeme těšit na utíkání z ústavu pro psychicky pohnuté zločince Dr. Herberta Westa a návštěvu podobně poetických lokací, jako jsou márnice, hřbitovy či proslulý innsmouthský kanalizační systém. Hra by přitom měla disponovat podobně tíživou atmosférou jako zmíněné Dark Corners of the Earth nebo český Posel smrti s příměsí Silent Hillu.

the_eldritch_cases_dagon_2.jpg

Našince jistě potěší, že k práci na soundtracku si Busse přizval Jana Kavana z CBE Software, studia za adventurní záležitostí J.U.L.I.A.: Among the Stars, jejíž rozšířená edice slavila minulý rok úspěch na Indiegogo. Kavan upřednostňuje skutečné nástroje před digitálními efekty, což je pro lovecraftovský horor důležitá věc, a Erich Zann by prý nad jeho produkcí zaplakal. To je v souvislosti s Lovecraftem lichotka, kdybyste netušili.

the_eldritch_cases_dagon_4.jpg

Přesné datum vydání The Eldritch Cases: Dagon zatím neznáme, ale momentálně je venku aspoň seznam primárních platforem, jimiž jsou operační systémy Windows, Mac OS X a Linux, a to v anglické a německé lokalizaci. Zatím se podařilo vybrat 6 700 liber z 20 000 a do konce kampaně zbývá ještě 20 dní. Nejmenší částka s odměnou je právě teď 7 liber (11 dolarů / 8 eur) a obsahuje kopii hry bez DRM na OS dle výběru, přístup na developer fórum a trojici HD wallpaperů. Pokud titul projde Greenlightem, samozřejmostí bude obdržení aktivačního kódu na Steam. K dispozici je však jen 29 těchto balíčků, po jejich rozebrání se cena zvedne na liber 10.

Pro více informací doporučujeme navštívit samotnou stránku na Kickstarteru, oficiální web Order of Dagon, Facebook a Twitter.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Lovecraftovská adventura The Eldritch Cases: Dagon sbírá peníze na Kickstarteru

Žádné komentáře.