CDR.cz - Vybráno z IT

LucasFilm zakázal vývoj vzkříšeného Star Wars Battlefront 3

Ss 0 Ce 9 E 47 C 9 D 70 Dd 14 Da 5 A 4 Ae 8 D 31 A 0 B 45 B 50 B 5 E 5 A
Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii vyvíjelo studio Free Radical Design pokračování Star Wars Battlefront 3. Ačkoliv byl tento projekt později ukončen, rozhodli ses jej nadšení fanoušci vzkřísit pod novým názvem. Nyní je čeká stejný osud.

Star Wars: Battlefront 3 mělo býti pokračováním někdejší série Star Wars: Battlefront, myšleno té z roku 2004, nikoliv restartované z roku 2015, kterou má na svědomí Electronic Arts. V roce 2008 byl ovšem titul zrušen. Fanoušci ze studia Frontwire se rozhodli tento titul oživit a jeho koncept převést do nové podoby; pod názvem Galaxy in Turmoil, ale ruku v ruce se značkou Star Wars.  

Vývojáři se rozhodli využít materiály z původních her, přičemž dokonce dostali zelenou přímo od společnosti Valve, která jim dovolila titul po svém vydání nabízet na jejich digitální distribuční platformě Steam. Společnosti se vzájemně dohodli a Galaxy in Turmoil mělo vyjít bezplatně. Už tehdy měli ale menší obavy z toho, jak se zachovají zbylé strany:

„Jsme ochotni jakkoliv smlouvat s Electronic Arts, popřípadě přímo s Disney. I kdyby to znamenalo, že bychom hru dokončili a pak jim ji předali. Náš vývoj není o nás, nejde nám o jméno pro Frontwire, ale o vzkříšení vzpomínek a pocitů, které jsme prožívali při hraní původních dvou Battlefront her,“ říká Romanelli ze studia Frontwire. Netrvalo dlouho a LucasFilm zareagovalo.

3024233 HothGalaxy In Turmoil Xwing

„Ve středu 22. června 2016 jsme dostali dopis od Lucasfilm s žádostí, abychom ukončili vývoj Galaxy in Turmoil v jakékoliv spojitosti se značkou Star Wars. Než se ale skrčit při prvních náznacích problémů, požádal jsem raději o schůzku se zástupci Lucasfilm, kde bychom projekt probrali a našli nějakou střední cestu. Upřímně jsem od smlouvání příliš nečekal, ale k mému překvapení se vrchní zástupci rozhodli sejít. Setkání proběhlo o týden později,“ vypráví Romanelli ze studia Frontwire.

Ss F 3697 Abb 09 D 885 Da 014 A 183 C 6316 C 679 B 569127 A

Včera se vývojáři pochlubili s výsledkem této schůzky a také se svými kroky do budoucna: „Náš mediálně známý projekt už nebude nadále hrou ze světa Star Wars inspirovaný sérií Battlefront. Na schůzce LucasFilm nám bylo sděleno, že nemají problém s hrou inspirovanou sérií Battlefront, pokud ovšem nespadá pod značku Star Wars,“ vysvětluje Romanelli. 

Přestože Galaxy in Turmoil, jak jej známe, už nebude nadále spojován se série Star Wars, rozhodli se vývojáři projekt neopustit. Slavnou značku nechají ležet, aby uvolnili prostor vlastnímu univerzu. Hra ta stále nabídne podobný obsah, aniž by zasahovala do zájmů LucasFilm. Můžeme se tak těšit na 64-členné bitvy hráčů, vesmírné a pozemní souboje, zničitelné lodě a plnohodnotnou kampaň pro jednoho hráče. 

Diskuse ke článku LucasFilm zakázal vývoj vzkříšeného Star Wars Battlefront 3

Středa, 3 Srpen 2016 - 17:56 | HKMaly | ... neslo by udelat Battlefront na motivy...
Středa, 3 Srpen 2016 - 17:34 | Xspy | No Star Wars jde do kytek už pár let , ale...
Středa, 3 Srpen 2016 - 15:11 | petr22 | Ano, parodii je mozno natocit, ale neni mozno...
Středa, 3 Srpen 2016 - 14:16 | DRK | Přijde mi to jako klasická ukázka negativního...

Zobrazit diskusi