CDR.cz - Vybráno z IT

Lumia Camera se vrací, HMD Global odkoupilo patenty

Jestli jste používali v dřívějších dobách telefon Nokia Lumia, či Microsoft Lumia, určitě si vzpomínáte na perfektní fotografickou aplikaci. A přesně ta se objeví na nových Nokiích s Androidem.

Lumia Camera byla aplikace, díky které byly telefony s Windows Phone od Nokie unikátní a měly co nabídnout. Program poskytoval opravdu mnoho možností a díky velice intuitivnímu ovládání jej zvládnul používat i amatér. Zda správně, je věc jiná.

Doposud vlastnil patent k této aplikaci Microsoft, který jej získal s koupí Nokie v roce 2013. Bohužel ač Redmond finskou mobilní společnost koupil, nedokázal využít její potenciál a v roce 2016 ji prodal dále. Nyní značku Nokia vlastní firma HMD Global a právě ta získala patent k aplikaci Lumia Camera. Dá se tedy předpokládat, že se co nevidět objeví v nových Nokiích 3, 5 a 6.

Nokii se očividně daří, takže se nejspíše sázka na Android + známá značka vyplatila. Těžko říci, zda je škoda, že tehdy Nokia zvolila Windows Phone místo Androidu. Možná, kdyby se více věnovala vývoji Symbianu… To jsou čisté spekulace. Jisté ale určitě je, že by Nokia byla úplně někde jinde. A Stephen Elop určitě za nic nemůže.

Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Lumia Camera se vrací, HMD Global odkoupilo patenty

Úterý, 1 Srpen 2017 - 22:02 | k3dAR | "Těžko říci, zda je škoda, že tehdy Nokia...
Pondělí, 31 Červenec 2017 - 18:23 | Zyklon | Nutno podotknout, že pro systémy s wp je k...

Zobrazit diskusi