CDR.cz - Vybráno z IT

Mafia 3 uzavře konec předchozího dílu a vysvětlí příběh Joeho Barbary [E3 2016]

Vývojáři z 2K Games změnili původní plány, dokončí příběh Mafia 2 a do nového zpracování promítnou i staré postavy.

Cdre 3

Související zprávy z letošní E3:


Mafia 2 byla původně ve vývoji v České republice. Měla hodně velké ambice a slibovala nepopsatelnou podívanou. Pak se ovšem do věci vložila americká vydavatelská společnost Take Two, pod kterou vývojářská studia 2K Games patří, a rozhodla o tom, že se titul dotáhne právě za velkou louží. A tehdy přišlo na krácení příběhu, seškrtání misí a celý koncept tak nějak začal postrádat hlavu a patu. Celá řada střihů je ve hře dokonce poznat a některé souvislosti pak v dějství postrádají absolutní smysl. 

Otevřený zůstal také samotný závěr příběhu, který nebudeme detailně popisovat pro ty z vás, kteří mají rest, a rádi by si hru před letošním vydáním třetího dílu ještě rychle sjeli. Ten zasvěcený tábor ovšem moc dobře ví, o čem je tady řeč a pravděpodobně patřil mezi zástupy naštvaných fanoušků.

Právě fanoušci chtějí vědět, jak dopadne příběh Joa Barbary, parťáka na život a na smrt (doslova) našeho hlavního hrdiny Vita Scaletty. Možná i to donutilo vývojáře v 2K zamyslet se a ještě trochu překopat koncept hry, které se jinak neměla k této tématice vracet. Dnes tisku firma poskytla vyjádření, ve kterém slibuje, že Mafia 3 uzavře příběh druhého dílu a prozradí, jaký osud čekal Joa Barbaru. 

Zároveň zmiňují také fakt, že ve třetím zpracování úspěšné gangsterské akce se objeví hned několik původních postav. Nejen Vito Scaletta tedy bude mít ve hře svou roli, mihne se v ní třeba taky Leo Galante. Vitův ochránce, pravděpodobně nový vůdce a možná taky osoba zodpovědná za případné odstranění Joa. Příběh by měl v neposlední řadě také vysvětlit přesun dějství do New Bordeaux, jehož důvod ovšem hráči Mafia 2 asi dokážou vydedukovat sami.

Mafia 3 vychází 7. října pro Windows PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Mafia 3 uzavře konec předchozího dílu a vysvětlí příběh Joeho Barbary [E3 2016]

Žádné komentáře.