CDR.cz - Vybráno z IT

Major Nelson rozbaluje Xbox One, nechybí headset a HDMI kabel s 4K

xbox one major nelson
Programovací ředitel XBL Larry Hyrb, který je v herním světě známý spíše pod přezdívkou Major Nelson, odtajnil obsah krabice herní konzole Xbox One. Zaujme více než konkurenční Sony PlayStation 4?

Nelson krabici rozebírá do posledního puntíku. Konkrétně se jedná o speciální limitovanou edici s názvem Day One Edition, která bude k dostání v omezeném počtu kusů pouze při zahájení prodeje. Případní zájemci tak mají představu o obsahu balení ještě dříve, než se dostane do prodeje.

xbox one

Edice Day One Edition se zásadně neliší od standardní verze, která se bude prodávat také u nás v České republice. Hráč uvidí rozdíl především v ovladači s nápisem Day One 2013, jehož D-pad je vyroben z chromu. V krabici se tedy nachází herní konzole Xbox One s Blu-ray mechanikou, osmijádrovým procesorem x86, 8 GB RAM a pevným diskem s kapacitou 500 GB, dále vybavena konektory HDMI (in/out), třemi porty USB 3.0, portem IR blaster, Sony/Philips Digital InterFace a slotem Kensington. Samozřejmostí je podpora bezdrátového připojení.

Součástí balení je také vylepšený senzor Kinect s Full HD kamerou a čtyřmi mikrofony. Dalším předmětem zájmu je bezdrátový ovladač Xbox One. U něj došlo k četným vylepšením. Změnu člověk pocítí jak po vzhledové stránce, tak po stránce ovladatelnosti a přesnosti. Ovladač využívá klasické baterie typu AA, ale hraní je možné také po připojení kabelu do portu micro USB. Microsoft do balení přidal rovněž Xbox One Chat Headset, který váží 44 gramů. Připevnit se dá na levé i pravé ucho, což se může hodit. Původně jej firma do krabice přibalit ani nechtěla. Ostatní příslušenství až tak nepřekvapí (manuál, příručka a napájecí kabel) až na přiložený kabel HDMI, který podporuje rozlišení 4K a 3D zobrazení. Zákazník si možná bude moci časem dokoupit také speciální hráčské brýle s rozšířenou realitou, které Microsoft v současné době vyvíjí.

xbox gaming glasses concept

Co se týká připravovaných her, na této konzoli bychom mohli okusit tituly jako Assassin’s Creed 4, Call of Duty: Ghosts, Dead Rising 3, FIFA 14, Forza Motorsport 5 nebo Ryse: Son of Rome. Další zajímavosti o Xbox One alias Xbox 720 se dozvíte v našem dřívějším článku.

Oficiální datum vydání konzole je plánováno na listopad. Ve stejnou dobu bychom se měli dozvědět i datum vydání soundbaru pro Xbox One od společnosti Polk Audio. K nám však Xbox One dorazí o něco později. Předpokládá se, že v České republice bude k dostání někdy v prvním kvartálu 2014. Zájemci si mohou zařízení na oficiálních stránkách Microsoftu předobjednat za cenu 500 dolarů (asi 9 700 korun).

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Major Nelson rozbaluje Xbox One, nechybí headset a HDMI kabel s 4K

Neděle, 11 Srpen 2013 - 20:20 | De | Sbohem, zdravý zraku

Zobrazit diskusi